7 Ocak 2020 Salı

Dortmund'un son yıllarda geldiği konum çok kıymetli


Galatasaray gündemine dalınca bu transferi pek konuşamadık. Ocak transfer dönemi henüz başlamış olsa da yüksek ihtimalle bu dönemin en iyi transferi olacak. Sözleşmesindeki maddeden kaynaklı sadece 20 milyon avro'ya böyle bir potansiyel transfer edildi. Bu anlamda Dortmund'un son yıllarda geldiği konum çok kıymetli.

Bu tarz potansiyellerin öncelikli tercihi oldular. Dortmund'u basamak olarak görüyorlar ve genellikle de ciddi gelişim sağlıyorlar. Sonrasında çok daha büyük transferlerini görüyoruz. Dortmund da bu işten güzel kazanıyor. Sportif hedefler kadar ekonomik hedefler de var. Dortmund da bu aralar her ikisini dengelemek istiyor.

60 milyon avro'luk serbest kalma bedeli var. Bu da futbolcunun Dortmund'u basamak olarak gördüğünü gösteriyor. Potansiyeli çok daha uç ve piyasanın geldiği nokta malum. 50 - 60 milyon avro'ları şu haliyle dahi görebilirdi. Sözleşmesindeki maddeyi kullandığı için miktar 20 milyon avro'da kaldı. 60 milyon avro'luk "düşük" görülen opsiyonu da kullanmak için birçok kulüp sıraya girecek ve ipler futbolcuda olacak.

Menajeri Riola bu işin piri zaten. Futbolcunun kariyerini o kadar iyi yönlendiriyor ki basamakları birer birer çıkmaya başladı. Salzburg'da muhteşem bir dönem geçiriyordu. Şampiyonlar Ligi'nde 6 maçta 8 gol 1 asist, Avusturya Ligi'nde 14 maçta 16 gol 6 asist. Gol rakamları özellikle bu sezon iyice çıldırdı. Futbolcu da henüz 19 yaşında.

Çok çalışkan, hareketli, teknik özelliği yüksek, iyi de bir bitirici. X forvette arayabileceğiniz her özelliğe sahip. Dortmund'un da bu tarz bir forvete büyük ihtiyacı vardı. Alcacer'i kenardan getirirken iyiydi ama iş ilk 11 noktasına gelince yetersiz kaldı. Hatta daha derine inelim, Lewandowski'nin ayrılığından bu yana sorun yaşıyorlar. Aubameyang günleri de dahil buna. Haaland'dan beklenti çok büyük olacak ve bunu da karşılayacağını düşünüyorum.

Galatasaray açısından da hazin bir hikaye. Molde döneminde Galatasaray scoutlarının dikkatini çeken ve transferi için uğraşılan bir futbolcuydu. Salzburg onu 8 milyon avro bonservise aldı ama öncesinde Galatasaray çok daha düşük bir rakamı peşin vermek istemediği için bu transfer gerçekleşmedi. Çok konuşulmasa da böyle bir hikayenin gerçekliği biliniyor.

2 yorum:

  1. Haland o dönem Galatasaray'a gelse bu konumda olmazdı. 16 yaşında bir gencin a takımda şans bulması Türkiye'de nerdeyse imkansız. Alt yapıda takılırdı sonra baktı olmuyor ceker giderdi. Biz 32 yaşında babeli haftalarca oynatıp 25 yaşındaki Taylan'ı genç diye kenarda bekleten bir takımız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii o da var. Bu çıkışı belki de sergileyemezdi ama bu bilinmez.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir