13 Ocak 2020 Pazartesi

Düzen biraz daha 4-2-3-1'e kaydı


Antalyaspor maçında da böyleydi. Taylan Antalyalı biraz daha Falcao'ya yakın oynamıştı ve sanki çift forvet gibi bir görüntü vardı. Fatih Hoca için "4-2-3-1'i pek sevmez" desek de iş oraya doğru gidiyor gibi. Son 2 hazırlık maçında da formasyon 4-2-3-1'e çok yakındı. 10 numara gibi gözüken futbolcu aslında 2. forvet gibi ve Falcao'yu tamamlamaya çalışıyor. 

Oyun kurma işi Seri'de. Lemina topu savunmadan çıkarıyor, Seri ise topu orta sahada dağıtıyor. Taylan Antalyalı da Falcao'ya yakın oynuyor ve rakip ceza sahası içinde ya da çevresinde "bitirici" edasıyla hareket ediyor. Antalyaspor maçındaki kurgu buydu ve son 2 hazırlık maçında da devam etti. 

Tam da Emre Akbaba'nın düzeni. O da klasik bir 10 numara değildir. Alanyaspor'da çıkışını bu tarzda oynayarak sağlamıştı. Vagner Love'nin arkasında 2. bir forvet gibiydi ve gol / asist sayısı oldukça yüksekti. Forvet özellikli zaten, rakip ceza sahası içinde hem iyi bir fırsatçı, hem de iyi bir bitiricidir. Galatasaray'da kısa zaman oynayabilmesi bu özelliğini gösterememesine sebep olmuştu.

Taylan Antalyalı da Erzurumspor'da böyle bir futbolcuydu. Tabela özelliği vardır, rakip ceza sahası çevresinde iyi bir bitiriciydi. Bu tarz isimleri rakip kaleden uzak tutmamak lazım. Belhanda böyle değil mesela, bitirici bir özelliği yok. "8 numarayım" söylemi de doğru, biraz daha orta sahanın merkezinde hem oyun kurulumu, hem de top taşıyan rolünde.

Kalacaksa da Seri'nin alternatifi olacaktır. Lemina, Seri, Belhanda diye dizilince iş 4-3-3'e ister istemez kayıyor. Seri ve Belhanda merkezde kalıyor. Belhanda top taşıyayım derken de forvet bağlantısı kalmıyor. Forvet özellikli bir 10 numara kullanmak daha iyi yani. Bu yüzden de Taylan Antalyalı ve Emre Akbaba birbirlerini alternatif altına alacaklar.

Belhanda gitse de kalsa da herhangi bir 10 numara transferi yapmam. Sezon sonu da Mert Hakan Yandaş'ı düşünüyoruz, o da bu pozisyon için direkt alternatif. 8 gibi de oynar ama daha çok forvetin arkasında, biraz daha serbest rolde etki gösterir. Belhanda yerine alınacak oyuncu olsa olsa 6.5'dan 8 numara gibi, biraz daha Lemina alternatifi olarak düşünülen bir isim olur.

4 yorum:

  1. Üstat merhaba çok güzel yazı olmuş murillonun gelmesiyle 352 ve 343 taktikleri nasıl olur sarachii için en uygun taktik olmazmıydı hoca düşünmüştür mutlaka sen ne düşünürsün.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanmıyorum öyle bir kurgu olacağını. Stoper rotasyonu yeterli değil ve Onyekuru, Sekidika gibi hamleler taca çıkar.

      Sil
  2. Arkasında içeriye koşu atan defansı tehdit eden bir oyuncu daha olduğunda Falcao da rahat edecektir. Diğer türlü çok yalnız kalıyor. Kanatlardan da pek giren olmuyor çünkü

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Falcao iyi bir çift forvet aslında, en iyi dönemlerinde de böyle. Tamamlayıcı bir futbolcu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir