23 Ocak 2020 Perşembe

Emre Taşdemir Kayserispor'da


Emre Taşdemir ve Jimmy Durmaz'la alakalı Kayserispor iddiası bir süredir konuşuluyordu. Her 2 futbolcu da bu etapta kadroda düşünülmeyen isimler gibi duruyor. Anadolu için değerli olacak, maaşlarını düşük tuttuğumuz yerliler var. Olası transfer ihtimalinde takas olarak kullanılabileceklerini düşünüyordum.

Emre Taşdemir'in sezon sonunda bitecek olan sözleşmesi 1 yıl daha uzatıldı ve Kayserispor'a kiralandı. 6 ay için bu transferi olumlu görüyorum. İstikrarlı şekilde forma giymeye ihtiyacı var. Bursaspor'dan Galatasaray'a gelirken neredeyse 2 yıl maça dahi çıkmamıştı. Bursaspor günlerinde ise çok önemli bir potansiyeldi. Boşa çıkmışken Fatih Hoca da bunu düşünerek transferini gerçekleştirdi. Milli Takım döneminden bildiği bir futbolcu.

O da beklediğimin üzerinde katkı verdi. Transfere anlam bulamıyordum, o ise Nagatomo'ya ciddi şekilde alternatif oldu. Onca maç eksiğine rağmen ısrarla forma verildiği dönem olmuştu. Bu sezon ise formayı tamamen kaybetti ve kendini göstermesi adına imkan vardı. Geçen sezon ne kadar iyi iş çıkardıysa, bu sezon ise o kadar hayal kırıklığı oldu.

Nagatomo çok kötü bir sezon geçirdi. Ömer Bayram da sol bekte yapamadı ve Linnes liste dışıydı. Tempo aradığımız dönemde de devreye girmesi gerekirdi. Şans bulsa da tutunamadı. Henüz 24 yaşında, hala genç. Öz güven kazanması ve istikrarlı şekilde forma giymesi gerekiyor. Yetenekli olduğunu düşünüyorum. Temposuyla dahi ön plana çıkması gereken bir sol bek.

Kayserispor'da da o şansı bulacaktır ve geri döndüğünde rotasyon için ihtimallerden biri olur. Bugün ihtiyaç kalmadı. Linnes orayı da yedekler ya da en kötü ihtimalde Ömer Bayram'ı çekersin. Sadece lig ve kupa oynayacağımız için sorun yaşayacağımızı düşünmüyorum. Alttan gelebilecek bir de Süleyman Luş var, onun da önünü açabiliriz.

İlk sözleşme imzaladığında neredeyse 2 yıl futbol oynamamıştı. Sözleşmesini yenilediğinde ise iyi kötü bir görüntü verdi. Anadolu için değerli, haliyle de yıllık 2.2 milyon TL'ye takılmıyorum. Bugün satıyor olsan talibi net çıkar ve kolaylıkla gönderirsin. Kayserispor'da verebileceği iyi görüntüyle de zaten takım içerisinde yeri olacak. Galatasaray kariyeri de beklediğimden iyi geçti, benim hiç umudum yoktu.

2 yorum:

  1. Emre Taşdemir sağlam oyuncu oynadıkça temposu artar en kötü ihtimalle rotasyon oyuncusu olur bizde

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gitsin, istikrarlı forma bulsun. Önü de açık.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir