9 Ocak 2020 Perşembe

Emre Taşdemir'i yükseltmek adına böyle bir fırsat geldiyse kullanmak gerekiyor


Twitter'da Transfer Merkezi çok önemli bir hesap. Habercilik konusunda hak ettikleri değeri bulmadıklarını düşünüyorum. Özellikle de bu transfer dönemlerinde. Yine onların vermiş olduğu bir özel haber üzerine konuşmak isterim. Kayserispor'un Emre Taşdemir ve Jimmy Durmaz'ı kiralamak istediklerini yazmışlar. Sonrasında birçok haber sitesi de bu haberi paylaştı. 

Kayserispor'un neredeyse sıfırdan takım kurması gerekiyor. Ekonomik açıdan zor durum yaşasalar da nefes almaları adına ligde kalmalılar. Atımlık bir kurşunları var ve son raddeye geldiler. Prosinecki'nin teknik direktörlüğe gelmesi iddialı bir hamleydi. Bülent Uygun'la ise bile bile lades demişlerdi. Neyse ki Ocak ayındaki bu değişimi Bülent Uygun'a yaptırmadılar. Geri dönüşü olmayan bir yola girmeleri oldukça olasıydı.

Emre Taşdemir'i 6 aylığına kiralık olarak gönderebilirim. İstikrarlı şekilde forma bulması gerekiyor. Belli bir potansiyeli hala olsa da Galatasaray'da şans bulması güç. Galatasaray'da futbola geri dönebilmesi bile benim adıma başarıydı. Çünkü hiç beklentim yoktu. Bugün ise bir şeyler yapabilir diye düşünüyorum. Bunun için de istikrar lazım.

Saracchi'den formayı almak zor. Linnes'i de yeri geldiğinde sol bek olarak düşünebilirsiniz. Hatta yavaştan Süleyman Luş'u bile hazırlamak mümkün. 28 kişilik kadroyu sadece yabancılar üzerinden okumayın. Bazı yerliler dahi liste dışı kalabilir. Süleyman Luş da kontenjanlara katılmadığı için böyle bir boşluk oluşabilir. Emre Taşdemir'i yükseltmek adına böyle bir fırsat geldiyse kullanmak gerekiyor.

Jimmy Durmaz için ise para miktarını görmek isterim. Kayserispor ekonomik açıdan ne kadar zor durumda olursa olsun. Sen x kulüpten futbolcu istediğinde ortaya çıkan fiyatları görüyorsunuz. Bugün Mensah'i istesek olmadık rakamlarla karşı karşıya bırakılırız. Haliyle de Jimmy Durmaz gibi piyasası olabilecek bir futbolcu için ya bonservis, ya da kira bedeli görmek isterim.

Hala da ümidimi kesmiş değilim. Nihayetinde iyi bir jokerdir ve kazandığı yıllık ücretle de çok fazla bel bükmüyor. Sezona iyi girmiş, Şampiyonlar Ligi kadrosunda yer almadıktan sonra düşmüştü. Devamında unuttuk zaten. Her iki kanatta, merkezde, zorlarsanız sol bekte dahi kullanırsınız. Dursun kenarda, zarar getirmez. Bu yüzden de fiyat görmeden bırakmam.

İlk 11 için stoper + Semih Kaya transferleri gerçekleşirse, Ahmet Çalık'la da yollar ayrılabilir. Onun da sezon sonunda sözleşmesi bitiyor ve Anadolu için iyi bir alternatif. Semih Kaya'yı yedekte tutmak altyapı kontenjanı demek. Emin Bayram, Işık Kaan Arslan ve Ogün Çalışkan gibi genç alternatiflerle de yerli kontenjanı doluyor zaten. Böyle bir ayrılığa da kimse şaşırmasın.

8 yorum:

  1. Sorun şu ki çok az yerlimiz var. Jimmy yerli statüsünü karşılamasa da Emre gidince bu tarz bir sıkıntı ortaya çıkabilir. Dediğin gibi Süleyman Luş ile bu sorun çözülecekse mantıklı bir hamle olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Süleyman Luş alttan tamamlayabilir diye düşündüm.

      Sil
  2. Jimmy'yi Sampiyonlar ligi listesine girememesi geriye atti bence. Hayal kirikligi yasadi. Dusunsenize Sampiyonlar ligi icin geliyorsunuz ve cok calisiyor dun butun kamp boyunca. Cok calismayla kalmayip kampin En iyisi oluyorsun. Sonra bir bakiyorsun hic bir sekilde hak etmemis Selcuk Inan senden ønde. Ondan sonra hoca'nin adaletine inanirmisin? Ne kadar iyi oynasan oyna zaten oynatmayacak mantigi yanlis degil. Donk Tudor varken ruh hali bøyleydi. Linnes'de eminim ilk 2 ay bøyleydi idmanlarda. Sonra bakti taraftar istiyor kendisini ve Mariano gidici, kaldi oyuzden. Jimmy'den yeterli katki alinmamasi Fatih Hocanin hatasi. Icindeki hevesi kayboldu. Yine kendisinin kalmasini istiyorum. Ondan ønce gidecek bircok isim var cunku.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum, büyük hayal kırıklığı yaşadı ve şans da bulamayınca iyice geriledi.

      Sil
  3. jimmy iyi futbolcu. kampın yıldızıydı. terim neden taktı anlamadım. emre mor kadar kıymet vermedi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kampın yıldızı değildi, fena bir görüntüsü yoktu. Şans bulmalıydı bence de.

      Sil
  4. Sence, sakatsiz bir 6 ay donem gecirirse, ve guzel performansi olursa, iyi bir bek olur mu ? Umut Meras gibi ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hala potansiyeli var ama Umut Meraş biraz aştı olayı. Kendi gelişimi açısından iyi olur.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir