30 Ocak 2020 Perşembe

Erkan Süer Galatasaray'da


Futbolcuların geçmişine değil, geleceğine yatırım yapmalıyız sözü önemli. Galatasaray'ın son yıllardaki transferleri ağırlıklı olarak günü kurtarmaya yönelik ve belli bir yaş raddesine gelmiş isimlerden oluşuyordu. Bu da Galatasaray'ın yaşlanması, saha içinde tempo kaybetmesi ve belli bir doymuşluk demekti. Ocak ayında ise gerçekleşen transferlerden 2'si kiralık gibi görünse de genç, yükselmek isteyen futbolcular. Diğer 2'si de Galatasaray'ın geleceğinde önemli yer tutmaya aday.

Erkan Süer, 2001 doğumlu ve kendi jenerasyonunun en iyilerinden biri. Daha net tanıyıp, takip edenler detay verir elbette. Ben şunu diyebilirim, Emre Akbaba tadında bir 10 numara. Forvet özellikli, rakip ceza sahası içi ve etrafında iyi bir bitirici ve kanatta oynayabilme özelliği de var. Teknik yeterliliği, şut özelliği gibi noktalarda büyük potansiyel vaat ediyor. Peşinde de birçok takım vardı. Galatasaray'ın bu transferi bitirebilmesi bana göre önemli.

İlk etapta U19'da forma giyecek gibi görünüyor. Boluspor A takımıyla oynadığı maçlar olsa da, orada da U19'da forma giyiyordu. Çok sık Milli Takım'lara gidiyor ve asıl parlaması orada diyebilirim. Şu an da U19 Milli Takım'ında boy göstermekte. Tabii belli olmaz bu işler. 18 yaşında, aslında A takım seviyesinde şans bulmaması için neden yok. Fatih Hoca onu direkt A takıma da alabilir. Önünde Emre Akbaba ve Taylan Antalyalı gibi isimler var. Şu an şans bulması zor.

Hep söylediğim gibi, ışık veren genç futbolcu şans bulur. Mental ve özellikle fiziksel gelişimleri o kadar önemli ki. Galatasaray'daki gençlerin sorunu fiziksel anlamda yeterince gelişmemek. Gelişen şans buluyor ve yürüyüp gidiyor. Ya da şu an A takım rotasyonunda yer alıyorlar diyeyim. Hedef dahilinde ilerliyoruz ve genç futbolcuyu bugün kazanmayı denemek sıkıntılı olabilir. Sezon başı olsa daha cesur hareket edilirdi.

Cafercan Aksu'yu nasıl kaybettik hatırlıyorum, bu gözler onu gördü. Galatasaray'ın altyapısından çıkan Emin Bayram gibi fizik durumuyla da ışık veren gençler var. Yaz döneminde onları da ciddi anlamda göreceğiz. Erkan Süer de pozisyonu için çok kaliteli bir potansiyel. Onun da asıl çıkışı yaz döneminde olacaktır. Galatasaray'ın bu transfer için çok uğraştığını biliyorum. Hayırlısı olsun diyelim ve bu tarz transferlerin artmasını diliyorum.

2 yorum:

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir