28 Ocak 2020 Salı

Falcao son 3 maçta 4 gol, Emre Akbaba ise son 3 maçta 3 gol attı


Galatasaray'ın ilk yarıdaki en büyük sıkıntısı "gol" bulmaktı. Kısır ve hareketsiz futbolumuz vardı. O ortamda da değil Falcao, 3 tane daha Falcao sahada olsa gol bulmakta zorlanırdı. Hareket ve tempo yok, amansız yana ve geriye pas vardı. Top alamayan forvet de mecburen orta sahaya yaklaşıyor ve rakip ceza sahasından uzaklaşıyordu.

Forvetin gol atmıyor, kanatların bu yükü çekmiyor, merkezde de tabela yapacak kimse yok. Onyekuru tarzında bir ismin eksikliği, orta sahada Belhanda / Seri gibi isimlerin tabela yapmaması ya da forvetin kilit açmaması diyeyim. Bir ara takımın en çok gol atan ismi yerden yere vurduğumuz Babel'di. O da sadece 4 golle.

Ömer Bayram'ın burada tekrar hakkını vereyim. Şu yapıda dahi takımın en çok asist yapan futbolcusu. Merkezde oynadığında da bu işi iyi yaptı, sol kanatta da hücum repertuvarı düşük desek de etkili bir sol ayağı var. Duran topları da iyi kullanıyor derken Süper Lig'de 15 maçta 6 asist oldu. Özellikle de son haftalarda takımın hücum gücü yükselince bu sayı daha da arttı.

Ligin 2.yarısında görüntü farklı. 4-2-3-1'e geçmekle ve forvetin arkasında Emre Akbaba'yı kullanmakla birlikte hücum kurgusu değişti. Daha hareketli ve tempolu isimlerin yanında, Seri gibi daha teknik isimlerin de kalitesi yükseldi. Falcao'yu da saha içinde tamamlayabiliyoruz ve gol atan, pozisyon üreten bir Galatasaray izliyoruz.

Falcao son 3 maçta 4 gol, Emre Akbaba ise son 3 maçta 3 gol attı. Her 2 isim de rakip ceza sahası içinde sıklıkla topla buluşur oldu. Falcao klas bir forvet, Emre Akbaba ise sık sık rakip ceza sahasının içine giriyor. Buldukları pozisyonlar da genellikle gol oluyor. İyi bitiriciler. Falcao'nun Denizlispor, Emre Akbaba'nın da Konyaspor deplasmanında bulduğu goller kilit açan tipteydi.

2 yorum:

  1. Şampiyon olan veya iyi oynayan takımlarda bu tarz ikili veya ucluler çok iş yapiyorlar önemli yer tutuyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle, bizim adımıza da birçok örneği var. Garry / Gomis, Yasin / Sneijder gibi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir