24 Ocak 2020 Cuma

Fatih Terim, yaşayan 1 numaralı Galatasaray efsanesidir


Arda Turan'ı istemediğimi her fırsatta yazdım. Çünkü bu ayrışmaların yaşanacağı o kadar netti ki. Fatih Hoca'yı da Arda Turan ısrarından ötürü eleştirmiştim. Galatasaray'a geri dönmeyi hak etmediğini ve bölünme yaratacağını düşünüyordum. Yine de Mustafa Cengiz'in takındığı bu tavır, bir nevi Aysalcılık oynamaya çalışması kabul edilemez. Olay Arda Turan değil, geçti orayı.

Yönetimin hala devam edebiliyor olmasının nedeni Fatih Terim. İbra edilmediler ve mahkeme mahkeme gezmek durumundalar. Muhalefetin baskısı olsa da çok ciddi bir baskıları da yok. Nedeni Fatih Terim işte, yönetimin teminatı o. Buna rağmen Fatih Hoca'ya savaş açıyorlar. Mart ayında gidecekler artık, bana göre ibra edilmelerinin bir ihtimali kalmadı.

Aynı yönetim Mayıs ayında imza şov yapmıyor muydu? Fatih Hoca'ya 5 yıllık imza attırmalarının nedeni neydi sizce? Kalamazlar orada başka türlü. Ekonomi falan diyorsunuz, kazanamayacağımız herhangi bir şampiyonluğun ardından bir de bakalım o tabloya. Seni 2 senedir bir şekilde Fatih Hoca şampiyon yapıyor. Bu gelirlerin nedeni belli. Fatih Hoca'ınn olmadığında düşecekleri durum da.

Ben Fatih Hoca'nın yerinde olsam hiçbir açıklama yapmam ve önümdeki maçlara bakarım. Şampiyonluk yarışımı mevcut isimlerle vermeye devam ederim. Mart ayı geldiğinde de televizyon karşısına otururum ve yaşanacakları izlerim. Yeni yönetim geldiğinde zaten görevime devam ediyor olurum.

Fatih Hoca, yaşayan 1 numaralı Galatasaray efsanesidir. Kimse işi basite indirgeyip "teknik direktör, maaşlı çalışan, eleman" gibi şeyler söylemesin. Yakışıksız olur, Fatih Hoca o kadar çok şeyin üzerinde ki. Önce Galatasaray için diyenler için yazayım, o önceliği bize öğreten isim. Fatih Terim, x takımın değeri olsa her 50 metrede bir heykeli vardı. Değerlerimizin kıymetini bilmiyoruz.

Fatih Hoca dün söyledi, "karara saygı duydum, son söz başkanındır". Bence de öyle, kimse aksini iddia etmiyor. Süreci doğru yönetelim, haberler içeriden sızmasın derdinde. Şu kararı aldıkları an resmi açıklama yapamayanlar medya üzerinden yürüyor. Çık ve resmi açıklama olarak "kararımız bu" de. Bu konuda Fatih Hoca sonuna kadar haklı. Ne söylediyse de altına imza atmak gerekir.

Türlü haksızlığa uğruyoruz, hoca da o haksızlıklarla tek başına savaşıyor ve cezalar alıyor. Yönetim ise sessiz kalıp, ertesi gün o haksızlığı yapanlarla kol kola giriyor. Ama söz konusu Fatih Hoca olunca da o haksızlığı yapanların tavrına bürünüyorlar. Fatih Hoca'yla savaşmak isteyince mi kulübün haklarını akılları sıra savunmak istiyorlar.

Taraftarın Arda Turan'ı istememesine güvenerek Fatih Hoca'ya savaş açmak istiyorlar. Zamanında Ünal Aysal da yaptığı 2-3 transfere güvenerek bunu yapmıştı ve sonu malum. Fatih Hoca yokken takımın başarısı ortadaydı. Ffp belasını da illet ederek, gidecek yer bulamamışlardı. Mustafa Cengiz'in bu gücü ve karizması olduğuna inanmıyorum. 

19 yorum:

  1. M.cengizin ilk Arda yorumuna hoca ben olsam öyle demezdim Gs için şunu şunu yapmış oyuncu hakkında demişti,sonra yine Arda ile ilgili yönetime tavır gösterince cengiz bana biraz dolmuş gibi geldi bu konuda,Fatih terim de bu konuda sudan çıkmış ak kaşık değil bunu kabul etmek lazım iki tarafta saçmaladı bence bu konuda,sonuçta bir t.d başkanı apaçık eleştirirse ki eleştirdiği konuda Arda turan in Gs a faydası olmayacağı söylemesi ise m.cengizin o zaman orada yönetim haklı, he mesele Arda değilde başka mevzularsa orada hoca haklıdır, bu yönetim oldukça güçsüz zaten

    YanıtlaSil
  2. bir Allah'ın kulu stoper lazim demiyor bütün herkes toplanmış Arda turan kavgası yapıyor vallahi şaka gibi yemin ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blogu yeni takip etmeye başladın sanırım :( Ne yazıyorum hiç bakmıyorsun. Stoper konusunu benden daha çok konuşan yok.

      Sil
    2. Abi arkadas teknik heyet, medya ve yønetiminden bahsetti galiba. Blogdaki bizlerden degil. Cunku hicbirinden stoper kelimesini bende duymadim su ana kadar birkac gazete yazarlari disinda

      Sil
  3. Terim kendi ayağına sıkıyor.Böyle iş olmaz medya önünde yönetimi eleştirmek falan yanlış ayrıca Ardayı istemesi en büyük yanlış zaten aslolan Galatasaray'dır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arda konusunda hoca bence de haksız ama kendi ayağına sıkan yönetim bence.

      Sil
  4. Karara saygı duydum son söz başkanındır lafını daha önce söyleyecekti hoca. Başkanın arda gündemimizde yok demesi üzerine söyleyecekti. Her basın açıklamasında konuyu sürekli arda ya getirmeyecekti. Başkan söyledikten sonra diyecekti ki başkan konuyu ifade etti konu kapanmıştır. Hâlâ yok evladımız yok para kazandırdı yok bilmem ne. Hoca net haksız bu konuda ve bazi konular vardır ki yılların efsanelerini 1 gunde tarihe gömer. Şu garip tavırları şu garip tartışmaları bir an önce bırakıp takıma doğru düzgün antrenman yaptirsin. Yönetimin işlerine karışmasın 2. Yarıda ilk yarı gibi olursa yine haziran muhabbetleri başlarsa efsanelik falan biter. 3 sezondur futbol fakiri bir düzen içerisinde durum bir şekilde idare ediliyor ama sivası denizli yi alanyasporu hatta hatta erzurumsporu gördükçe böyle futbol oynanabiliyormus diyorum. Bizim takıma bakıyorum kafası kesik tavuk gibi sahada. Hoca bu işleri bıraksın da saha içine baksın. Takım 60 tan sonra düşmesin. Bir duran top organizasyonu olsun. Bir hücum planı olsun. Futbol adına birşeyler görelim artık. Saga sola laf yetistirmesin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O gün konuştular, toplantı bitmeden haber basına sızıyor. Takıldığı nokta bu. Kimse Fatih Hoca'yı gömmez, gömen de büyük yanlış içindedir. Hiçbir şey bitmez. Geçmişi silemezsin. Silen de zaten hoca düşse de piyasaya çıksak diyenlerdir. Bugünü eleştirmek ayrı, böyle büyük laflar ayrı.

      Sil
  5. bi dahaki seçime kadar hocanın görevine son verilirse ne yapacağız ? olur mu olur

    YanıtlaSil
  6. "Ben Fatih Hoca'nın yerinde olsam hiçbir açıklama yapmam ve önümdeki maçlara bakarım. Şampiyonluk yarışımı mevcut isimlerle vermeye devam ederim."

    sorun bu zaten sevgili kardeşim. önündeki maçlara baksın istiyor herkes. açmayan güneşle kavga etmek bile arda isteğinden daha mantıklı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Devamını da paylassaydin keşke. Bunu yazma amacım farklı. Böyle amacından sapmış göründü .

      Sil
  7. Bu yönetim herkesi karşısına aldı doğruları yanlışları ile ayakta kalmayi başardı bunun en büyük nedeni Fatih Hoca'yi yanlarına almalariydi. Fatih Hoca karşılarında olduğu anda tepetaklak giderler bunu biliyorlardir umarım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Şu ana kadar devam edebilmelerinin nedeni hocaydı. Artık o da olmayacak.

      Sil
  8. "karara saygı duydum son söz başkanındır lafını daha önce söyleyecekti hoca. Başkanın arda gündemimizde yok demesi üzerine söyleyecekti. Her basın açıklamasında konuyu sürekli arda ya getirmeyecekti. Başkan söyledikten sonra diyecekti ki başkan konuyu ifade etti konu kapanmıştır. Hâlâ yok evladımız yok para kazandırdı yok bilmem ne. Hoca net haksız bu konuda"
    yukarıda bir arkadaşın yazdığı yorumdan bir bölüm. bu bölüme sonuna kadar katılıyorum. basına sızma/sızdırma konusu ayrı, arda konusu ayrı. sen çıkar arkadaşın dediği gibi daha 15 gün önce galatasarayda son söz başkanındır, arda konusu kapanmıştır arkadaşlar dersin, sonra haberlerin basına sızmasıyla ilgili serzenişini ayrı olarak dile getirirsin. biz de o konuyu tartışırız, arda olayını değil. bence fatih terim ben başkandan da daha başkanım, galatasarayda benim dediğim olur havasına/egosuna girdi ve hata yaptı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O gün açıldı konu ve söyledi. Ama yönetim arkasından iş çevirdi, olayı medya üzerinden duyurdu, hocayı taraftarın önüne atmak istedi. Tutmadı tabii, ters tepti hatta. 2 ayları kaldı.

      Sil
  9. Fatih hocanın bazı hal ve hareketlerinden oldum olası hazzetmem. Demirören ile yanyana fotoğraf çektiği gün ise kalbim kırılmış, babamı kaybetmiş gibi üzülmüştüm. Ama Fatih Terim, Arda konusundaki ısrarına bende anlam veremesemde, milyonlarca Galatasaray taraftarı gibi benim de kırmızı çizgimdir. Kızarım, sitem ederim, taraftar olarak eleştiririm ama hocaya istifa et imasında bulunan kişi Galatasaray Başkanı dahi olsa diyeceğim şudur: Hiç merak etme Başkanım. Galatasaray'a bir gram bile zarar verdiğini düşünecek olsa, herkesten önce ve herkese rağmen ilk istifa edecek tek bir kişi vardır. FATİH Terim.İyi ki varsın...iyi ki Galatasaray'lısın hocam...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Galatasaraylılık değeri, olgusu. En azından benim jenerasyonuma öğreten isim hoca.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir