11 Ocak 2020 Cumartesi

Galatasaray 1-0 Adana Demirspor, bence de oldukça sıkıcı bir maçtı


1 gün sonra oynanan bu maç için çok keskin yorumlar yapmamalı. Kamp içinde de kolay değil. Sabah ciddi idman yapıyorsun, akşam maç, oysa 1 gün önce yine maç yapmışsın. Futbolcuları 45'er dakikalık kullansak da kolay olmuyor. Haliyle de Adana Demirspor maçı adına aşırı negatif yorumlar yapmam. Yoksa bence de sıkıcı maçtı, iyi bir Galatasaray görmedik.

Adana Demirspor'un ilk yarıda çok fazla pozisyon bulmasının nedeni Galatasaray'ın orta saha yapısıydı. Seri / Belhanda ikilisiyle rakibi durduramazsın. Amansız bir pas oyunu lazım, topa sahip olmalısın. Biz de o pas oyunundan sıyrılmaya başladık, biraz daha tempo diyoruz. Haliyle de bu ikili olmaz.

Bu yüzden de Lemina alternatifsiz. O olmadığında ise ya tempodan vazgeçmeyip Ömer Bayram'ı oraya çekeceksiniz, ya da fizik diyerek Donk oynayacak. Hazırlık maçı tabii bunlar, deneme yapıyoruz. Böyle bir orta saha hattının bize artı sağlamadığını yeniden görmüş olduk. Lemina'nın alternatifi Belhanda olmaz.

Hücumda organizasyon sorunu devam ediyor. Emre Akbaba'yı Altay maçına göre kötü gördüm ama genele bakınca da iyi isim pek sayamam. Emre Akbaba'nın hücum ezberini hatırlamasını bekleyeceğiz, şu an sahada olması bile önemli. Falcao da çok diri değildi, Feghouli de güzel bir gol atsa da çok sorumluluk almıyor.

İş yine Ömer Bayram'a baktı. O da aldığı her topta çizgiye inmek istiyor ve hücumda çeşitlilik getirmiyor. İyi olan ise ön alandaki baskımız. Maça baskılı başladık, o baskı neticesinde gol geldi ve pozisyonlar da vardı. Doğal olarak çabuk düştük, o da kamp döneminde olmamız ve 1 gün öncesinde maç oynanması sebebiyle. Bu baskıyı yayabilirsek, ligin 2. yarısı adına en büyük kazancımız olur.

2. yarıda ise Adana Demirspor'un pozisyonlarını kestik. Lemina'nın orta sahadaki varlığı sertlik ve pres için olmazsa olmaz. Belki hücum adına yine bir şey konuşamayız ama en azından takımı biraz daha sert kıldık. Jimmy Durmaz dışında top bizdeyken etkili bir Galatasaraylı yoktu. Jesse de 2 pozisyonda etki sağlayabildi. Uyum sağlaması gerekecek.

Maç eksiği olan ve uyum sağlaması gerekecek isimler var. Linnes'in maç eksiği göze çarpıyor, Şener Özbayraklı ise futbol olarak geriye gitmiş. Linnes, kendisini bulana kadar sağ bek de problem olabilir. Saracchi'nin ise uyum sağlamasını bekleyeceğiz. Hızlı olması büyük artı ama hücum düzeni için zaman gerekiyor.

6 yorum:

  1. Ama iste 17 hafta var önümüzde ve hata yapma şansımiz kalmadı,onyekuru nun olmaması kötü oldu 3-4 hafta ve beklerin de oturması gerekiyor bir an önce zaman yok..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Artık olacak bir şeyler. Bekleyip göreceğiz.

      Sil
  2. Otellerdeki futbol sahalarinda geciyor bøyle maclar. Superlig maclarinin oynadigi sahalara gøre Farkli zemin. Aynen dedigin gibi sabah idman aksam Mac. Her gun calisiyorlar. Otel odasinda hicbir zaman evdeki gibi dinlenemezsin. Taraftar yok oyuncu yu atesleyecek. Bence evet ciddiye alinmasi lazim bøyle hazir lik maclarinin. Ama ciddi oynayamamayi da anliyabiliyorum. Atmosfer ve cevre yuzunden mahale futbolu oynar gibi hissetirir. Skorun ønemsiz oldugu Mac diye. Bilinc altlarinda bu var. Herkes Medel yada Cana degilki 100% savasip oynadim. Belli ki kimse pek takmadi bu maci.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1 gün ara bir de, sabah da idman derken doğal bu görüntü.

      Sil
  3. Abi onu bunu bilmiyorumda falcao ciddi sıkıntı,lig de de döndugu andan itibaren iyi durumda degildi hala değil,çok ağır kalıyor ve fizik açıdan çok iyi değil bence, yani ilk geldiğinde çok daha iyi durumdaydı ama şimdi ama öyle değil,guvende vermiyor..mesela gomis pozisyona girdiğinde atar rahatlığıni falcao da hissedemiyorum,halbuki bitiriciligi iyi diye geldi takıma şimdi topu alıp vurana kadar önü kapanıyor,hücum düzeni ile alakası yok bence, gomis varken hücum düzeni mi vardı sanki..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Toparlayacak diye bekleyeceğiz, başka yolu yok. Gomis daha eforlu bir futbolcuydu, Falcao klas, top taşımalı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir