23 Ocak 2020 Perşembe

Galatasaray 2-1 Rizespor, kulübe iyi ama kenar hamleleri?


Geçen 2 sezonda "kulübenin yetersizliği" en önemli konularımızdan biriydi. Bundan kaynaklı da hamle yapmak sorun oluyordu. Bu sezon ise güçlü bir kulübe var. Yaz aylarında bunun altında duruldu ve ciddi yerli takviyeleri yaptık. Bazı maçlarda ciddi rotasyon yapsanız dahi "favori" olabileceğiniz bir derinlik. İşin kötüsü ise kenardan hamle konusunda geçen 2 yıldan da kötü durumda olmamız.

Bu sezon birçok maçı önde iken verdik. Nedeni de oyunu okumamak ve hamle yapmak için skorun eşitlenmesini beklemek. Denizlispor maçında yazdıklarım bu maçta da geçerli. İyi bir ilk yarı geçirdik ve bitirme noktasında zayıf kaldığımız için skor gelmedi. 2. yarıda 1-0'ı bulduktan sonra ise oyundan düştük, özellikle de 60. dakika sonrası. O ara hamle yapmamayı anlamıyorum. Oyun kayıyor elinden, herkes görüyor.

Belhanda zaten savruk oynuyordu, Taylan Antalyalı ise 2. yarıda fizik olarak tamamen kayboldu. Sadece Lemina'ya bakan bir orta saha kaldı ki tek başına nereye kadar. Emre Akbaba oyuna girecek deniliyordu, o ara Taylan Antalyalı'yla değişse oyuna tempo katacaktı ve seni hücumda tutacaktı. Fatih Hoca ise skorun 1-1'e gelmesini bekledi. Savunma arkasına atılan toplarda sıkıntı yaşadık ve pozisyonlar verdik. Rizespor'un penaltıyı alması asla sürpriz değil.

İlk yarıyı iyi geçirdik. Takımı daha tempolu ve hareketli isimlerle kurduğumuzda oyun da ister istemez geliyor. Adem Büyük, Jesse ve Ömer Bayram'ın ön alandaki hareketliliği önemliydi. Ömer Bayram her ne kadar hücum tarafında sırıtsa da mücadelesi önemli. Bu hareketlilik de rakibi hataya zorluyor ve pozisyonlar buluyorsun. Taylan Antalyalı ve Belhanda biraz daha bu duruma eşlik edebilse rakibi daha da boğardık. Buna rağmen Taylan Antalyalı'nın 2 net pozisyonu var.

2. yarıda düştük ve yapmadığımız hamlelerle birlikte rakibi oyuna ortak ettik. Neyse ki Lemina gibi bir kozumuz var. Melo'dan bu yana ilk kez bu denli bir kalitesini ortaya koyan bir 6 numaramız oldu. Attığı gol de performansının finali. Aslında onu da dinlendirmek gerekiyor ama denklemden çıkardığımız an takımdan geriye bir şey kalmıyor. Muslera da dahil olmak üzere, takımın 1 numaralı olmazsa olmazı.

Adem Büyük ve Jesse de önemli alternatifler. Adem Büyük'ün ilk yarıdaki futbolu mükemmeldi. Hem topu tuttu, hem mücadele etti, hem de pozisyona girdi. Jesse ise henüz uyum sağlayamasa da mücadelesi ve gücü önemli. Kolay yıkılmıyor, ayaklar yere sağlam basıyor. Savunmasına da yardımı var ve hızı önemli. Uyum sağladığında çok daha fazlasını verecek. Geçmiş maçlarda çok eleştirdiğim Şener Özbayraklı'nın 2. yarıdaki iyi oyununun altını çizmeli.

17 yorum:

  1. Niye şampiyon olamayizin cevabı teknik heyet maalesef..değişiklik yapılmıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üstelik kulübe de güçlüyken.

      Sil
    2. Büyük ihtimalle de bu konuda terim in bir suçu yok. Ümit davala ile hasan şaş hocayı kandırıyor. Boşver hocam değişikliği falan takım süper gidiyor. Ne gerek var şimdi oyuncu değiştirmeye falan diyorlar sanırım. Ah bu yardımcılar yok mu!

      Sil
  2. Evet şener gerçekten toparlamış,açıkçasi baya sevindim bu işe

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2. yarıda özellikle oldukça öz güvenli oynadı. Golü çıkarması büyük etki etti.

      Sil
  3. hocamızın iyi dedigi ilk yarıda bile inanın trübünde etrafımızda sıkıntıdan telefonuyla oynayan bir çok insan vardı artık bu insanlara kızamıyoruzda çünkü sıkıntı verici saman alevi gibi bir kaç dakika oynanan bir oyundu.ikinci yarı için yazdıklarınızın tamamına katılıyorum trübünde aynı şekilde düşündük oyundan düşenlerle ilgili hocaya bayagı söylenen oldu daha neyi düşünüyorsun diye.. bilmiyorum hoca ve yardımcıları o anlarda ne düşünüyordu bunları maş sonu soracak bir gazeteci yok malesef , ama ilk arda sorusunu ısmarlama soracak gazeteci var. en önce hocaya başarılarından dolayı güzelleme takiben taraftarın yüzde 66 sı istiyor diye topu hocaya atıp atak başlatma istegi. gerçekten ayıp oluyor bu işler bu hesaplaşma yöntemi, tıpkı haklı olarak şikayet edilen toplantı sonrası kararın bir kaç kişiye sızdırılması gibi. bir an önce şu transfer dönemi bitsede kurtulsak bu kısır döngüden hep beraber degilmi..ardaya degil asli işlerimize ,eksiklerimize, sorunlarımıza odaklanma vakti, şikayet etme degil akıl koyma üretme vakti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arda konusu önemli, ben de yarın için detaylıca yazdım.

      Sil
  4. bende artık söz kalmadı. kriz sebebi adama bak arda! inanamıyorum. arda! bitik arda yüzünden neler yapıyor terim.

    yönetime tek kelime etmeye bile hakkı yok. bu kısıtlı imkanlara rağmen kaç transfer yapıldı. hocamız beğenmedi diye gelen gönderildi tekrar yenisi alındı.

    yeter artık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yönetime birçok kelime etmeye hakkı var, tek olay Arda değil.

      Sil
    2. Ilımlı davranmasıni beklerdim ama Selçuk inandan hallice olan Arda için yönetim ile gerginlik yaşaması bana çok enteresan geliyor,bu yönetimi bende tutmam ama bu konuda doğrusunu yapanda onlar,duygusal düşünme yeri değil GS,Arda ile arası düzeldi diye Gs a transfer etmek zorunda değil madem çok istiyor hoca parasını kendi versin o zaman kimse kusura bakmasın bitik bir herife milyonlarca para verilmesi Gs a ihanet olur

      Sil
    3. Bana da enteresan geliyor ama parasını cebinden vermesi gerekir demen hata. Sen de o zaman geçen 2 şampiyonluğun paralarını ver hocaya. Buraya çıkar o iş.

      Sil
  5. Alanya,Sivas,FB,İBB maçları deplasmanda,oyun olarak her ne kadar gelişim olsa da hala 90 dk yayilmiyor ve değişikler konusunda maalesef çok sıkıntılı hoca,Denizli maçıda gidecekti ama şansa 2-2 olmadı maç,bu tam olarak oturmayan futbol ve hocanın kafası hala Gs camiası için herhangi bir şey ifade etmemesi gereken bir şahısta olduğu için şampiyonluk zor diyorum..o şahısa kafa yoracagina biraz oyuna müdahalelere kafa yorsa bizim için her şey daha iyi olacak..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değişiklikler problem. Oyun zaman içinde genele yayılır ama hamle yapamama hali bizim gücümüzü düşürüyor.

      Sil
  6. maç sonu açıklamaları ile aradaki kriz resmen açıklanmış oldu. geri dönülmez bi yola girdik. olası senaryolar belli. gazamız mübarek olsun.

    YanıtlaSil
  7. En çok Şener'i beğendim. Orta sahayi toparlayan Lemina'ydi yine... 60. Dakika sonrasi klasik dususumuzu yaşasak da gol atıp kazanmak önemliydi. Özellikle rizespora elenmek kötü olurdu eleyip turun dışına atmamiz çok iyi oldu küçük fb'yi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şener 2. yarıda bayağı iyiydi. O kanadı iyi savundu diyebilirim.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir