10 Ocak 2020 Cuma

Galatasaray 3-1 Altay, Emre Akbaba ve Jesse ikilisi


Antalyaspor karşısındaki kurgu eklemelerle yükselecek. Saracchi / Linnes'le birlikte beklerin değişimi, sol öne Onyekuru'nun eklenmesi gibi. Seri / Lemina / Taylan Antalyalı hattında tempo kazanmıştık ve bu hareketlilik de bizi yukarı taşımıştı. Saracchi ve Linnes gibi isimlerle de bu tempo daha da yükselecek. Linnes'in maç eksikliği göze çarpsa da, Saracchi'nin Altay karşısındaki performansı oldukça iyiydi.

İlk yarıda hücum organizasyonu için sorunlar olsa da, eski görüntüye göre daha hareketli ve hızlıydık. Ön alandaki baskı ve orta sahadaki hareketlilik oldukça iyiydi. Falcao dahi ön alanda top kapıp, pozisyon oluşturuyordu. Hücum tarafında Feghouli aksıyor aslında, hala bildiğimiz kıvamda değil. Organizasyon noktasında işin daha çok içinde olmasını beklerdim. Şu an bireysel kalitesiyle ayakta kalmaya çalışıyor.

Seri de yükseliyor. Etrafındaki futbolcular hareketli isimlerden seçildikçe oyun aklı ön planda. Hareketliliği de daha artmış gibiydi ve ön alana top taşıyıp, rakip eksiltme gibi olaylara da girdi. Taylan Antalyalı ise biraz sallansa da rakip kaleden uzak kaldı. Bu da Falcao'yu biraz daha geriye çekti. Altay bir ara çok fazla geriden kısa pas denedi ve baskımız hata yaptırdı. Onyekuru gibi açık alanda etkili, topu aldığında direkt rakip kaleye gidecek bir isim olsa fark ilk yarıda açılırdı.

2. yarı daha çok hoşuma gitti. Nedeni de Emre Akbaba ve Jesse ikilisi. Emre Akbaba'nın uzun sakatlık dönüşü sonrası daha çekingen olmasını bekliyordum. O ise oldukça tempoluydu ve rakip kovalamaya kadar işin içinde kaldı. Çekinmiyor, sürekli işin içinde. Maç alışkanlığı geri döndüğünde de hücum ezberini hatırlayacak. Golle dönmesi güzel olduğu kadar, rakip ceza sahası içine de 2-3 tane kilit pas denemesi var.

Jesse de sağ kanatta oldukça etkili. Sadece hücum tarafını konuşmuyorum, savunması da var. Tertemiz top kapıyor mesela. Emre Mor'u haftalarca izledik, şu 20 - 25 dakika kadar etkisini görememiştim. Jesse, bal yapan arı olacaktır. Sadece açık alanda düşünmeyelim, set oyununda da iyi bir hücum kozu. 

2. yarıda da tempomuz ve hareketlilik devam etti. Emre Akbaba / Belhanda hattı iki yönlü iyi katkı verdi. Jimmy Durmaz da oldukça hareketliydi ve hücum noktasında girdiği pozisyonlar var. Ondan da bir şekilde katkı alacağız, gayet iyi alternatif. Emin Bayram / Berk Balaban gibi gençlerin de öne çıkması bu maçı keyifli kıldı işte. Stoper yine alalım da, Donk ve Ahmet Çalık'ın Emin Bayram'dan süre çalmaması gerekiyor. Berk Balaban da hem kurtardığı penaltı, hem de 90'dan çıkardığı topla altyapıdan çıkan kaleci basiretsizliğini aşmamızı sağlayacak.

10 yorum:

  1. Falcao ve Feghouli çok kötü durumda fizik olarak umarım toparlarlar ayrıca çok net 6 numara ve stoper lazım.Donk ve Çalık yedek için bile güven vermiyorlar umarım Emin Bayram ikisindende formayı alır.Linnes'te yetersiz sanki ayağı kırılan Emre değilde Linnesmiş gibi oynuyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Donk benim icin yedek olarak guven veriyor. Sezon sonu søzlesmesi bitiyor. Su son 6 ay gayet iyi bir yedek bence.

      Sil
    2. Falcao'yu iyi durumda gördüm ben, gayet diri. Topu taşımak gerekiyor.

      Donk ise yedek kalmalı ama Emin Bayram'dan stoperde süre çalmamalı.

      Sil
    3. Lemina 6 numara için gayet iyi ama yedeği yok belki oraya genç bir dos alınabilirdi alternatif olma adına

      Sil
  2. Belhanda da gitmesi şart değil bence gitmezse yine katkı verir,emre de döndü Taylan da var,hatta feg de var 10 numara da,yaratıcılık sorunu hiç yok baya elimiz rahat orada,2 tane koşucu kanat da var +falcao gibi bitirici,andone dönecektir,adem de gayet iyi iş çıkarıyor,stoper dışında transfere pek ihtiyaç yok gibi sadece lemina sakatlanınca onun gibi bir sert merkezin olmaması sıkıntı yaratabilir,mert çetin i kiralayıp yabancı hakkını orta saha için kullanabilir miyiz diye düşünmedim değil,genç atlet bir 6 numara olabilirdi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teklif varsa gider, kalırsa da şampiyonluk için savaşır. Emre Akbaba'yı 10'a atınca, Belhanda 8'de çok yararlı oynadı. 6 numara transferine gerek yok bence. Lemina gayet iyi.

      Sil
    2. Alternatif olarak ise genç bir scout hamlesine hayır denmez. Lemina sonrasına hazırlık gibi de düşünebiliriz.

      Sil
    3. Bende lemina nin yedeği olarak düşündüm,çünkü her an kenara gelecek bir potansiyeli var maalesef her ne kadar çok iyi oyuncu olsa da,Ankaragücü maçında sakatlanip çıktı orta saha pamuk helva oldu Göztepe maçında yoktu aynı şekilde sıkıntı yaşadık baya

      Sil
  3. Ben artik kadroda yeni 6 numraya yer olmadigi gørusundeyim. Gerektiginde Donk oyuna girer ortasahada defansif yønden guclendirmesi icin. Ama Taylan-Lemina-Seri-Belhanda-Akbaba-Feghouli'nin oldugu orta saha da, daha Jimmy'si ve Donk'u varken 6 numara gereksiz harcama. Cogu orta sahamiz, hatta nerdeyse hepsi cift yønlu oyuncular. Elit bir stoper ile, yada Luyindama kalitesinde stoper takviyeyle takviyesiyle 6 numraya gerek yok.

    Ben hep Belhanda'nin kalmasindan yanaydim ki hala kalsin isterim. Cunku øyle bir an gelir Lemina-Seri-Taylan ayni dønem sakatlanir orta saha cøker. Belhanda o zaman aranir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu sezon olmasa bile Lemina sonrasına hazırlık gerekebilir. Acil ihtiyaç asla değil.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir