18 Ocak 2020 Cumartesi

Galatasaray'a transferinde de beklentimi Euro 2020 üzerine kurmuştum


Babel'in Ajax transferinin ardından yapmış olduğu açıklamalar üzerine konuşalım. Tutarlı ve haklı olduğu yanlar var. Düşüncesine de saygı duyuyorum, Euro 2020 onun adına kaçırılmaması gereken bir hedef. Galatasaray'a transferinde de beklentimi Euro 2020 üzerine kurmuştum. Turnuvada yer almak adına ilk sezonunda ciddi performans bekliyordum. Özellikle de Şampiyonlar Ligi'nde.

"Galatasaray'daki dönemim çok kötü gitmedi ama çok iyi de gitmedi. Ancak eğer Galatasaray'da kalsaydım milli takım şansımı kaybedebilirdim. Bu yüzden riske girmek istemedim. Bu transfer Galatasaray ve Ajax için iyi oldu. Galatasaray bonservis ödeyebilecek. Keza Ajax için de fırsat. Euro 2020 son turnuvam olabilir. İyi işleyen bir takımda olmalıydım. Riske giremezdim. Koeman'a her şeyi açıklarsam sanırım beni anlar."

Galatasaray'da kalmış olsa forma şansını kaybedeceği doğru. Performansı iyi değildi ve formayı da kaybediyordu. Babel'i alırken biraz daha "pas ve teknik" oyununa dönmüştük. Onyekuru'nun hızından, Babel'in tekniğine geçiş diyebiliriz. Oysa Garry Rodrigues ve Onyekuru gibi futbolculardan kaynaklı bir oyun ezberimiz vardı. Babel'le maalesef yapamadık.

Yanlış kullandığımıza da inanıyorum. Bir ara Onyekuru gibi kullanmaya çalışıyorduk. Bir ara da Babel'i oyun kurucuya dönüştürmeye çalıştık. Gerçi 4-4-2'nin forvetinde iş görebileceğini düşünüyordum. Maalesef buna cevap veremedi. Sonrasında "hız" oyununa geri dönmek adına daha tempolu isimler aldık ve Babel forma şansını kaybetmiş olacaktı. Bu da Euro 2020 şansını yitirmek demekti.

Ajax onun eski kulübü. Babel de kaliteli bir futbolcu, Galatasaray'daki kötü görüntüsü aldatıcı olmasın. Hedefe de kitlenmiş bir Babel'in ciddi katkı vereceğine inanıyorum. Galatasaray'da frekansı tutmadı sadece. Bu saatten sonra da o frekansı yakalayamazdık. Umarım iyi bir Ajax ve Euro 2020 performansı gösterir de yaz aylarında satabiliriz. Ajax'da çok daha göz önünde olacak. Hollanda da yükselen değer. Bu yaşta bir futbolcunun o kadroda olması hem önemli, hem de çok zor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir