6 Ocak 2020 Pazartesi

Galatasaray'da ciddi süreler bulacağına ve gelişim göstereceğine inanıyorlar


Keşke Onyekuru'da da şartlar böyle olsaydı diye insan düşünüyor. Monaco'nun futbolcusuna bakış açısıyla, Leipzig'in bakış açısı farklı tabii. Monaco'nun yeni teknik direktör hamlesinin ardından, Onyekuru kiralamasına çok sıcak olduklarını düşünmüyorum. Bu transferi Onyekuru'nun ısrarı sağladı ama maalesef 6 ayda kaldı ve ciddi bir kira bedeli ortaya çıktı.

Denayer ve Onyekuru kiralamalarında iyi sınav vermiştik. Futbolcular burada gelişim gösterdi ve önemli transferler yaptı. Saracchi konusunda da Leipzig'in düşündüğü bu olmalı. Onlar bizim gibi değil, genç futbolcusunu rastgele kiralamaz. Saracchi henüz 21 yaşında ve 1.5 sezon önce ciddi bir bonservis bedeli karşılığı transfer etmişlerdi.

Galatasaray'da ciddi süreler bulacağına ve gelişim göstereceğine inanıyorlar. Kiralamanın 1.5 yıl olması bizim açımızdan önemli, gelecek sezon sol bek derdi olmayacak. Ffp anlaşması da gelecek sezon sonu bitecek ki o süreyi böylelikle aşmış olacağız. 1.5 yıllık süre Leipzig'in de bize olan güvenini gösteriyor.

Leipzig'e 1.5 yıllık kiralama ücreti karşılığında ödenecek rakam 500 bin avro. Futbolcu ise bu yarım sezonda 700 bin avro, gelecek sezon ise 1.35 milyon avro kazanacak. Leipzig'den aldığı ücret de bu zaten. Galatasaray'ın kendi içindeki dengeleri düşününce de rakam oldukça ideal. Ciddi bir potansiyelden bahsediyoruz. Her açıdan mükemmel bir transfer.

İşin teknik boyutunu daha önce de konuştuk. İyi bir hücum beki. Sol kanadı bütünüyle kullanan, çok fazla git / gel yapan, hızıyla ön plana çıkan bir sol bek. Asist / gol rakamlarına çok takılsalar da Alex Telles de Galatasaray'a geldiği dönemde çok farklı değildi. Savunma zafiyeti de mutlaka olacaktır ama tempoyu ön planda tutuyoruz. Emre Taşdemir'in dahi temposuyla fark yaratabildiği bir ortam var.

Saracchi'nin doğal olarak fazlasını vereceğini düşünüyorum. Sol iç orta saha oynarken sol beke devşirilen bir futbolcu olmuş. Bu da teknik tarafını açıklamaya yetecektir. 3'lü savunmaya döndüğünüzde de ideal bir kanat beki oluyor. Saracchi / Onyekuru ikilisiyle birlikte sol kanadın yaş ortalaması 33'den 21'e düşüyor.

8 yorum:

  1. Telles etkisi yapar mı abi sence ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapabilir, o denli önemli bir potansiyel.

      Sil
    2. Alex Telles çok daha uç bi potansiyeldi. meziyetleri Saracchi'yle kıyaslanamaz bence

      Sil
    3. Saracchi de hız ve tempo konusunda önde.

      Sil
  2. temposu iyi filan ama onun dışında inanın emre taşdemir bundan daha yetenekli bi oyuncu. bekleyin ve görün.

    YanıtlaSil
  3. Savunma anlamındaki sorunlarını nasıl cozeriz ona odaklanmak lazım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum. Stoper transferi çok önemli.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir