21 Ocak 2020 Salı

Galatasaray'ın bu sezon ki özetini yapan istatistiği paylaşayım


Galatasaray'ın bu sezon ki özetini yapan istatistiği paylaşayım. Süper Lig'de yenilen 16 golün 13 tanesi maçların 60. dakikasından sonra geldi. Fatih Hoca da sürekli "son dakikalarda yenen gollerin" altını çiziyor ya, aslında onlar şanssızlık değil. Bağıra bağıra gelen gollerdi. İstisnasız şekilde 60. dakikadan sonra düşüyor ve yediğimiz 1 golün ardından da panik oluyoruz.

Kendi sahamızdaki Ankaragücü maçını hatırlayın. 2-0'ı bir şekilde bulduk, rakip 10 kişi ama maç 2-1'e geldikten sonra 2-2'yi göreceğimizden hepimiz olduk. Sezon içinde de buna benzeyen birçok maç oynadık. O son dakika kayıplarıyla da bugün liderin 10 puan gerisindeyiz. Denizlispor karşısında da bu konuda çok bir şey değişmemiş gibiydi.

60. dakikada yine oyundan düştük, maç da bir şekilde 2-1'e geldi ve rakip skora ortak oldu. Bir artı varsa o da panik olmamaktı, 2-1'in ardından anlamsız şekilde bekleyişe geçmedik. Pozisyonlar var, skor artabilirdi. Özellikle de ilk yarının kötüsü diyebileceğimiz Falcao'nun bizi ileri taşımak istemesi, Falcao'nun da fizik dayanıklılığı mutlu etti. 

Hocanın da hatası var. 60. dakikadan sonra fizik olarak düşmek bir yana, hamleler de gecikiyor. Oyuncu değiştirmeyi düşünmüyor bile ve oluşacak açık alanları kullanmayı bir türlü denemiyoruz. Orta saha tempo diye bağırırken 76. dakikada Taylan Antalyalı giriyor. Açık alanlar var ama 86. dakikada Jesse'yş hatırlıyoruz. Adem Büyük'ün oyuna girmesi ise 90+4.

Ligin ilk yarısına göre artımız tempomuz olacak. Biraz daha gençleştik ve tempolu isimlerle devam ediyoruz. İşin sonuç alma noktasında da Onyekuru sonrası nefes alacağız. Oyun ve kadro düzeni ligin ilk yarısının önünde. Fizik durum ve hocanın hamle adına ısrarla beklemesi ise ligin ilk yarısı düzeyinde. Kulübe de zayıf değil, öyle hamle şansları var ki.

8 yorum:

  1. 60'tan sonra salarsin iki kobrayi iki kanada, Onyekuru + Jesse.. yorulmus rakip beklerini otobana cikartirlar. Yuklenen rakibe kontradan bir tane saldin mi cozulurler... Artik rakiplerde suursuzca yuklenemeyecekler, ilaclariz. Umutluyum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Takım tempo kazandığı için anlamsız gömülmüyor, gol arayabiliyoruz. İlk yarıya göre artı bu oldu.

      Sil
    2. Daha iyi olacaktir, umarim Sivas tokezlemeye baslar yoksa durum zor gorunuyor. Onumuzde sayica fazla takim var bu sene.

      Sil
    3. Diğer takımlar da problem. Başakşehir de mesela geçen sezonun daha üzerinde.

      Sil
  2. Fizik güç konusu gerçekten anlaşılmaz. Sivas'ı, Fenerbahçe'yi görünce bizim neden böyle bir gücümüz olamıyor anlamak mümkün değil.
    Geçtim Avrupa rakiplerimizi, ligin bile en kötü fizik gücüne sahip takımıyız. Bu sadece takımın yaş ortalaması ile açıklanamaz. Antreman stilinde veya programlanmasında bir hata yapılıyor. Bir takım bu kadar fazla öne geçtiği maçı kaybedemez. Şu an puan farkı maximum 2-3 olmalıydı.
    Feghouli, Lines, Falcao hala güçsüz.
    Henry yok.
    Adem, taylan, jesse de geç oyuna sokuluyor. Hocam bari 50-60 gibi hemen değişikliklere başla. Biz bu Feghouli'yi izlemekten bıktık artık. Adam oynamıyor işte. Topsuz oyunda yok, sıfır. Ne savunmaya yardım var ne de topsuz koşu var. Top ayağına gelince de güçsüz olduğu için bitiremiyor. Jesse'yi görelim sağ kanatta bir kere de.
    Henry en lazım olduğu anda yine yok. Ne zaman gelecek belli değil.
    Falcao da hala tam o kıvama gelemedi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fenerbahçe'nin de fizik olarak iyi olduğuna inanmıyorum. Daha dirençli isimleri kullandıkları için öyle görünüyorlar.

      Sil
  3. 60-65 arası orta sahayı güçlendirmek için bir hamle mutlaka yapmalıyız. Kenarda Taylan gibi bir isim dururken kullanmamak saçmalık oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoca bekliyor maalesef, bu da büyük bir hata.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir