22 Ocak 2020 Çarşamba

İçlerinde ise bir tek Ali Yavuz Kol istikrarlı şekilde forma giyiyor


Sezon başındaki kamp dönemi Atalay Babacan ve Ali Yavuz Kol için pozitif geçmişti. Her iki isim de hazırlık maçlarında göz doldurmuştu. Rotasyona dahil olurlar diye düşünüyordum ama işler beklediğim gibi gelişmedi. Atalay Babacan'ı A takımda göremedik, Ali Yavuz Kol ise Tarsus İdman Yurdu'na kiralandı.

Beşiktaş'ın futbolcusu olan ama Sivasspor'da kiralık oynayan Fatih Aksoy'u izliyoruz. Beşiktaş'ta çok da yüzüne bakılmayan bir gençti, Sivasspor'da ise şampiyonluk mücadelesi veren kadronun en iyi isimlerinden. Stoper olarak bilsek de net bir 6.5'dan 8 numara performansı veriyor. Geri döndüğünde de Beşiktaş'a faydası büyük olacaktır.

Ali Yavuz Kol da bu anlamda doğrusunu yaptı. Beklemek yerine oynayabileceği bir takıma gitti. Ligin önemi yok. Forma giymesi ve o takımı teknik direktörünün futbolcunun üzerindeki etkisi önemli. Kiralık olarak gönderdiğimiz birçok isim var. İçlerinde ise bir tek Ali Yavuz Kol istikrarlı şekilde forma giyiyor.

Bu sezon 2. Lig'de 17 maçta 6 golü var ve son 4 maçında da 4 golü oldu. Forvet ama sol kanada yakın da oynayabiliyor. Galatasaray'da ilk konuşulmaya başlandığında da yaşıtlarına göre fizik gücüyle ön plandaydı. Gençlerden bahsederken de ısrarla "fizik gücün" altını çiziyoruz. Ayakta kalabilmeleri, mücadele özellikleri önemli.

Hızlı, teknik özelliği yüksek, fizik özelliğiyle de farkını ortaya koyuyor. Ligin ilk yarısında "forvet" rotasyonu için sorun yaşarken Ali Yavuz Kol'a da şans gelebilirmiş. 18 yaşında ve bu sezonu oynayarak geçiyor. Alt liglerde mücadele tarafı baskın, futbolcu bir anlamda dayak yiyerek büyüyor. O da bu tecrübenin artısını gelecek sezonlarda yaşayacak.

Galatasaray'a döndüğünde onu iyi bir gelecek bekliyor. Hem forvet, hem de kanat rotasyonu için alternatif olacak. Keşke diğer gençleri de böyle kiralayabilsek ve gelişimlerini gözlemlesek. Yetenekli diye adlandırdığımız çoğu gencin U19 Ligi'ne fazla geldiğine inanıyorum. Orayı aştılar ama A takımda da yetersiz kalabiliyorlar. Kiralanmaları ve mümkünse dayak yemeleri gerekiyor.

10 yorum:

  1. Bizim gençlerin arasında savunmada Süleyman Luş'un, Emirhan Civelek'in ve Işık Kaan Arslan'ın seneye düzenli forma giyecekleri takımlara kiralanmalarını bekliyorum. Emin Bayram 1 sene U19'da forma giymeli ve fiziksel/fundamental gelişimini tamamlamalı. Ozorwafor ise 1 milyon avro mertebesine teklif gelirse satılmalı yoksa o da oynayabileceği takıma kiralanmalı.

    Ortasahalardan Celil ve Gökay'ın 500bin avro mertebesine elden çıkarılmalı. Çok fazla olabileceklerini zannetmiyorum. Abdussamed en az yarım sene daha U19'da forma giymeli çünkü epeydir sakattı; kendine gelmeli. Mustafa Kapı da 1 sene U19'da devam. Atalay ise A takım rotasyonuna mutlak suretle dahil edilmeli.

    Forvet hattından Recep Gül Westerlo'da bile süre alamadı. Artık satılmalı. Yunus gelecek sene, eğer mental olarak hazırlanabilirse, A takım rotasyonuna dahil edilmeli. Ahmet Sivri satılmalı, Ali Yavuz Kol mutlaka A takım rotasyonunda olmalı.

    Kalecileri unuttum; Çipe ve Batuhan satılabilir. Berk Balaban A takım rotasyonunda 3. kaleci olmalı.

    Geriye kalan Metehan, Mutlu Doğan, vb. isimlerle yollar ayrılabilir; sorun yok.

    Özetle seneye A takımda Berk, Semih Kaya (free transfer), Atalay, Yunus ve Ali Yavuz 25 kişilik kadroda bulunması gereken 5 altyapı temelli isim olmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Berk Balaban müthiş bir yetenek, gidip oynamasını isterim. Muslera sonrası da onunla kurgulanabilir.

      Sil
  2. Mutlu dogan aksu ne durumda acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstikrarlı forma şansı bulamadı ve geri döndü.

      Sil
  3. Uzun yıllardır alttan gelen oyuncular şans bulmayı geçtim kiralanmıyordu bile nice potansiyel isim yok oldu gitti doğru yapılanma olmadığı için.
    Fatih hocanın genç isimlere hak ettikleri şansı kesinlikle verdiğini düşünmüyorum özellikle ekonomik şartlarımız göz önüne alındığında çünkü alttan hazır oyuncu oynatmak marifet değil yetenekli ama hazır olmayanı hazır hale getirmek marifet. En azından o alanda hiç atılmayan bir adım atıldı ve birçok isim kiralık gitti 10 civarı kiralık oyuncu gönderdik sanırım ki rekor felan olabilir hatta sizinde yazıda belirttiğiniz gibi artmalıda.
    Özellikle Atalay ın bu sezonun boş geçmemesi gerekirdi fakat o noktada hocaya yine hakkını teslim etmek lazım Ozan gibi belki bonservis bile almadan kaybedeceğimiz bir isme yatırım yapmak saçma olurdu son dönemde çok fazla altyapı oyuncumuzu aklı çeliniyor bizde erken davranamıyoruz. Atalay zor bela 2 yıllık kontrat yaptı. Mustafa Kapı kaçıp gidicek gibi duruyor.
    Alınan 33 lük adamlarla bir yere gelinemeyeceği umarım sonunda fark edilirde tüm hazırlık kampını bu kiralıkta dönücek oyuncuları kazanma çabasıyla geçiririz çünkü 30 luk oyucularla CL de rezil olmanın bize kazandırdığı hiçbirşey yok. Babel yerine Ali Yavuz da gayet o maçlarda oynayabilir o tecrübeyi o kazanırdı pekte kiralık gitmesi gereken bir oyuncu değildi çünkü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alttan futbolcu fizik olarak hazır gelecek ki üst yapıda tutunsun. Işık veren genç oynar tarafındayım ben.

      Sil
  4. çünkü fiziği iyi. önce fizik. bu kadar basit. tek omuzda yıkılan lise öğrencisi gibi adamlar asla futbolcu olamaz. ve maalesef bizim altyapı bunlarla dolu.

    YanıtlaSil
  5. Böyle kiralik gidenler genellikle yok gibi davranıliyor ve mevkisinde a takım için transfer edilen ilk iki üç oyuncu iş yapamayınca şans buluyor ancak

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir