26 Ocak 2020 Pazar

İşin ilginci de Banega'yı zorlarken Fernando'dan olmak olmuştu


Falcao kadar olmasa da, Banega da transfer gündeminin önemli isimlerinden biriydi. Sevilla'yla sezon sonunda bitecek olan sözleşmesinden doğan avantajı kullanmak istemiştik. Banega da yaş 31 olmuşken bu ciddi teklifi değerlendirmek istedi. Hem geleceğini garanti altına alıyorsun, hem de Avrupa'da devam ediyorsun. 

Banega da "gelecek" kaygısını sezon sonundan başlamak üzere Suudi Arabistan takımlarından olan Al-Shabab'a imza atarak gösterdi. Galatasaray'ın bu işi sezon sonuna bırakmak istediği söylense de o iş yaz aylarında bitti. Bu saatten sonra da daha genç isimler düşünülecektir ve yaş / maliyet anlamında külfetli transferler yapılmayacaktır. En azından böyle olmasını umuyorum.

Banega büyük isim tabii. Galatasaray'a gelmesi halinde de farkı büyük olurdu. Fatih Hoca sezon başında biraz daha pas ve teknik ağırlıklı bir oyuna dönmek istemişti. Bu uğurda da Seri / Nzonzi gibi transferler yapıldı. 6 numaranın dahi olabilecek en pasör ismini getirdik. Banega da teknik özelliği yüksek ama oyunun iki yönünü oynayabilen bir futbolcuydu.

6.5'dan 8'de olur, 8.5'dan 10'da. 4-3-3 oynuyorduk, Banega'yı da direkt olarak 8'e yazacaktık. Bu iş biraz daha Belhanda yerine olurdu. Benaga da teknik yönden daha üstün, tabela yapabilecek bir orta saha. Sevilla'nın bugün dahi vazgeçilmezlerinden ve La Liga'da 19 maçta 2 gol 6 asisti var. Gerçek anlamda bir maestro.

İşin ilginci de Banega'yı zorlarken Fernando'dan olmak olmuştu. Fernando da Galatasaray günlerine oranla çok daha istikrarlı ve büyük oynuyor. Galatasaray'ın ondan 4.5 milyon avro bonservis kazanması önemliydi tabii. Yaşı 32 olmuştu, sezon sonu sözleşmesi bitiyordu ve sakatlık kaynaklı da bir var bir yok haldeydi. Banega'yla takas olabilir mi noktasından, her 2 ismimden de olmak kaynaklı konuşulacak bir hikaye. 

4 yorum:

  1. Evet istikrarlı çünkü oynadığı lig la liga,5 büyük ligden aşağıya düşünce oyuncular pek motive olamıyorlar,nzonzi de aynısını yaşıyor, motivasyon 0 önemsemiyor burayi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nzonzi burayı hiç ciddiye almadı, çok doğru yorum.

      Sil
  2. Fernando kalsaydı gecen sene düşmeye başlayan performansı düşerek devam ederdi muhtemelen zaten takim dağınıktı.

    Nzonzi gelirken söylendiği gibi kaliteli ama statik bir oyuncuydu keşke tercihimizi Elneny den yana kullansaydık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de düşecekti, istikrarı yoktu çünkü. Sakatlık eşiği düşmüştü.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir