7 Ocak 2020 Salı

Jesse Sekidika Galatasaray'da


Galatasaray'ın yaş haddi fazlasıyla yüksek. Bu da temposuzluğu beraberinde getirdi. Gençleşmek ve takıma hızlı futbolcular katmak önemliydi. Sol kanattaki değişimi bu anlamda önemsiyorum. Sol kanattaki yaş ortalaması 33'den 22'lere düştü. Tabii bu durumu tüm takıma yaymak gerekiyor. Buna kenardan gelecek isimler de dahil.

Emre Mor'u bunu düşünerek transfer etmiştik. İşin "ya kazanırsak" kısmı da vardı ama temel düşünce kenardan geldiğinde patlayıcı özellik gösterebilecek bir isimdi. Tutmadı maalesef, 6 aylık bir kumardı diyelim. Transferini ben de istedim, nedeni de ya kazanırsak kısmına inanmamdı. Genç futbolcu sonuçta, tüm sorunlarına rağmen potansiyel.

Jesse'yi ise kumar olarak görmüyorum. Düşük bir maliyet çünkü. Futbolcu da iyi gözlemlendi ve mental açıdan sorunları yok. Potansiyeli olduğunu düşünüyorum. Bazen dışarıda aramanıza gerek yok, futbolcu gözünüzün önünde de olabilir. Eskişehirspor ne kadar kötü durumda olsa da Jesse parlamayı başardı.

Garry Rodrigues'in Galatasaray'a geldiği ilk günleri düşünün. 26 yaşında gelmişti, Avrupa kariyeri de vardı ama ham bir futbolcuydu. Tudor dönemi görev adamı rolünde pozisyon değiştirirken, Fatih Hoca geldikten sonra sol tarafta neredeyse yıldız futbolcu performansı gösterdi. Bitiriciliği, karar verme yeteneği gibi gelişen özellikleri oldu.

Jesse ise 23 yaşında. O da ham bir isim olsa da bazı özellikleriyle potansiyel vaat ediyor. Yine iyi bir bitirici, teknik özelliği yüksek, karar verme mekanizması da fena değil. Şu aşamada kulübe için iyi bir patlayıcı özelliği olan futbolcu. Yarın Onyekuru ayrıldığında ise o pozisyonun 1 numaralı adayı olur.

Garry Rodrigues de Bruma'nın varlığında gelmiş ve Bruma gittiğinde açıkta kalmamıştık. Onyekuru da sezon sonu gittiğinde açıkta kalmamış olacağız. Fatih Hoca'nın sevdiği ve gelişim göstereceği tarzda bir isim olması da büyük avantaj. İyi bir transfer yaptı Galatasaray. Çok ciddi potansiyel ve gelecek yıllarda adını daha net duyuracaktır.

12 yorum:

  1. Alt Lig demeden almak gerekiyor,çağları,zekisi,mert çetin hep alt ligden acayip takımlara gittiler,yerli oyuncuda almak lazım alt da vardır mutlaka böyle cevherler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. İyi oyuncu gözünün önünde de olabilir, taramak gerekiyor.

      Sil
  2. Sivas da ki adını yazamadigim Afrikalı stoper mesela Ümraniye'den geldi,belki de ilk yarıda ligin en iyi stoperiydi,emre kilinc boludan mert Hakan da alt ligden gelmedir mesela bugün muhtemelen biz alacağız,oyuncu iyiyse alırsın nerede olduğu önemli degil

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Var abi, alt liglerde birçok iyi isim var. Çoğu da Avrupa yapabilir hale geldi. Kaçırmamak gerekiyor.

      Sil
  3. Bu transfere sevindim. Adami izledim bir kac macta. Bilmeyenler icin: Keita gibi. Bana onu hatirlatti. Bruma, Onyekuru kadar zayif degil. Biraz daha iri. Ve hizli, seri, calimci bir isim. Topu hic ama hic kolay kaybetmiyor. Ve paslasiyor, bencil degil. Ben sevindim. Yarim sezon yedekten gelir. Sonra Onyekuru yerine.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana da Garry'nin ilk dönemini hatırlatıyor :)

      Sil
  4. Feghouli 'ye talip çıkarsa elden çıkarılabilir... Çok büyük bir bonservis olmasa da maasindan kurtulmaya bakmak lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu kadar değişim de Ocak için tehlikeli olabilir ama :(

      Sil
  5. Çok kalabalık oldu takım 80 milyona yaklaşan bir maaş bütçesi bizi mahveder bonservis vermiyoruz ama maaş bütçesi büyük sıkıntı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle bir maaş bütçesi yok yalnız :( Çok daha aşağısındayız.

      Sil
  6. Birde Yunus Akgün’ü Eskişehir’e kiralık versek 6 ay veya 1.5 yıl tadından yenmez

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eskişehirspor'un transfer yasağı var. Emre Mor da gideceği için önü açılabilir.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir