24 Ocak 2020 Cuma

Jesse Sekidika'nın bu seviyede sırıtmaması bile önemli


Hazırlık maçlarında iyi bir görüntüsü vardı. En azından potansiyeline yönelik iyi bir izlenim bıraktı. Denizlispor karşısında sonradan oyuna girdiğinde onu yorumlayabileceğimiz çok fazla dakika yoktu. Rizespor karşılaşmasında ilk kez 11 başladı ve ciddi anlamda yorum yapabiliriz. 2. yarıda oyundan düşenlerden biri de oydu ama ilk yarıdaki oyunu fazlasıyla umut verdi.

Henüz 23 yaşında ve 0 bedelle geldiği unutulmasın. İşlenmesi gereken bir yetenek. Garry Rodrigues bile 27 yaşından sonra aşama kaydetmeye başlamıştı. Fatih Hoca'nın bu tarz futbolcular üzerinde iyi bir etkisi oluyor. Jesse'nin de gelişim göstereceğine inanıyorum. Şans bulması adına da ciddi bir şansı olacak.

Özellikle de Onyekuru'nun olmadığı günlerde şans bulması gereken isim olduğunu düşünüyorum. Ömer Bayram'ın mücadelesi her ne kadar üst düzey olsa da hücum başka şeyler istiyor. Onun da bu konudaki repertuvarı geniş değil. En basitinden kaleye inemiyor, ısrarla çizgiyi düşünüyor ve doğru pas açısını görmüyor.

Jesse de Onyekuru gibi direkt kaleye inebilecek isim. Eskişehirspor'da ağırlıklı olarak sağ kanat oynadı, hatta daha derine inersek orta sahadan devşirme olduğunu görürüz. Sağ kanatta da gayet iyi. Klasik bir çizgi kanadı değil, kat ediyor, biraz daha orta sahaya yaklaşıyor. Solda oynaması halinde ise daha rahat edeceğini düşünüyorum. Bu özellikleri daha net ön plana çıkar.

Mücadelesi güzel, bu onu farklı kılar. Ön alanda baskısı ve savunmaya yardımı var. Ayakları da yere sağlam basıyor. İkili mücadelelerde pek yıkılmadı. Zaman içinde daha da güçlenir ve uyum kazandıkça etkisi artar. Şu an takıma uyum sağlayabilmiş değil. 1. Lig'den bir anda Süper Lig'de şampiyonluk yarışı veren takıma geldi. Bu seviyede sırıtmaması bile önemli.

Özeti şu. Klasik bir açık alan kanadı değil. Genelde bu tarz kanatlara böyle bir ön yargı kurulur. Jesse'nin fizik gücü de, teknik özelliği de iyi. Pas oyununda da var, bu da orta saha temelli olmasından olabilir. İşlenecek bir yetenek ve bu futbolcunun maliyetinin olmaması da elimizi değerli kılıyor.

2 yorum:

  1. Cok hizli ve atletik, zaman gectikce performansi yukari cikacaktir. Ahmet'in uzun topuna olmadik bir depar atip iki defansin arasindan aldigi topu su ligde yapabilecek oyuncu bir elin parmaklarini gecmez. Ustelik olmayacak bir pozisyonda bireysel cabasiyla Taylan'a yuzde yuzluk gol pozisyonu cikardi. Cok ama cok verimli bir transfer oldu bu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşlenebilecek bir yetenek. Pas oyununda da iyi, sadece hızıyle değerlendirmiyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir