25 Ocak 2020 Cumartesi

Jimmy Durmaz ve Emre Mor gibi isimlerle de yollar ayrılacak gibi görünüyor


Bazı ayrılıkların yaşanacağı belli de, hala yaşanmamış olması kafaları karıştırıyor. 2. yarı hazırlıklarının başı dedik, sonra kamp dönemini bekledik, maçlar öncesi dendi derken bugüne geldik. Konyaspor maçı için açıklanan kamp kadrosunda 20 kişi var. Nagatomo, Jimmy Durmaz ve Emre Mor gibi isimler kadroda yok. Mariano ise kendisine maç kadrosunda yer bulmaya devam ediyor.

Mariano için "kalabilir" söylentileri de çıkmaya başladı. Yabancı stoper alsak dahi Luyindama, Nzonzi ve Nagatomo'dan çıktığınız an sayı 13'e düşeceği için sorun olmuyor. Bu da Mariano için yeşil ışık demek. Emre Taşdemir de gitmişken Linnes'i sol bek alternatifi olarak düşünme ihtimali doğdu. Sağ bekte de sol bektekine oranla iyi performans henüz gösteremedi.

Bu da enteresan bir olay tabii. Göndermek istiyoruz dediğiniz futbolcu bir anda kendisine kadroda yer buluyor. Sezon sonu sözleşmesi bitip ayrılacak ve nasıl motivasyon sağlayacağını bilmiyorum. Hazırlık maçlarında pek kullanmadınız, menajeri geldi, görüşüldü, kulüp arandı. Bir anda ise kadroda kalabilir denildi. Kalsın kalmasına da, kadro mühendisliği tarafı çok doğaçlama işliyor.

Jimmy Durmaz ve Emre Mor gibi isimlerle yolların ayrılabileceği de Ocak kampı öncesi konuşuldu. O vakit yerli transferi de düşünülüyordu ve yer açmak adına bu tarz hamlelerin gelmesini bekledik. Ufukta gelecek bir yerli yok, haliyle de kadroda kalmalarının bir mahsuru yoktu. Jimmy Durmaz için Beşiktaş / Kayserispor gibi iddialar vardı. Emre Mor konusunda ise çıkan haber yok.

20 kişilik kadroyla devam ediyoruz ama Emin Bayram haricinde alttan da kimse düşünülmüyor. Yunus Akgün ve Atalay Babacan gibi isimler sözleşme uzatmalarına rağmen kadroya alınmıyorlar. Hatta A takım idmanlarında dahi görmüyorum. O konudaki stratejiyi de merak ediyorum. Yunus Akgün için teklifler olduğu yazılıyordu.

Andone ise hocanın açıklamalarına göre takımda kaldı ve takımla da çalışmaya başladı. Bu iyi bir haber. Ocak döneminde Andone'den iyi bir forvet bulabileceğimize inanmıyordum. Diagne de dönebilirdi, bu da bir görüş. Senin futbolcun sonuçta, değer kaybettirmek istemeyebilirsin. Andone ise sezon sonunda ayrılacak.

8 yorum:

  1. Planlama hatalarının bedeli çekiyoruz şu an,muhtemelen de bu sene şampiyonluk olmayacak çünkü direk rakibin olan takımlarla dışarıda oynayacağız bir tek bjk ve TS maçları içeride,hoca hatasından döndü ama geç oldu her şey..

    YanıtlaSil
  2. hocamıza futbolcu dayanmıyor maşallah. messi gelse fark etmez gerçi aklı sahada değil ki. bizzat kendi eliyle bu ligin çok üzerinde bir kadroya rağmen 2019-2020 sezonunun içine etti
    fb taraftarı sevinirken izleriz artık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olabilir, bu sene de şampiyon olma. Seneye yine olursun. Hocanın hataları var elbette. Yine de 10 yılda 8 şampiyonluk görmüş isimle sonuna kadar devam.

      Sil
  3. Jimmy hareket katıyor oynadığı mevkiye belli bir standarti var belki ama Emre Mor çok zayıf şu anda 17 yaşındaki halinin çok gerisinde

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Jimmy'nin hakkı yanı var, pek şans da gelmedi. Emre Mor ise haline yanacak.

      Sil
  4. Jimmy'le yollar niyr ayriliyor? Ne kadar süre aldi? Terim büyük ihtimal karakterini sevmedi Serdar Aziz gibi. Yerli bulamıyoruz derken kalkip çifte pasaportlu ve potansiyelli ve düşük maaşa oynayan 2 oyuncuyla yolları ayırmanın teknik sebebi var mi? Para mi kazanacağız yolları ayırınca? Ilk devre takim daginiksa Jimmy' nin Emre'nin ne kadar payı vardir?

    Arda Terim'le kavgs ederken Barca'dan ayrılırken evlat degil miydi? Şimdi 2 yıldır top oynamazken fiziken bitikken neden evlat oldu Selçuk gibi oturduğu yerden para kazanacak neden?

    Arda'nin hem yaptiklari hem de önemlisi saha içi bitik performansına ragmen neden isteniyor? Emre Belözoğlu saha içinde bitik olsa Fener sahip cikar miydi bin kere tukaka edip göndermişlerdi. Serdar Aziz niye gitti sahi? Topu oyuna iyi sokan Marcao'nun yaptığı hatalardan burdan köye yol olurken?
    Terim herseye muktedir ise başkanlığa adaylığını koysun güçler ayrımı yaşanmasın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maç günü midem ağrıyor diyerek oynamayan, gecesi de 20 küsür saatlik deniz aşırı tatil yolculuğuna çıkan ismi Ramos olsa kadro dışı bırakırım. Hocanın en doğru kararlarından biriydi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir