21 Ocak 2020 Salı

Juan Foyth & Galatasaray, tam da parlatma hamlesi değil mi?


Denizlispor karşısında Marcao sarı kart cezalısı durumuna düştü. Elde kalan alternatifler de Donk, Ahmet Çalık ve Emin Bayram. Emin Bayram'la alakalı düşüncemi biliyorsunuz. Donk ve Ahmet Çalık'ın önünde görsem de henüz yaşı 16. Bu karışık ortamda formayı vermek zor. Kalan isimlere bakınca da stoper rotasyonunda sorun yaşıyoruz. Transferi acil görüyorum.

Murillo'yu alabilsek sorunu çözmüş olacaktır. Futbolcu son dakikada Celta Vigo'yu tercih ettiği için boşluğa düşmüş olduk. Umarım b planı vardır ve hamle yapılıyordur. Elde harcanabilecek 4-5 milyon avro olsa stoper bulmak daha kolay olurdu. Bu şartlarda ancak kiralama ihtimali zorlanabiliyor. İş son günlere kaldıkça da panik butonuna basmaktan korkuyorum.

Juan Foyth ismi henüz konuşulmasa da bir şekilde gündeme gelir. Tottenham'ın 2 sezon önceki önemli yatırımlarından biriydi. Bugün 22 yaşında, Arjantin Milli Takım'ına çağrılan ama Tottenham'da forma şansı bulmakta zorlanan bir futbolcu. Premier Lig'de sadece 4 maça çıkabildi ve toplamda 67 dakika. Şampiyonlar Ligi'nde de 3 maçı var.

Tam da parlatma hamlesi değil mi? Denayer ve Onyekuru örneklerinde olduğu gibi bir kiralama düşüncesi doğabilir. 6 ay ya da 1.5 sezon futbolcuyu kiralamak, ayağa kaldırmak ve sonrasında Tottenham'a dönmesi mantıklı bir düşünce. Galatasaray'da formayı garanti şekilde alır ve gelişim göstereceğine de inanıyorum. Fatih Hoca'nın seveceği tarzda.

Teknik özelliği çok yüksek, geriden iyi oyun kuran ve topla çıkabilen, savunma aksiyonuyla da oldukça potansiyel sahibi. Luyindama orada fizik gücü unsuruydu ve atletik özellikleriyle öne çıkardı. Foyth ise biraz daha oyun kurucu tipte ama gayet dengeli bir stoperdir. Galatasaray'a gelmesi halinde farkı olur.

Mourinho / Fatih Terim ilişkileri kaynaklı bu hamleyi zorlamak gerekir. Elimizde kaynak yok, transfer konusunda zorlanıyoruz. Başka pozisyon da düşünmüyorum, stoper hamlesi yeterli olacaktır. İş paniğe sürüklendiği sürece de gözden düşmüş bir tecrübeli isim gelebilir. Ya da son şans olarak Semih Kaya'yı konuşuruz.

2 yorum:

  1. 1,5 sezonluk kiralama ideal olur. Genç ve gelişime açık bir oyuncu. O yaşta Tottenham'a gittiyse potansiyeli sağlam demektir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağlam tabii. Şu haliyle dahi Arjantin Milli Takım'ını görüyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir