13 Ocak 2020 Pazartesi

Juan Jesus & Galatasaray, stoper transferi için İtalya Ligi'ne odaklanıldı


Stoper transferi için İtalya Ligi'ne odaklanıldı. Mert Çetin mi Murillo mu derken, Juan Jesus ismi de konuşulur oldu. Fatih Terim ve Şükrü Hanedar isimleri düşünülünce de İtalya ilgisi sürpriz değil. Orada ciddi bağlantılar var, özellikle de bu tarz kriz anlarında kullanılıyor. Inter'den Nagatomo'nun kiralanması da buna bir örnekti.

Yabancı kontenjanıyla alakalı sorun yaşandığı için öncelik Mert Çetin'dedir. Roma'nın bırakmak istemediği ve ciddi alternatif olarak gördüğü konuşuluyor. Biz ise Euro 2020 kozunu oynuyoruz. Stoper pozisyonunda çok güçlüyüz ve diğer isimlere oranla Mert Çetin daha az forma şansı buluyor. Galatasaray da garanti formayı vaat ediyor.

Murillo'da ise iş biraz daha karışık. Şu an, zorunlu satın alma opsiyonuyla kiralık olarak Sampdoria'da oynuyor. O da forma şansını kaybetti ve bekletiliyor. Sampdoria da bu aralar yeni bir stoper transferi yapacaktı. O transfer sonrası Murillo ihtimali daha net belirir ama zorunlu satın alma opsiyonu ne olur, yeni bir kiralama nasıl gerçekleşir bilmiyorum.

Juan Jesus da mantıklı görünüyor. Mert Çetin'i alternatif olarak görüyorlar ama Juan Jesus iyice gözden düştü. Bu sezon Serie A'da sadece 104 dakikası var, Avrupa Ligi'nde ise 1 maçta 90 dakika forma giymiş. Tamamen gözden çıkarıldı diye düşünüyorum. Roma da onun yıllık ücretinden kurtulmak isteyecektir.

Juan Jesus solak bir stoper. Marcao da sol ayaklı ve 2 sol ayaklı stoperin oluşturduğu tandemi pek görmeyiz. Marcao pasör bir stoper, Juan Jesus ise biraz daha Luyindama tadında. Aralarında 5-6 cm'lik boy farkı olsa da, Juan Jesus'u da fizik gücüyle ön plana çıkarırız. Hızlı ve agresif bir stoper. Bu anlamda da Luyindama yokluğundaki Galatasaray'ın stoper tarzına uyuyor.

Murillo'yu da isteme nedenim hızı kaynaklı. Fatih Hoca, stoperlerini orta sahaya yaklaştırmayı seviyor ve baskı kurmanız için önemli bir unsur. Luyindama ağır görünür ama o fiziğe göre hızlı sayılırdı. Juan Jesus ise Murillo gibi hızlı, bu anlamda Luyindama'nın önünde. Ayağı da ona göre daha iyidir, biraz daha teknik tarafı yüksek.

Odağı düşük tabii, bir anda dağılabiliyor. Marcao'da da bu sorun var, kopup gidebiliyor. Juan Jesus'dan da beklenen seviyede bir stoper olmamasının nedeni bu. Yıllardır İtalya'da, Inter / Roma gidip geliyor ama hiçbir zaman olmazsa olmaz bir noktaya gelmedi. 28 yaşında aslında, en iyi olması gereken zamanlar. Galatasaray onun adına iyi bir fırsat olabilir.

4 yorum:

  1. Emin'i seyrettim hazırlık maçında cok ıyı oyuncu . Transfere hiç gerek yok kanımca.. alt yapıdan 2 genc ıle dewam edilmesı cok daha ıyı.....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence var, nedeni de Emin'in 16 yaşında oluşu ve kaos içidnde olmak. Sezon başında olsak katılırdım sana.

      Sil
  2. Marcao bana hiiiç güven vermiyor gereksiz ams acayip riskli oynuyor. Çok hatalı ters girişleri var üstelik güçsüz. Ne olduğu herkesçe anlaşılmadan Terim kafasındaki bi hocanın takımına sol stoper teknik diye 10-12 ye kitlesek daha ne.

    Baresi mi solakti Bergomi mi? Köhler Augunthaler Bülent Popescu? Stoper önce kendi işini iyi yapsın sonra solagini tekniğine bak bu bütçelerle bulman zor zaten

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Marcao iyi stoper, bence toparladı da. Yanında lider bir isim olsa daha farklı konuşurduk.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir