12 Ocak 2020 Pazar

Jeison Murillo & Galatasaray, Sampdoria adına ciddi bir yatırım değil miydi?


Hangi şartlarda gündeme girdiğini bilmiyorum. Karışık bir hikaye çünkü. Sampdoria'nın sezon başında Valencia'dan 2 milyon avro karşılığında kiraladığı ve 12 milyon avro da zorunlu satın alma opsiyonu olan bir futbolcu. Sampdoria performansı çok parlak geçmese de böyle bir transferi gerçekleştirmek hiç kolay değil.

Kiralanması dahi zor. 6 aylık bir kiralama görmeyiz diye düşünüyorum. Kiralama konusunda genellikle genç isimler konuşuyoruz ve 1.5 yıl üzerinden değerlendiriyoruz. Murillo'yu yarım sezon kiralarsın ve ayağa kaldırırsın gibi bir durum mu oluşacak? Sezon sonunda devreye girecek 12 milyon avro'luk bir opsiyon var. O durum nasıl aşılacak?

Sampdoria adına ciddi bir yatırım. Yarım sezonda da bu yatırımdan vazgeçmezler. Neye dayanılarak haber yapıldığını bilmesem de Godin hamlesinden dahi daha çetrefilli. Stoper transferi yapılacağını kesin gözüyle görüyorum. Gelecek isim ise biraz daha makul şartlarda olacaktır. Aslında her şey satılacak bir isme bakıyor. Gelişmeleri ona bağlı yorumlarız.

Murillo da üst düzey bir stoper. Hızlı bir stoper her şeyin başında, Galatasaray gibi savunmayı öne çekmeyi seven takımlar için olabilecek en iyi isimlerden. Ayağı temizdir, iyi kesicidir, çalışkan, hamleli bir stoper. Transferi halinde takım savunmasının kalitesini yukarı çekeceği kesin. Bu tarz bir stoperin hayalini Denayer'e sahip olduğumuzda kuruyorduk.

Murillo'nun kariyeri de müthiş. Inter, Valencia ve Barcelona gibi takımları 27 yaşa sığdırdı. Sampdoria'ya gidişi bir düşüş gibi görünse de ödenecek ciddi rakamlar var. Murillo zor yani. Henüz bonservis geliri elde edilemediği için "kiralık" futbolcuları kovalıyor gibi görünüyoruz. Satış olursa, biraz daha scout hamlesi diyebileceğimiz isimleri konuşuruz.

03.01.2020 tarihli yazı..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir