12 Ocak 2020 Pazar

Ligin 2. yarısında şampiyonluktan söz edilecekse, Lemina'nın sağlıklı kalmalı


Sezon başında, Seri / Nzonzi ikilisinin bonusu gibi görüyorduk. Beklemediğim bir transferdi ve gelişi sürpriz olmuştu. Sezon içinde ise ikisinin de önüne geçti. Olmazsa olmaz yani, yerine yazabileceğimiz 2. bir isim yok. Pamuklara sarmamız gerekiyor diyeceğim de, yine sakatlanacağını biliyorum. Son sezonları böyle maalesef, yapacak bir şey olmayabiliyor.

Yine de 6 numara için transfer düşünmem. En azından Ocak ayı için diyeyim. Lüks olabilir çünkü. Hem yabancı kontenjanı tarafında problem var, hem de daha gerekli hamleler adına uğraşılıyor. Maddi kaynak da yaratılamadığı düşünülünce, Ocak ayı için 6 numara hamlesi öncelikler arasında yer almıyor.

Keşke imkan olsa ve şartlar gelişse de böyle bir transfer yapabilsek. Lemina'yı kiralık olarak kullanıyoruz, ertesi sezonda takımda tutmak zor. Haliyle de bugünden o yeri doldurmak akılcı olurdu. Sezon içinde de Lemina'ya alternatif oluşturur ve yokluğunda sorun yaşamazdık. Maalesef şartlar el vermiyor.

Lemina'nın yokluğu da Seri, Belhanda ve Selçuk İnan gibi isimlerle dolmaz. Ligin ilk yarısında da bu tarz denemeler yaptık ve başarılı olmadık. Adana Demirspor maçında da aynısı oldu. Seri / Belhanda ikilisiyle orta sahayı tutmanız imkansız. Rakibi bozan, orada sertlik oluşturan, pres yapabilen bir isim yok çünkü.

Bunun zirvesi de Göztepe maçındaydı. Selçuk İnan / Belhanda ikilisiyle oynadığımızda düştüğümüz durumu gördük. Lemina'nın yokluğunda Ömer Bayram ya da Donk ikilisinden biri olmalı. İkisi de tam anlamıyla tutmasa da en azından belli noktada ayakta kalınır. Ömer Bayram'ı tempo, Donk'u da fizik açıdan düşünebilirsiniz.

Ligin 2. yarısında şampiyonluktan söz edilecekse, Lemina'nın sağlıklı kalması önemli. Lemina / Seri ikilisinden vazgeçmem. Önündeki isim ise Taylan Antalyalı / Emre Akbaba ikilisinden biri olacak. Belhanda'nın hala satılabileceğini düşünüyorum, kalırsa o da rotasyon adına güçlü aday. Doğru üçlüyü bulduk da, Lemina denklemden çıktığı an her şey bozuluyor.

2 yorum:

  1. Çoğunlukla 6 numara gerekmiyor yorumları görüyorum ama bana kalırsa en büyük delik o bölgede var ve takım ne oynarsa oynasın oradaki önleyici yönlendirici isim çok önemli. Sene başında hoca naingolanı istemişti bence şartlar el vermedi italyada takımını nereye taşıdığını görüyoruz. Keşke ademin forvet yada kanat hattında yarattığı etkiyi en azından sağlayabilir bir yerli alternatif bulabilsek. Aşırı maliyet değil kastteğim kısmet artık ama bence hocanın kafasında o bölgede alternatif yaratıcak bir arayışı var. Stoper ve defansif orta saha alınırsa şaşırmam

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence yine olmazsa olmaz değil, imkan yok çünkü. Yerli olsa tamam da yabancı sorun olacak.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir