12 Ocak 2020 Pazar

Onyekuru'nun yokluğu Galatasaray için şanssızlık, Jesse için şans olabilir


Saracchi için söylediklerim Jesse için de geçerli. Uyum sağlamaları gerekiyor, haliyle de zamana ihtiyaçları var. 2 hazırlık maçını 45'er dakika ve farklı futbolcularla oynadılar. Bu maçların arasında 1 gün olunca da görüntüler doğal olarak değişti. Yine de Saracchi'ye oranla Jesse için daha çok heyecanlandım. Transferi öncesinde söylediklerimizi çok kısa zaman içinde görecek gibiyiz.

Ağırlıklı olarak sağda başlatıp, kısa sürelerde sola çektik. Jesse'yi Onyekuru sonrası için düşünüyordum. Onyekuru'nun kiralık sözleşmesi bitince Jesse onun yerini alabilir. "Sağ kanat oynuyor" gibi yorumlar yapılsa da zaman içinde solda oynadığını göreceğiz. Oyun tarzı sol kanatta kat etmeye oldukça uygun.

Patlayıcı gücü yüksek ve çok hızlı. Açık alandaki etkisini anlatmaya gerek yok. Topla buluştuğu ve alanı gördüğü an ok gibi fırlıyor. Kopuk bir kanat gibi de değil. Sadece kat edeyim ve rakip geçeyim gibi düşünmüyor. Fena olmayan bir tekniği var ve oyun aklı beklediğimin üstünde gibi. X bir hızlı kanat gibi koşturmuyor, bilerek oynamaya çalışıyor.

Farklılığı ise savunma tarafı olur. Pres özelliği var, tertemiz top çalıyor. Hazırlık maçlarında geriye yardımı da iyiydi. Ciddi bir potansiyel ve bu adam için bonservis vermedik. Galatasaray'daki geleceğini parlak görüyorum, hazırlık maçları bu anlamda iyi bir izlenimdi. Zaman içinde biraz daha üzerine koyacaktır.

Onyekuru'nun yokluğu da Galatasaray için şanssızlık, Jesse adına şans olabilir. Allah "yürü ya kulum" dedi gibi, bir anda Jesse'nin önü açıldı. Fatih Hoca umarım sol önde Ömer Bayram'ı değil de Jesse'yi kullanır. Ömer Bayram'ın özverisi yüksek olsa da sol önde hücum repertuvarı kısıtlı. Jesse ise çok daha farklı şeyler vaat ediyor. Rakip kaleye bir an önce gidebilmemiz için çok önemli.

4 yorum:

  1. Kiralık verme düşüncelerimiz varmış eğer bu doğru ise akıl tutulması olur

    YanıtlaSil
  2. hayır kötü olur bu. solda oynamaya bi başlarsa kıvrılıp kaleye vurmak keyifli gelir hep solda oynamak ister. oysa bizim çizgiye inebilen bir sağ kanada ihtiyacımız var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gelmez, aksine daha da yükselebilir. Garry Rodrigues bu konuda iyi bir örnek.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir