1 Ocak 2020 Çarşamba

Ligin ilk yarı değerlendirmesinin tüm yolları olumsuzluğa çıkmadı mı?


Ligin ilk yarısı için bir değerlendirme yapayım diyorum da, tüm yollar olumsuzluğa çıkıyor. Ligin ilk yarısı bizim adımıza iyi geçmedi. İyi futbolu geçtim, gol bulmakta dahi zorlanan, hücum fakiri bir takım izledik. Ligde bir şekilde yarış içinde tutunduk, en azından umudumuz var. Şampiyonlar Ligi ise çok büyük bir fiyasko oldu.

Konuşabileceğimiz çok fazla iyi bir şey yok. Muslera'yı ilk sıraya yazarız. Şu an yarış içinde kaldık diyebiliyorsak onun sayesinde. Sezona iyi başlamaz, devamında şampiyonluk modunu açardı. Bu sezon ise direkt olarak o modu açarak başladı ve Galatasaray'ın yarış içinde kalmasının en önemli sebebidir.

Ömer Bayram'ı ise ligin ilk yarısının en önemli sürprizi olarak tanımlayayım. Düşük maaşı sebebiyle "Anadolu'dan x futbolcu transferinde takas olarak gider" düşüncesindeydim. Sol bek performansı hayal kırıklığıydı ve orta saha ya da sol önde oynayabileceğini düşünmüyorduk. Orta sahada büyüdü, temposuz Galatasaray'ı da ayakta tutmaya çalışan isimlerden biri oldu. Sol önde de aynı şekilde, takımı ileri taşıyor. An itibarıyla da çok ciddi bir alternatif.

Adem Büyük'ü de övmek isterim. Transfer edildiğinde çok tartışılmış ve yetersiz bulunmuştu. Sezon ilerlediğinde ise çok kıymetli bir yerli alternatif olduğunu kanıtladı. Bir ara forvetimiz kalmadı. Falcao / Andone ikilisinin sakatlığı, Babel'in de formsuz görüntüsünde takımı ayakta tutan isim Adem Büyük'dü.

Lemina da kıymetli bir futbolcu. Temposuz Galatasaray'ı hareketli kılmaya çalışıyor. Sahada kaldığı en an savaştı ve kalitesini ortaya koydu. Onda da sorun yaşadığı sakatlıklar. Daha doğrusu, 3 maç sahada, 2 maç kenarda hali. Ligin 2. yarısıyla birlikte bunu da aşmasını bekliyoruz. Olmazsa olmaz çünkü, ilk kez Melo tadında ve ayarında bir orta sahamız oldu.

Luyindama için üzgünüm. Sezona yavaş girse de, yükseliş döneminde sakatlık geçirdi. O yükselişi de Şampiyonlar Ligi'nde gösteriyordu. Çok kıymetli bir stoper, o da takımın kötü anlarında ayakta kalmayı başaran nadir isimlerdendi. Gelecek adına da önemli bir kazanımdı, ciddi rakamlar hayal ediyorduk. Umarım sağlıklı döner ve kaldığı yerden devam eder.

Kötü noktaları, hayal kırıklıklarını ise saymama gerek yok. Geride kalan çoğu isim için bu yorumu yaparım. Falcao'nun sakatlığı, Nzonzi'nin ruh hali, Babel'in tutmaması, Fatih Hoca'nın saha içine odaklanmaması, genç isimleri görememek, Feghouli'si, Belhanda'sı, Emre Mor'u, bekleri, hatta Jimmy Durmaz'ına kadar. Değişimi bekliyoruz, Ocak ayı farklı olmalı.

2 yorum:

  1. devre arası gelmeseydi keşke,saçma sapan adamlar konuşuluyor,yanlış hamleler yapılırsa geri dönülmeyecek bir yola girilebilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında konuşulmuyor, gündemdeki genç isimler çok ideal.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir