25 Ocak 2020 Cumartesi

Lyanco & Galatasaray, ciddi sakatlıklardan dönüyor olması büyük bir sorun


Di Marzio'nun iddiasıydı. Galatasaray ve Wolfsburg'un Lyanco'yu kiralamak istediği yazılmıştı. Transfer önündeki engelin ise Torino'nun başkanının olduğu söylendi. Ciddi anlamda değerli bir potansiyel, katı tutumları bu yüzden olabilir. Lyanco adına kiralama ihtimalinin doğması ise bu sezon yaşamış olduğu sakatlıklar. Ligin ilk yarısında biri 1, diğeri 2 ay süren sakatlıklar yaşadı. Bu yüzden de az maça çıkabildi.

Panik butonuna bastığımızı söylemiştim. Hatta son yaşananlardan sonra stoper alır mıyız ondan da emin değilim. Rizespor'la oynanan kupa maçında da gördük ki stoper olmazsa olmaz. Biz ise bu gündemi sıcak tutmak yerine hala Arda Turan konuşuyoruz. Kupada Ahmet Çalık'ın hatasıyla az daha turu veriyorduk. Ne yazık ki Konyaspor deplasmanında da Marcao'nun cezasında Ahmet Çalık oynayacak.

Eğer şampiyonluk hedefse puan kaybı yaşamamak gerekiyor. Konyaspor deplasmanından da kazanarak dönmelisin ama hala stoper transferi gerçekleşmedi. Donk / Ahmet Çalık tandemi iyi şeyler vaat etmiyor. Gelecek stoperin de bir an önce işe başlaması ve uyum sorunu yaşamaması gerekiyor. Elimizde kaynak da yok. Haliyle kiralama tek yöntem ve bu tarz futbolcuları gündeme aldık. Son günlere doğru da boşta ve daha yaşlı isimleri konuşuruz.

Lyanco'nun bu sezon yaşamış olduğu sakatlıklar ciddiydi. Hazır olması, toparlaması derken bir yarım sezon geçer. Haliyle de direkt etki edebilir mi şüphelerim var. Yoksa kalite noktasında adı geçen stoperler arasında en iyilerden biri. Murillo için yazdıklarımı yazabilirim. Geriden oyun kuran, topla çıkabilen, hızlı, fizik gücü de olan bir stoper. Torino onu 7 milyon avro'ya 20 yaşındayken almıştı ve 1 yıllık Bologna'ya kiralık göndermişti.

Potansiyeline asla lafım yok. İlerleyen dönemde sakatlık sorununu da aşarsa aşama kaydedecek. Lyanco'yu kiralamak biraz Lemina durumu gibi. Lemina'yı da normal şartlarda hayal etmek zor olsa da futbolcunun yaşadığı sakatlıklar ve geri döndürme isteği kiralanmasına yol açtı. Orada avantaj sezon başı olması. Lemina da tam anlamıyla hazır olmak için ciddi bir zaman geçirdi. Lyanco ve Galatasaray için ise şu aşamada bir zaman yok.

11 yorum:

  1. Para yok yabancı oyuncu kontenjanı dolmuş taşıyor kimi mevkilerde yığılma varken stoperde 4. Alternatif yok. Kadro mühendisliği ciddi anlamda kötü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de kötü. Luyindama sağlıklı olsa yine fena değildi gerçi :)

      Sil
  2. N'zonzi geri dönerse stoper olarak tercih edilse sürekli nasıl olur ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. N'zonzi futbol aklını beğensem de ağır bir oyuncu hocam. Maicon örneği ortad. Bizim gibi özellikle iç sahada açık alan yakalanma riski yüksek bir takımın stoper bölgesine Denayer gibi hamleli ve hızlı bir oyuncu lazım.

      Sil
    2. Nzonzi'den stoper olmaz. Hem ağır, hem de o kadar agresif, sert bir futbolcu değil.

      Sil
  3. Bazı mevkilerde yığılma olması noktasında hak veririm ama stoperde 4.alternatif olmamasının kötü kadro mühendisliği ile alakalı olduğunu düşünmüyorum doğrusu. Elinde ciddi bir yatırım yapılmış Luyindama, Marcao, Donk, Emin Bayram ve Ahmet Çalış varken ve takımın acilen takviye yapılması gereken bazı mevkileri varken yaz transfer döneminde stoprt transferi yapılmamasını eleştirmem. Luyindama'nın uzun süreli sakatlığı hepimiz için bir sürprizdi. İhtiyaç yazın değil sonradan doğdu ve şu an bir stoper takviyesi elzem. Ama bu kötü kadro mühendisliğinin bir sonucu değil kanaatimce.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Luyindama'nın sağlığında da ciddi bir alternatif gerekirdi aslında. Böyle zamanlarda Serdar Aziz kalsa iş görürmüş diyorum :)

      Sil
  4. KSol bek eksikliğin bas bas bağırırken,elinde kullanabileceğin 6 oyuncu varken, gidip bir orta saha oyuncusu daha alıyorsan bunun adı kötü kadro mühendisliğidir, bkz. Fenerbahçe. Stoper konusunda yazın iç çektiğim tek bir konu vardı. O da Mert Çetin. İyi bir yerli alternatif olabilirdi ve kulüpte bu transfer için ciddi olarak uğraştı zaten ama mali durumumuz ortada ve Roma gibi bir kulüp devredeyken böyle potansiyel sahibi genç bir oyuncuyu alabilmek bana göre sadece ham bir hayal olurdu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Stoperde alternatif problemdi, üretmediler. Onun sıkıntısını yaşıyoruz şu an.

      Sil
  5. Konyaspor macinda eger lisansi iptal edilmediyse Nagatomo da oynayabilir. Bunu ønceden de burda konusmustuk. Lemina da oynayabilir ama tabi ozaman Taylan-Seri-Bayram orta saha da olmali ayni anda. Hem Lemina hemde Nagatomo Ahmet'en daha iyi oynar... Emin bile dusunulebilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oynayabilir ama maç kadrosunda yok. Stoperde Nagatomo 3'lüde tamam da, çift stoperde o fizikle imkansız bence.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir