3 Ocak 2020 Cuma

Marcelo Saracchi Galatasaray'da


Nagatomo ve Babel'in yaşları 33. Takımın genel anlamda da yaş haddi yüksek ama sol kanatta ağır kalmamızın temel nedenlerinden biri buydu. Saracchi 21, Onyekuru ise 22 yaşında. Sol kanatta 33'den 21.5 yaş ortalamasına düşüyoruz. Her 2 futbolcu da öncelikli olarak hızları ve tempolarıyla ön plana çıkacak. Bu da ağır ve yaşlanan Galatasaray için hayat belirtisi anlamını taşır.

Kiralama yöntemine karşı değilim. Özellikle de sattığın kadar al ortamında. Kiralama yönteminin tarzı önemli. Yaş haddi yüksek, kariyerinde belli bir doyuma ulaşmış isimleri düşünmemeliyiz. Daha aç, ayağa kalkmak isteyen ya da gelişimini düşünen isimler sizi yukarı taşır. "Geliştirici kulüp" olma mesajı değerli. Ekonomik anlamda da size nefes aldırabilecek bir şey.

"Elalemin futbolcusunu geliştiriyoruz" gözüyle bakmıyorum. Kısa vadede aldığımız katkı noktasındayım. Düşük, hatta olmayan kira bedellerinden bahsediyorum. En az 1 sezon bu futbolculardan katkı sağlıyorsun ve ileride atacağın adımlar adına da x kulüplere mesaj veriyorsun. Denayer ve Onyekuru gibi isimlerle de iyi sınavlar vermiştik.

Saracchi'yi de böyle düşünüyorum. Henüz 21 yaşında ve ciddi bir potansiyel. Leipzig onu River Plate'den 12 milyon avro'ya almıştı. Bu da potansiyelini bir ölçüde yansıtır. Bundesliga'da işler, özellikle de bu sezon istediği gibi gitmedi ve kulübede kaldı. O da oynayabileceği, gelişim göstereceği bir kulübe kiralık gitmek isteyerek açlığını belirtti.

Gol / asist rakamlarıyla alakalı da yorumlar yapılıyor. Telles'in Galatasaray dönemi de pek farklı değildi ama kendisini iyi hatırlarız. Asıl gelişimi de Porto döneminde gerçekleşmişti. Genç isimler, yavaş yavaş olgunlaşıyorlar. Saracchi de iyi bir hücum beki. Temposu çok yüksek, hızlı, kanadında usanmadan git gel yapabilen bir bek. Önünde Onyekuru da olacak ki, orada müthiş bir hız yakalamış olacağız.

Seri de bu noktada ön plana çıkar. Koşu atan futbolcuyu ödüllendiren ve iyi toplar atan bir futbolcu. Saracchi de Onyekuru da bunun ekmeğini fazlasıyla yer. Emre Taşdemir'in temposuyla dahi yeri geldi fark yarattık. Saracchi'nin ne verebileceğini buna bağlı konuşabiliriz. Teknik özellikleri zaman içinde gelişim gösterir ve tabelasını konuşuruz. Şu aşamada temposu oldukça kıymetli. 

Savunma tarafındaki zafiyeti de mutlaka konuşulacak. Bu da olumsuz özelliği diyelim. Mücadeleci bir isim aslında, sorun amansız hücum mantığında. Tempo diyoruz, belli ki temel felsefeyi de hücum olarak belirleyeceğiz. 3'lü savunmalı düzenlerde iyi bir kanat bek, ülkemiz sınırlarında 4'lü savunmada da oldukça iş görecektir. Potansiyeli olabildiğince yüksek.

4 yorum:

  1. Øncelikle yeni yilin kutlu olsun Burak abi, biraz geriden geliyorum. Ama okudum butun yazilarini. Tatildeydim, uzun yol yaptim onun yorgunlugu vardi. Simdi yine hazirim Galatasaray'i konusmaya tartismayi :)

    Godin cok guzel olurdu. Nedense hic aklima gelmedi. Hicbir haber de gørmedim kendisiyle alakali. guzel ve dogru isim dusunmusun. Bende hep kendisini Galatasaray'a yakistirdim. Godin gibi stoperimiz olsaydi ben hic Sarrachi'nin defansif zaflarindan cekinmezdim. Ama Marcao olunca malesef korku oluyor. Sol ic orta saha Bayram yada Seri oynayinca artik onlarla guvenecegiz o bølgeye destek olur diye. Ilk defa son gune birakilmadi iki ønemli transfer. Ve en ønemlisi Nagatomo ve Babel gitmeden yerleri doldu. Hic Cengiz yønetimine benzemiyor ama..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum, yokluğun hissedildi :)

      Godin belli ki maliyetli geldi ve bunu göze alamadılar.

      Sil
  2. Savunma zafiyeti savunmadayken orta sahalardan birini onun yakınına çekerek çözülebilir. Ayrıca onyekuru da babel'e oranla daha fazla yardıma gelecektir savunmaya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onyekuru dediğin gibi geçen sezon da o yardımı yaptı. Orta sahada da tempo yükseliyor, Lemina da var. Yardım görür.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir