26 Ocak 2020 Pazar

Mart başı, Şubat ortası derken Ocak sonunda takımla çalışmalara başladı


İlk sakatlandığı günleri hatırlıyorum da, sezonu dahi kapattırmışlardı. Sonrasında Mart başı, Şubat ortası derken Ocak sonunda takımla çalışmalara başladı. Çalışkan futbolcu olduğu geri dönüşünün hızından dahi belli. Sakatlığı sonrası ameliyat gerekmemişti ve güçlendirme çalışmaları yaptı. Dün de takımla çalışmalara başlamış oldu. Tam da ihtiyaç duyduğumuz bir zamanda.

Sezon başında Falcao / Andone rotasyonu beni mutlu ediyordu. Andone gibi bir transferi düşünmüyordum da, sürpriz oldu. Transferi sonrası da bu rotasyon Galatasaray'ın elini güçlendiriyordu. Babel ve Adem Büyük gibi isimleri de oraya yazınca iş görür 4 forvetin kağıt üzerinde oluşuyor.

Babel yapamadı tabii, beklenti karşılanmadı. Adem Büyük ekstra katkı aldı, beklediğimin üzerinde bir katkı. Falcao'nun sakatlığı büyük şanssızlıktı. Andone ise tam form yakalamışken çok daha ciddi bir sakatlık geçirdi. Falcao'nun yokluğu Andone'nin varlığında hafiflerdi. Andone de 11 başladığı maçlarda mücadelesiyle ön plandaydı.

Tam da Galatasaray'ın kalemi. Elmander / Adrian Ilie arası diyordum onun için. Ilie gibi teknik, Elmander gibi de mücadele özelliği vardı. Falcao da mesela kariyeri boyunca çift forvet oynayıp, bu tarz düzenlerde büyümüştü. Falcao / Andone ikilisi bizi yukarı taşıyabilirdi. Hatta Andone'yi yerine göre kanatlarda da kullanmanız mümkün.

Bugüne bakalım artık. Falcao geri dönse de tek alternatifi Adem Büyük. Andone'yi de oraya yazıp, forvet hattını daha kaliteli kılmak mümkün oldu. O da Adem Büyük gibi mücadele özelliği ile daha ön plana çıkacak. Topu taşır, kendine pozisyon yaratır, çok hareketli ve hızlı. Bitiriciliği tartışılsa da enerjiyi yükseğe taşıyacağı kesin.

Özellikle de tempoya döndüğümüz bu günlerde katkısı daha büyük olur. Keşke imkan olsa da bir şekilde bonservisi alınabilse. Karakter olarak da Galatasaray'a uyan, taraftarın sevdiği bir tarz. Ocak ayında Andone'den daha iyi bir forvet transfer etmek zordu. Forvet transferi yapmadan, mevcudu kazanarak orayı geçmiş oluyoruz.

8 yorum:

  1. Diagne'yi ay sonuna kadar gonderemezsek ne yapacagiz? boşta geçerse Diagne yapılan yatırım ne olur? Diagne'yi boşa çıkarmaktansa Mariano 'nun tazminatını anlaşıp yolları ayırmak daha mantıklı gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen öyle. andone'yi daha çok seviyorum ama diagne için yatırım yaptık. madem olan oldu faydalanmak lazım. ama terim'in umrunda değil ki kulübün parası. hatta bu durumda bile yönetimi suçlayabilir.

      terim efsane ama kendisinin "rahatsız" diye tabir edeceğimiz bir insan olduğunu düşünüyorum. çalıştırdığı bütün takımların her yönetimiyle muhakkak ters düşüp takışabilen ve dışarıdan bakıldığında oldukça sorunlu ve geçimsiz biri olarak görünüyor.

      Sil
    2. Boşa düşecek, bu da hiç iyi olmayacak. 13 milyon avro boşuna gitti.

      Fatih Hocaya ise gelirsek, dışarıdan baktığımda çok büyük bir efsane gibi duruyor. Bazı Galatasaraylılar hariç herkes de böyle görüyordur.

      Sil
    3. Her fırsatta nefret kusayım diye fırsat kovalanıyor. Eleştirmek değil bu, nefret kusmak. Bunun için daha uygun ortamlar var, niye buradasınız ki?

      Sil
    4. dostum bu mesaj sert ama nefret kusma değil ki bu. sorunlu ve geçimsiz bi insan bence demiş.

      "rahatsız" kelimesi biraz sert ama orda da amaç "rahat durmayan hep bir sorun bulan" anlamında.

      Sil
    5. Tek mesaj olarak okuma onu, bu yollu öyle mesajlar geliyor ki. Bence tek insandan. Yazılanları bir görsen.

      Sil
  2. Oyun tarzını çok beğeniyorum defanslari çok yıpratan bir forvet. Beklenenden çok çabuk dönmesi de kalitesini gösteriyor

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir