28 Ocak 2020 Salı

Mert Çetin'i kiralık olarak salsanız, biz de işimize baksak


Atalanta'nın 21 yaşındaki stoperi Roger Ibanez'in Roma'ya transferi uzun zamandır konuşuluyordu. Nihayet bitti bu iş ve 1.5 yıllığına kiraladılar. 2 milyon avro kira bedeli ve 8 milyon avro'luk satın alma opsiyonu bizi ilgilendirmiyor tabii. Bu transferle birlikte Roma'nın elindeki stoper sayısı 6'ya yükseldi.

Smalling, Mert Çetin, Mancini, Juan Jesus, Fazio ve Ibanez. Juan Jesus'u pek düşünmüyorlar ve onun da ayrılığı bekleniyor. Mert Çetin de bu ekipte pek süre bulamayan, alternatif olarak tutulan isim. Henüz 23 yaşında ve Çağlar Söyüncü'nün de Avrupa'ya gittiğindeki forma bulma durumuna bakınca beklemesi hayrına olabilir.

Gerçi şöyle bir fark var. Şu an Milli Takım kadrosunda yer alan ve Euro 2020 için iddialı gençlerden. Stoper pozisyonu da Milli Takım'ın en güçlü yanlarından. Uzun vadede mutlaka forma onun, turnuva için ise rakipler güçlü. Forma şansı bulmalı ve kendini turnuvaya hazırlamalı. Beklememesi ve oynayabileceği bir takıma kiralanmasının hayrı da bu.

Galatasaray yabancı sayısı noktasında sorun yaşıyor. Mariano'nun da takımda kalma ihtimali doğmuşken yabancı stoper için yer kalmıyor. Belhanda'nın gidip, orta sahanın boşaltılacağını düşünmüyorum. Gitse dahi yeni bir orta saha ihtiyacı doğar. Yabancı stoper için yer kalmamışken de Roma'dan Mert Çetin en ciddi aday.

Roma'nın düşüncesi ise Mert Çetin'i İtalya'da bir takıma kiralamak ve gelişimini beklemek olabilir. Ben de bu transferin ardından kiralanmasının önünde duracaklarını düşünmüyorum. O takım Galatasaray mı olur sorusu şüpheli. Kira bedeli verip, maaşı tamamıyla karşılayabiliriz. Bizim de avantajımız bu.

Yoksa iş son gün Semih Kaya'yı bedelsiz olarak transfer etmeye gidiyor. Kendisini severim ama kalite ihtiyacını karşılamaz. Mevcut duruma bakınca da stoper kalitesinin yükselmesi önemli. Fark 8'e indi, şampiyonluk adına her şey ortada. Mert Çetin'i yerli Luyindama gibi gördüğümü söylemiştim. Bu işi 1.5 yıllığına bitirebilirsek de elimiz çok güçlenecek.

2 yorum:

  1. Ciddi bir şekilde üzerinde durulursa ikna edilebilir diye düşünüyorum Roma

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz kira bedeli yükselmeli, diğer türlüsü zor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir