27 Ocak 2020 Pazartesi

O arada da Adem Büyük bu takımın hücum yükünü taşıyabilir


Hakkını yeterince teslim edebildiğimizi düşünmüyorum. Sezon başında transferi konuşulduğunda kopan isyanı hatırladım da. "32 yaşında, kariyeri ne ki, niye geliyor" üzerinden kopan yangınlar bugün söndü. Ben de eleştiriyordum gerçi, sırf yerli kalitesini arttırmak uğruna boşta olan herkesi gündeme alıyoruz gibi hissediyordum. Öyle değilmiş işte. Hatta o dönem konuşulup da almadığımız isimler vardı. Onlar da gelebilirmiş.

Muğdat Çelik'ten boşalan kontenjan gibi görülüyordu. Öyle olmadığını da kısa zamanda kanıtladı. Çok daha yetenekli bir isim olduğunu biliyorduk da, hem yaşı, hem de sorunlu yapısı problem olabiliyordu. Bu seviye için 32 yaşını beklemesi de sorundu. Bu transferi isteyen ve ısrar edenlere helal olsun. Sorunsuz, garanti katkı ve joker diyebileceğiniz bir yerli alternatif. Kenardan gelmesi ya da 11 başlaması fark etmiyor.

Falcao'nun yokluğunda da bu takımı taşıdı. Falcao, Babel, Andone gibi isimler sakatken o sahne aldı ve kritik golleri var. Ön alanda olabildiğince mücadeleci ve hareketli, gol noktasında da iyi bitirici. Kanatta oynar, en ileri uçta oynar, fark etmiyor. Bu sezon 4 golü var ve hepsi kritik. Şampiyonlar Ligi'nde tek golümüzü atan futbolcu. Kayserispor deplasmanında son dakika maçı kazandırdı. Rizespor kupa ve Konyaspor maçları da diğer golleri. Maliyetini çoktan çıkardı, hatta üzerine koydu.

Falcao'nun olası yokluk ihtimalini bu yüzden çok düşünmüyorum. Ciddi bir durum yok gibi zaten, en kötü ihtimalle 1-2 hafta bekliyorum. O arada da Adem Büyük bu takımın hücum yükünü taşıyabilir. Andone de döndükten sonra o pozisyonda iyi bir rotasyon olacak. Andone ve Adem Büyük, mücadeleleriyle de ön plana çıkabilen, hareketli forvetler. Ayrıca her 2 ismi de yerine göre kanatlarda görmek mümkün olacak.

Yaşı kaç olursa olsun, bu tarz garanti katkılı futbolculara her zaman kapı açık olmalı. Sizi maliyet anlamında da üzmeyecektir. Galatasaray sezonu nerede bitirirse bitirsin, Adem Büyük bu sezonun en güzel hikayelerinden biri olacaktır. İstikrarı ve çizgisi şu ana kadar bozulmadı. Beklenilenin üzerinde katkı verdiğini de atlamayalım. Seviye olarak da sırıtmadı, 32 yaşına kadar beklemesi de kendisi adına düşünülecek bir nokta.

13 yorum:

  1. şu 3 hafta bir nevi rahat kazanabileceğimiz maçlar oynayacagız,zaten skorer oyuncular var+adem sırtı dönük oyunu ile falcaoyu aratmaz fazla ama saracchi daha kritik bence,bir şeyi yok diyorlar umarım yoktur sistemi işleten ,soldan katkı veren bir oyuncu, alternatifi yok..linnes ritim olarak iyi değil,ömer de sol bekte pek olmuyor o yüzden onun varlığı çok önemli..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fenerbahçe maçına kadar kayıp olacağını düşünmüyorum. Rayına oturuyor bir şeyler. Keşke stoper de alabilsek.

      Sil
    2. En kotu Semih Kaya gelir gibi

      Sil
    3. ve korktuğumuz oldu 3-4 hafta yok ikiside dediğim gibi falcaosuz idare edebiliriz ama saracchi nin olmaması kötü oldu,sol ayaklı bir sol bek bir tek ömer var o da sol bekte ki performansı malum,neyse bir şekilde atlatırız fb maçına kadar ki olan maçları

      Sil
    4. 3-4 hafta değil işte, her yazana inanmayın. Kasımpaşa maçında iki isim de sahada.

      Sil
  2. abi şu an alakasız ama kiralık verdiğimiz oyuncular ile ilgili bir yazı yazar mısın,ben biraz göz attım da birhan ve ali yavuz dışında doğru düzgün oynayan yok he bide kaleci batuhan şen yeni gitmiş 2 maça çıkmış

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazıyorum aslında, sık sık değiniyorum o konuya.

      Sil
  3. Düşük bütçeli Kun Aguero !
    Adem Büyük transfer olduğu zaman çoğu taraftar burun kıvırmıştı. Yaşı ve geçmiş kariyeri gereği hiç heyecan uyandıran bir transfer değildi ama bu ligde oynamış,takımları,hakemleri,ligi tanıyan ve en önemlisi maliyeti çok yüksek olmayan yerli futbolcu yedek kulübesi için alınıyorsa bence beklemek gerekti. Bugün Adem beklentileri fazlasıyla karşıladı. Emre Mor, Jimmy,Şener'den alınamayan katkı Adem'den alındı mesela.
    Attığı goller,kazandırdığı puanlar ile maliyetinin çok üstünde gelir getirdi şu ana kadar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muğdat Çelik'e de o yakıştırma yapılıyordu ama altını doğal olarak dolduramadı. Adem Büyük ise doldurdu, garanti katkılı bir alternatif oldu.

      Sil
  4. Falcao'nun yokluğunda hiç siritmadi ve mücadelesi hep üst düzeyde önyargıların hepsini kirdi

    YanıtlaSil
  5. adem o boşluğu doldurur ama falcao dönecek gibi değil. iyileşeli 2 ay olmasına rağmen halâ tam hazır gelememişti. gollerini atmaya başladı tam form tutmaya başlıyor dedik ama tekrar sakatlık. şimdi 2 haftası yine kayıp. döndükten sonra da tekrar form tutmasını bekle, etti mi minimum 1 ay. sonra iyi bi şekilde devam edip sağlıklı kalması da zor gibi. uzun lafın kısası bu sezon falcao bi şekilde idare edilmeli ama yeni sezonda %100 net katkı alacağın gomis gibi bi isim alıp, falcao ile yolları ayırmalıyız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Falcao kalmalı, 1 hafta yok sadece. O da olabilir. Muhabirlerin gazına gelmeyin. Ne 1 ayı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir