25 Ocak 2020 Cumartesi

Nagatomo üzerinden verilen kulüp kültürü mesajı önemli


Arda Turan gündemine o kadar odaklanıldı ki Fatih Hoca'nın basın toplantısında diğer konular hakkında yaptığı açıklamaları konuşamadık. Stoper isteği ve takımdan ayrılacak futbolcularla alakalı söylediği önemli noktalar var. Özellikle de Nagatomo üzerinden vermiş olduğu "kulüp kültürü" mesajı önemli.

"Nagatomo ile konuştum, bize çok büyük hizmetler yaptı. Biz onu çok seviyoruz, o da bizi seviyor. Bir fırsat bulursa gidecek ama kalırsa da başımızın üstünde yeri var. Antrenmanın en çok çalışanı. Böyle futbolcu bulmak çok zor."

Yollar ayrılabilir ama bu futbolcular bizim için oldukça değerli. Mariano da, Nagatomo da Galatasaray'a hizmet etmiş ve şampiyonluklarda katkı sağlamış futbolcular. Bugün yollar ayrılsa da, yarın bu futbolcular bizler adına yine değerli olacak. Melo, Ujfalusi gibi isimler Ankaragücü maçında plaket almak için gelmişti. Yarın bu futbolcular da gelir.

Bu da aidiyet duygusudur. Dany dahi boşta kaldığı şu günlerde Galatasaray'ın genç takımlarıyla idmanlara çıkarak kendini hazır tutmaya çalışıyor. Belki çoğumuz Dany'i iyi hatırlamaz ama onun da bu takıma katkıları oldu. Nagatomo üzerinden verilen bu mesajı değerli buldum. Gidebilir ya da sözleşmesini tamamlayabilir. Bu tarz değerleri kadro dışı bırakmak sizi iyi kılmıyor.

"Bir stoper istedim ama olmazsa yapacak bir şeyimiz yok, dünyanın sonu değil. Gidecek oyuncularımız olacak. Orada bir sıkıntımız yok. Andone şansımızı kullandık, daha 1 hafta, 8 günümüz var, bizim gibi kulüplerde böyle şeyler belli olmaz."

Galatasaray'ın asıl gündemi stoper konusu. Ekmek ve su gibi ihtiyaç. Bir hedef varsa, o hedefe stoper almadan ulaşmak imkansız. Şu an en iyisi Marcao dahi eleştirilir halde. Dağınık çünkü, onu tamamlayan iyi bir isim yok. Donk'un çabasını takdir etsem de yetmez. Ahmet Çalık ise az daha kupadan elenmemize yol açıyordu. Genç futbolcular adına da büyük bir kaos ortamı var, şans bulmaları güç.

Son güne kadar bekleyeceğiz gibi görünüyor. İş scout ekibinden çıktı, menajer önerilerine geldik. Kaynak da yok, scout ekibinin hangi önerisini alabiliriz ki? Kiralayabileceğimiz, bize maliyeti yüksek olmayacak futbolcuları kovalıyoruz. Ya da son günlere yaklaştıkça daha tecrübeli, mümkümse de kulüpsüz futbolcular konuşulacak. Murillo sonrası panik butonuna basıldı ama yapacak da bir şey yok.

4 yorum:

  1. Transfer olacağını sanmıyorum. Eski oyunculara dönülür Semih Kaya gibi ya da sorun içimizden çözülür. Bu süreçte emeği geçenleri de kırmamak önemli

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İçimizden çözülecek gibi de görünmüyor :(

      Sil
  2. Şu sartlarda Dragovic vs gibi riskli transferler bile başarıdır. Ahmet Çalık yerine Serdar Aziz de olabilirdi kadroda 2m euro farkla :)

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir