5 Ocak 2020 Pazar

Ocak ayında, Andone'den daha iyi bir forvet bulabileceğimize inanmıyorum


Andone'nin sakatlığına, Falcao'nun sakatlığından daha çok üzüldüm dediğimde yanlış anlaşıldım. Andone'nin sakatlığı hem çok şanssız, hem de uzundu. Haliyle de Ocak ayında takımdan ayrılması olası görünüyordu. Oysa o da Lemina gibi mücadele ve aidiyetiyle ön plana çıkan bir futbolcu. Uzun yıllar Galatasaray'da kalmasını isterim.

Ayrılığına kesin gözüyle bakılıyordu. Ayrılık ihtimali üzerine de daha önce yazmıştım. Mücadeleci isim işte, kesin gözüyle bakmamak gerekiyormuş. Tedavisinin iyi gittiği ve günler sonra idmanlara çıkabilecek duruma geleceği yazılıyor. Kampa katılması oldukça olası. Tamamen hazır olması da 1 ay içinde gerçekleşir.

Ocak ayında Andone'den daha iyi bir forvet bulabileceğimize inanmıyorum. Zaten bonservis geliri elde edemedik. Etsek dahi o paranın ne kadarı forvet için kullanılır bilinmez. Şu şartlarda da elde olan kimi kazansak kazanç olacak. Andone de o isimlerin başında gelir. Ne verebileceğini gördük çünkü. Bir de Falcao'yla birlikte oynadığını düşünün.

Adrian Ilie / Elmander arası bir yerde diyordum. Adrian Ilie gibi teknik özellikli, Elmander gibi de mücadeleci. Sadece forvet olarak düşünmeyin, kanatlara da rahatlıkla atabilirsiniz. O sakatlığı yaşamasaydı da Falcao döndüğünde her 2 kanatta görebilirdik. Çok hareketli çünkü, topu da dikine iyi taşıyor ve kendi pozisyonunu yaratabiliyor. 

Hücum fakiri Galatasaray adına önemli bir kozdu. Bugün geri dönmesiyle de hücum alternatiflerini çoğaltır. Forvet ve kanatlar adına yine en önemli alternatiflerden olur. Hızlanıyoruz, tempo kazandıracak futbolcular takıma katılıyor. Bu anlamda Andone'yi de yeni transfer gibi görelim. Onun da temposu ve hareketliliği oldukça yüksek.

Diagne konusu karışık, onu ayrı bir yazıda detaylıca konuşuruz. Andone'nin dönüşü sürpriz oldu, o açıdan mutluyum. Andone'nin olmayacağı 2-3 haftayı Falcao / Adem Büyük'le geçmek mümkün. Babel kalırsa o da bir alternatif ama umarım teklif alır ve gider. Şu noktadan sonra kenardan getirmek adına lüks kaldı.

12 yorum:

  1. Abi zaten biz ne zaman hazir bir forvet almisiz ki? Hele ara transfer døneminde. Mitroglou hazir degildi. Diagne ilk geldiginde hazir degildi. Andone hazir degildi. Falcao bile hazir degildi. Diagne geri dønse bile hicte caliskan bir futbolcu degil. Kadro disi kaldigindan bu yana bence hic kendini fit tutmadi. Geri dønse emiminim 1-2 ay surecek "hazir" hale gelmesi. Oyuzden Andone'nin kalmasini mantikli buluyorum. Daha ønce de søylemistim. "yeni Andone" aranacak eger Andone giderse. Niye kendimizi yine sikintiya sokalim. Andone kalsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son dönemde haklısın, aldığımız isimlerde hep bir sorun oluyor. Bu dönem de öyle olacak gibi.

      Sil
  2. Şubatta dönecekse Andone kalsın tabii ki. Öyle bir forvet bulmamız çok zor.

    YanıtlaSil
  3. Ben Andone'nin ameliyat olacagini ve sezonu kapattigini duydum tam tersine, umarim sizin yazdiginiz dogrudur ve geri döner zira Diagne gibi isyan etmeyen adamlari izlemek istemiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ameliyat olmayacak, Şubat başı hazır. Ameliyat olacaksa niye bugünü beklediler, adam aylardır sakat.

      Sil
  4. Sezonu kapatacak olsa bile, eğer futbolunu çok geri götürecek bir durum yok ise makul şartlar oluşursa ben kendisinin bonservisinin alınması taraftarıyım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İmkan varsa alırsın ama zannetmiyorum. Yine 10 milyondan aşağı düşmeyecektir.

      Sil
  5. Geri dönme ihtimali varsa hiç düşünmeden beklenmeli. Ligin ilk yarısında beni en çok sevindiren performansı o göstermişti. Çift santrfor oynarsak da Falcao'yu yükseltecek oyuncu olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şubat başı ise ben de beklerim. O süreci geçeriz bir şekilde.

      Sil
  6. keşke düzelse de kalsa
    falcao ile süper bir ikili olurlar. koşan, alan boşaltan, Falcao'nun tam aradığı tipte oyuncu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendi de açıkladı, kaldı gibi görünüyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir