29 Ocak 2020 Çarşamba

Oğuzhan Özyakup Feyenoord'ta


Beşiktaş'ta Sergen Yalçın döneminin başlamasının ardından Oğuzhan Özyakup'un yükseleceğini düşünüyordum. Hocanın Ozan Tufan'a dokunuşu büyüktü, dolayısıyla da herkesin beklentisi bu yönde oldu. Bu yüzden de kalır diye düşünüyordum. Sergen Yalçın'ın kalmasını istemesine rağmen Feyenoord'a kiralandı. Onun adına Euro 2020 adımı da diyebiliriz. 6 aylık kira görünüyor ve herhangi bir opsiyon durumu açıklanmadı.

Geçen sezon sözleşmesi yenilendiğinde ciddi bir rakam kazanmaya başlamıştı. 5 yıllık sözleşmeydi ve bir anlamda Beşiktaş'ta bitiriyorum mesajı. O günden bu yana ise futbolu düşüşte. Bir türlü beklenileni veremiyor ve hayal kırıklığı yaratıyordu. Özellikle de bu sezon işin içine hiç giremedi. Abdullah Avcı'nın da onun üzerinde iyi bir dokunuşu olabilir diye düşünürken her şey daha da geriye gitti.

Şenol Güneş, onu kazanan ve pozisyonu adına en iyilerden biri yapan teknik adamdı. Ligde de, Şampiyonlar Ligi'nde de önemli performanslar izledik. Bu da Milli Takım'a yansıdı tabii. Şu an pek piyasada olmasa da yine önemli bir koz. Henüz 27 yaşında, ayağa kalkmaması adına bir neden yok. Beşiktaş ve Türkiye'de yıprandığını düşündüğü için ayrılmak istemiş gibi duruyor. Hollanda da onun evi ve Advocaat'ın Feyenoord'unda yükselebilir. Orkun Kökçü gibi diğer bir Milli oyuncumuz da orada.

Sorunu yetenek değil, tamamen psikolojik. Oluşan beklentinin altında ezildiğini düşünüyorum. Yeni sözleşmesinde aldığı rakam da bu etkenlerden biri. Daha büyük etken ise söylenen "150 milyon avro" yorumlarıydı. Bunlar birikti ve iyi olduğu Şenol Güneş'in elinde dahi düşüş yaşadı. Takım da kötü gitmeye başladığında birileri ihaleyi göğüslemek zorunda. Genellikle de en iyilerden diye kabul edilen ama beklentiyi karşılayamayan isimler konuşulur.

Euro 2020 önemli. Oğuzhan Özyakup'un da kendi ayarlarına dönmesini ve o turnuvada olmasını isterim. Orta sahanın ortasında bu tarz yaratıcı isimlere ihtiyaç olacak. Şenol Hoca da onu iyi tanıyor. Toparlaması halinde katkısı olacaktır. İyi bir karar verdiğini düşünüyorum. X Anadolu takımına kiralanması kalitesi açısından iyi olmazdı. Örnek versek de Ozan Tufan'lık durum yok, o daha farklıydı. Oğuzhan Özyakup'un ayarı buydu, doğrusunu yaptı.

10 yorum:

  1. stoper transferi ısrarını anlamış değilim kulübün.hele semih kaya söylentileri saçmalık.

    elde luyindama marcao ahmet çalık donk ve emin bayram var.luyindama sezonu kapamış olsa bile gene elinde 4 stoper var.4 ay idare edebilecek.

    gereksiz şekilde kadro şişiyor.maddi manevi kayıp.
    emre mor ve cimi durmaz transferleride yanlış kadro mühendisliği idi.kiralık gelen emre mor ve yaşını almış durmaz nedeniyle alt yapıdan gençlere vereceğin dakikaları bu oyunculara verdin.

    misal 2000 doğumlu alt yapı oyuncun yunus akgün bu sezon ligde 6 dakika kupada 56 dakika oynamış.çünkü dakikaları emre mora ve cimi ye verdin.

    oysa ilk 11 in ilk alternatifi alt yapıdan genç oyuncu olsa sezonda kupa ve ligde 1000 dakika oynaması işten bile olmaz.buda az bir süre değil gelişim açısından.

    https://www.transfermarkt.de/yunus-akgun/detaillierteleistungsdaten/spieler/396908

    yunus geçen sezon kupada bu sezon ise u19 liginde gayet iyi istatistik yapmış.toplamda oynadığı süre 1500 dakika.bu kategorilerde.

    cimi ve emre mora toplamda 1000 dakika süre vermişler.bu süreleri ben olsa yunus akgüne verirdim misal.ajax benfica dortmund böyle yapıyor hocam.alterntif oyuncuya belli süre vereceklerse bu alt yapıdan çıkmış yada genç oyuncu transferine veriyorlar süreyi.kiralık yada yaşını almış oyuncuya değil.bu alternatif yani yedek oyuncu için geçerli.

    onyekuru direk oyuncu olduğu için kiralık olması süre vermemeye engel değil.yanlış anlaşılmasın.emre moru yedek aldın zaten.vede kiralık.gereksiz süre veriyorsun.cimi durmaz yedek oyuncu ve yaşını almış.yanlış kadro mühendisliği.

    selçuk inan ın sözleşme uzatılmasıda yanlıştı son sezonda.misal
    selçuka vereceğin 560 dakikayı atalay babacana verirdim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cimi kim bu arada bilmiyorum, isimleri doğru yazarsan sevinirim.

      Yunus Akgün çok şanslar buldu, maalesef ışık vermedi. Emre Mor'u ben de üstelemem ama bizim gençlerin durumu da iyi değil.

      Sil
  2. Ilk sampiyonluktan sonra gidecekti Avrupaya. Hata yapti. Bugun bambaska durumda olurdu. Ozan Tufan'da ayni yolda. Akli varsa ayrilir yazin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geç kaldı tabii, burada para büyük olunca düşünmedi ayrılığı.

      Sil
  3. Bazen yeterli teklif geldiğinde oyuncuyu elden çıkarmak gerekiyor. O dönem Fikret Orman çok saçma sapan demeçler verdi oyuncunun üstündeki baskı da artti. O zaman isteyen takıma gitse şimdi bir üst klasmana transferini yapabilirdi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 150 milyon avro olayı öyle bir baskı kurdu ki..

      Sil
  4. Bence bizdeki en büyük problem ilerde "cagne" nin takımda kalması

    YanıtlaSil
  5. melo olayında yüzüne tükürülmüş gibi rol yapmasından beri hiç sevmiyorum bu adamı

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir