6 Ocak 2020 Pazartesi

Oltion Bilalli & Galatasaray, bu tarz yatırımların artması dileğiyle


Oltion Bilalli ile alakalı elbette çok fazla bilgi sahibi değilim. Galatasaray altyapısında eğitim alan, belli dönemler gidip gelen, Kosova U17 Milli Takım'ında boy gösteren bir futbolcuydu. Profesyonel sözleşme için 18 yaşını doldurması bekleniyordu ve bu hakkı kazandı. Galatasaray'la resmi sözleşme imzalamak için geldi ama A takımda mı yoksa U19'da mı değerlendirilir bilmiyorum.

Belli ki ciddi bir potansiyel. Profesyonel sözleşme imzalanacak ve yatırım amacıyla düşünülüyor olabilir. Bu dönem olmasa bile, sezon sonunda durumuna daha ciddi bakılır. Bu tarz yatırımlar asla zarar getirmez. Aksine, aradan 1-2 kazanım yapabilmiş olsan geri dönüşü çok büyük olacak. Böyle hamlelerin artması dileğiyle.

Alt yaş grupları denilince akıllara gelen ilk insanlardan olan Gökay Akpınar'ın futbolcuyla alakalı 1 yıl önce atmış olduğu twitler var. Futbolcuyla alakalı fikir sahibi olmamız adına yol gösterici olsun.

"Basında çıkabilir şimdiden belirtelim, Kosova'lı Oltion Bilalli (2002) ve Arnis Ajeti (2003) şu anda Galatasaray U17 Takımı ile antrenmanlara katılıyorlar. Oltion 3-4 yıldır sürekli Florya'ya gelip giden takım içinde görülen bir isim. Şu anda yaş mevzuundan dolayı resmi olarak burada yer alamıyor ama önümüzdeki dönemde bu problem aşıldığında takıma katılacağını düşünüyorum. Kosova U17 Milli takımınında önemli oyuncularından biri. Oltion önde hemen her rolü oynayabilecek bir isim ama genel olarak kanatlarda kullanılıyor Milli takımda'da. Çok güçlü bir sol ayağı var, fizik kalitesi,teknik becerisi üst seviyede bir isim. Her şey yolunda giderse iyi bir yatırım olacak ilerisi için."

Profesyonel sözleşme geldiğine göre de işler Gökay'ın bahsettiği gibi ilerliyor olabilir. Videolardan izleyebildiğim kadarıyla teknik özelliği çok yüksek, oldukça hareketli ve yetenekli bir futbolcu. Forvet, 10 numara ya da kanatlarda oynayabiliyor. Yaşına göre fizik özelliği çok iyi. Bu da üst yapı için önünü açacaktır. Mutlaka Fatih Hoca'nın onayı ve beklentisi vardır. Bakarsınız Ocak ayı kampında kendisini izleme şansı buluruz.

2019 yılında çıktığı 31 maçta 42 gol 9 asisti var. Tabii oynamış olduğu ligin seviyesi düşük, çok büyük bir ölçü değil. Bu konuda "scout ekibine" ve altyapı hocalarının verdiği raporlara güveneceğiz. Yatırım doğru, ben o noktadayım. Bu tarz işlerin de artmasını temelli ediyorum. Az paraya mümkün olan en büyük işleri başarmalıyız.

10 yorum:

  1. kendim bildim bileli, üç büyüklerde yaklaşık 50 oyuncu görmüşümdür böyle çok yetenekli, yıldız olacak vs diye. ama 1-2 tanesi ancak olmuştur.

    YanıtlaSil
  2. Bence genc oyunculari en fazla 18 yasina kadar alt yapida tutup surekli oynayabilecegi ozellikle İstanbuldaki alt liglerdeki takimlara kiralanmasi gerekiyor.20-21yaslar gitmeleri icin cok gec.alt yapida belli bir zamandan sonra eriyip gidiyorlar.gercek bir ligde,hedefleri olan takimlarda pismeleri gerekiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorun şu ki gittikleri yerlerde de oynayamıyorlar. Pilot kulüp diyoruz, o da geçmişte çözüm olmadı.

      Sil
  3. Elimizden kaçırdık, Balıkesirspor ile resmi sözleşme imzaladı vs. gibi haberler görmüştüm.

    YanıtlaSil
  4. Balıkesir nasıl oluyoda alıyor Galatasarayın denediği oyuncuyu
    oyuncu iyi gelişim gösterirse -ki muhtemel- kaç yüz bin euro'ya almaya çalışırız acaba, tabi o vakit tek isteyeni biz olmayız
    bu işte var bi gariplik oyuncu fena değil gibi ki riske giirilebilirdi
    Alıp Balıkesiere 1,5 yıl kiralanabilirdi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O ışık yoktu belki de ve yanıldık, bilmiyorum. İmzalamadıysak bir bildiğimiz olabilir.

      Sil
  5. Şimdi biz Balıkesirspora futbolcu mu kaptırdık :)

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir