4 Ocak 2020 Cumartesi

Onyekuru'dan sonra taca çıkacak olan Babel


Bazı futbolcuların yaşattığı hayal kırıklığı takımın oynadığı düzenle alakalıydı. Babel'i Onyekuru gibi kullanmaya çalıştık ve doğal olarak olmadı. Sol kanatta oynadığı dönemde rakip kaleden çok uzakta topla buluşmak zorunda kaldı. Forvete çekildiğinde ise Babel'den geriye bir şey kalmamış gibiydi. Kaçırdığı basit ve kilit goller var. O pozisyonlar da değerlenmediği için de sorun yaşadık. Oysa Babel'i de forvet özelliği ve bitiriciliğiyle ön plana çıkarırız.

Garry Rodrigues ve Babel'i yer değiştirsek eminim 2 takım da kazançlı çıkardı. Biz hızlı bir sol kanada sahip olurduk, Fenerbahçe de bitirici bir kanat kazanırdı. Babel'in oyun tarzı Fenerbahçe'ye uyuyor. Ne kadar sorun yaşasalar da etkili bir hücumları var, çok fazla pozisyon buluyorlar. Oyunu rakip ceza sahasına kadar yıkabilen ama yetenek ve bitiricilik noktasında sorun yaşayan bir takım.

Babel de o düzenin futbolcusu. Beşiktaş'ta da böyle başarılı olmuştu. Beşiktaş da pas yapmayı severdi ama hücum setleri vardı ve bunu rakip yarı sahasında uygularlardı. Biz ise ne kadar pas takımı olsak da çok hareketsiz kalıyoruz. Rakip yarı sahanda işleyen bir hücum oyunun olmayınca da Babel taca çıkıyor. Onyekuru'dan kalma alışkanlıklarımızı Babel'le uygulamayı denedik ve bu teknik ağırlık isteyen oyun tutmadı.

Tutmadığı için de Ömer Bayram dahi sol açıkta Babel'in önüne geçti. Onyekuru, hatta Sekidika sonrası da Babel'e hiç yer kalmayacak. Böyle bir futbolcuyu da yedek tutmak olabildiğince lüks. Aldığı yıllık ücret ve profili malum. Ancak forvet rotasyonu olur diyebilirim ki orada dahi öncelik olmaktan uzak kalabilir. Diagne'nin, hatta Andone'nin dahi dönme olasılığından bahsediliyor.  Orada da Adem Büyük'ü Babel'in önüne yazabilirim.

Teklif alırsa gönderilir. Takımda ciddi anlamda düşünülmüyor ki son hamleler bunu gösterdi. Teklif alır mı sorusuna ise cevap bulmak güç. Yaş ve aldığı maaşı düşününce zor bir ihtimal. Euro 2020'i düşündüğü için Avrupa dışına çıkmak istemez. Avrupa'da da bu maaşın karşılanabileceği tek ortam Premier Lig. Teklif gelirse oradan gelir, diğer ligleri düşünmüyorum. Ancak sezon sonu MLS, Çin ya da Arap diyarını konuşuruz.

8 yorum:

  1. Babel bence diagne nin önünde santrfor olarak ama mecbur dönecek,kural gereği baska takımda oynayamaz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diagne boş dolanacağına gelsin rotasyona dahil olsun. Ama Brugge de paranın yarısını istiyor, haliyle olmaz o iş.

      Sil
  2. Abi sence Babel ve Feghouli gönderilip yerine Bruma gelse nasıl olur ? Yani kanatlar Onyekuru-Bruma olsa ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bruma'yı sağa alırsın bu durumda. Yapacakları yüzde 50 sınırlanır gibi.

      Sil
  3. En iyi ihtimalle Falcao'nun yedeği olur. Ama isteyen bonservis veren olursa gönderilmesi en mantıklısi ama bu da çok zor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu dönem satılamaz da yaza dediğin olabilir. O iş için de piyasası gittikçe düşüyor.

      Sil
  4. defolsun gitsin. tam bir el freni. her hali negatif enerji. adamı görünce moralim bozuluyor. ama bu sözleşme ile kimse almaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Defolsun demeyeyim de gitmesi bence de takımın hayrına :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir