15 Ocak 2020 Çarşamba

Rizespor 1-1 Galatasaray, Halis Özkahya'nın özlemi Emre Akbaba'dan büyük


Halis Özkahya özlemiş Galatasaray'ı, bıraktığı yerden devam ediyor. Var hakemleriyle gösterdiği müthiş uyumla birlikte eskilerden bir kesit gösterdi. Deplasmanda kazanacağımız maç bu yüzden 1-1 bitiyor. İçeride mutlaka telafisi var da, lig / kupa diye ayırt etmemek gerekiyor. Herkesin yaptığı gibi, tepkimizi ilk andan itibaren göstermeli ve sesimizi çıkarmalıyız.

180 dakika gibi gördüğüm için bu maçta müthiş bir futbol beklemiyordum. Sonuca gitmek yeterli olacaktı ki gittiğimizi de düşünüyorum. Kamp döneminden çıktık, sahada 3 tane aylardır oynamayan futbolcu vardı. Gerçi maçın geneline bakınca da Emre Akbaba ve Linnes'in iyi iş çıkardığını görüyoruz. 

Galatasaray'ın sorunu amansız pas düşüncesi. Sürekli yan pas ve ağır kalan hücum. Emre Akbaba dışında hareketli bir hücumcumuz yoktu. Ne koşu gösteren, ne de biraz hareketli olan. Böyle oynayınca Seri de oyundan düşüyor. Seri'nin pasör özelliğinin anlamı bu tarz bir futbolda kalmaz. Aksi durumda sürekli yan pas izleriz.

Falcao'nun fizik durumu iyi değil. Topla az buluştuğu da doğru ama kolay yıkılıyor ve seni hücumda tutmakta zorlanıyor. Feghouli'yi de bitirme noktasında iyi görmedim. Ömer Bayram'ın ise sol önde verebileceği çok fazla bir şey yok. Orta sahadan dikine çıkmalı. Solda oynadığında sadece çizgiye iniyor ve bu da hücumda farklılık oluşturmuyor.

İlk yarıda pozisyonu geçtim, hücum açısından etkimiz de yoktu. Rakip 1-0 öne geçtikten hemen sonra 1-1 gelmese sorun büyürdü. Emre Akbaba'nın golü imzası gibi. Bu adam forvet özellikli, rakip ceza sahası içinde ya da çevresinde bitirir. Oynadıkça da temposu yükselecek, ezberini yeniden hatırlayacak. Bana sorarsanız Galatasaray adına maçın adamıydı.

2. yarıda ise belki yine pozisyon üretemedik ama hücum tarafında etkiliydik. En azından baskıyı hissettirdik diyelim. Rizespor, kaptığı toplarda ya da eksik yakaladığında kontra düşünmek dışında bir şey yapmadı. Oğulcan Çağlayan'ı aradılar, onunla çıkmak istediler. Galatasaray'ın baskısı büyüktü ama pozisyon da yaratmak gerekiyor. Bunun için tempo şart.

Soldan iyi gelirken, sağda o kadar güçlü kalamıyoruz. Bunda da Şener Özbayraklı'nın kötü futbolu etken. Genel için yazıyorum, maalesef büyük hayal kırıklığı. Solda ise Linnes bu kadar ay oynamamasına rağmen iyi görüntü veriyor. Pas üçgenlerinin içinde, tek pasla rakip ceza sahası içini zorluyor. Hücum noktasında Nagatomo'dan da etkili bence.

13 yorum:

  1. Bence yine vasattik,çok yavasiz hücumlarimiz tahmin edilebilir,bahane yok artık istenilen oyuncular alındı bundan sonra bahane üretmemesi lazım hocanın,linnesin yedeği şener berbat durumda,yutoyu göndermezdim ben,hem sağ hem sol bek alternatifi olur,şener bitik saracchi yedeği de Emre Taşdemir o da güven vermiyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ++falcao ise diğer maçlara cok daha güçlü gördüm ben,evet top kaybı yapıyor ama fizik açıdan daha iyi gördüm,ataklarda rol oynamaya çalışıyor ama Gs on alana oyunu yigamiyor, he tabi falcao da ki en büyük sıkıntı bence yavaş biraz ağır kaliyor yani

      Sil
    2. Yabanci sinifi problem olmasa bende Nagatomo'yu gøndermezdim yaz ayina kadar. Ustelik sag bek, ve 3lu defans'ta stoper olarak bile faydalanmaya calisirdim. Sener'i bende pek tutmam. Yazin gønderilir umarim

      Sil
    3. Vasat diyemem, doğal bir görüntüydü. Kamp sonrası, bazı isimler uzun zamandır da yokken normal. İyi sonuç almalıydık.

      Sil
  2. Taylan yine yedek mi kalacak bu takımda? Bir de Ömer Bayram sol açık oynamaz merkezde oynamalı

    YanıtlaSil
  3. 4-4-2’de sağ / sol oynamaz mı Taylan? Emre Çolak Engin Baytar misali?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır oynamaz çünkü ağır bir oyuncu Taylan,merkez en ideal yer,emre akbaba oynayabilir belki ama gerek yok zaten çift forvet oynama durumun yok,andone dönerse olabilir ancak

      Sil
    2. Bence de olmaz, kanat özelliği de gösteremez çünkü. 4-4-2 de oynamaz gibi bu takım, ona inandım.

      Sil
  4. her zaman söylerim. cüneyt çakır veya fırat aydınus veya başkası gs'yi yakmadı mı? yaktı. ama bu isimlere asla "gs düşmanı" demedim.

    yeminli gs düşmanı 3 kişi var bu ligde senelerdir.
    ali palabıyık
    mete kalkavan
    ve halis.

    bugün de ispatlandı bu. ikinci yarı zorlu geçecek gerçekten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mesajı şimdiden vermek gerekiyordu ki verdik de.

      Sil
  5. Ömer solda olmuyor işte olmuyor ve ısrarı onu bitirecek.Emre solda olup ortada Taylan olmalıydı.Kötü oynadık ama halis sağolsun kötü oyunu konuşmamızı engelledi

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir