27 Ocak 2020 Pazartesi

Sadece Galatasaray'ın değil, Milli Takım'ın da eli güçleniyor


Nazar değmesinden de korkuyorum. Kısa zaman içinde pek de hesapta olmayan bir geri dönüş. Kendi içimizden çok iyi bir hamle imkanı yaratmış olduk. Emre Akbaba'nın Aralık ayındaki 1 aylık takımla çalışma dönemi ve Ocak ayındaki kampla fizik olarak oldukça iyi şekilde döndü. Psikolojik anlamda da sakatlık etkisini atlatmış olması oldukça mutlu ediyor. Üst üste 90 dakikaları çıkaracak kıvama geldi.

Emre Akbaba'yı doğru yerde kullanmak da önemli. Geçen sezon bunu yapmamıştık. Transferi dönemi kanatlara yakın, ilk sakatlık dönüşünde de 8 numara gibi kullanmaya çalışıyorduk. Bugün ise iyi olduğu pozisyonda. 10 numara pozisyonunda ama 2. forvet gibi diyelim. Alanyaspor'da da Vagner Love'yle birlikte böyle bir ikiliydiler. Bugün de Falcao'yla iyi anlaştıklarını görüyorum ve haftalar geçtikçe bu uyum bizi yukarı taşır.

Rakip ceza sahası içine sık giren, topsuz koşuları iyi ve bitirici bir futbolcu. Alanyaspor'da 10 gol 10 asist bandında dolaşırdı. Galatasaray'da da geri dönüşüyle birlikte 4 maçta 3 gol oldu. 3 golü de imzası niteliğinde. Ya rakip ceza sahası içinde topla buluştu ya da ceza sahası içine attığı koşu neticesinde topla buluşup bitirdi. 1 yıllık sakatlık onu "futbol" noktasında geriye atmamış ve ezberini hatırlaması kısa sürdü.

Bu tarz bir futbolcu da orta sahada Seri'yi rahatlatıyor. En büyük artıyı Onyekuru'nun sağlayacağını beklesem de Emre Akbaba'nın da büyük etken olduğunu söyleyeyim. Seri için etrafının hareketli olması önemli. İyi pasör ve koşan, hareketlenen futbolcuyu ödüllendiriyor. Hareketsiz bir yapıda sağa yan pas, sola yan pas derken kötü görünmesi doğaldı. Galatasaray'ın bu yapıyı kırması geç de olsa güzel.

Bu futbolununu devamı halinde de Euro 2020 kadrosu için ciddi aday olacak. Çok fazla sakatlık olmaya başladı ve kadroya bakınca da böyle 2. forvet diyebileceğimiz çok fazla 10 numara yok. Mert Hakan Yandaş'la birlikte Yusuf Yazıcı'nın sakatlığında ciddi adaylar. Milli Takım'da en son bıraktığında takımın olmazsa olmazlarındandı. Yaşı henüz 27 ve bu genç yapıda yeri olacak. Sadece Galatasaray'ın değil, Milli Takım'ın da eli güçleniyor.

6 yorum:

  1. En çok da iki konuda korkuyordum. Birincisi; psikolojik olarak çok yıpranmış olacağı, topla hareketlerinde korku ve tereddüt yaşayacağıydı. İkincisi; yanlış yerde oynatılacağı ve kaleden uzaklaştırılacağıydı. Çok şükür, olabilecek en iyi şekilde döndü. Teknik ekip, doğru pozisyona koydu. Kendisi de mental anlamda çok güçlü bir futbolcuymuş. Kolay değil cidden.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İkisi de korktuğun gibi olmadı. İlk kez doğru yeri bulduk ve o da direkt etki etti. Psikoloji olarak çok güçlü durumda ve moral de kazandı.

      Sil
  2. Sağdan ve soldan gelen bindirmelerin hepsinde de ceza sahası içinde yer tutuyor. Stoperler için Falcao ve Emre'nin ikisi ile birlikte uğraşmak daha zor oluyor. Ligin ilk yarısında ceza sahasında çaresizce debelenen Falcao'yu görmüyoruz artık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yardım eden biri var çünkü, görev paylaşıldı. Rakip ceza sahası içinde kalabalık olmamak büyük sorundu. Babel'den bekliyordum bunu, yapamadı.

      Sil
  3. şu an ki seri'yi abartıyorsun bence. şampiyonluk istiyorsak bu oyun yapımız daha da güçlenmeli ve en başta da seri daha fazla sorumluluk almalı, çok daha etkin olmali. bi tek içerideki psg maçında gördüm ben seri kalitesini. onun dışında sahada bi ekstra güç gibi durmuyor. ekstra güç dediğim lemina, e.akbaba ys da geçen sezonki feghouli gibi. hatta şampiyonluklarımizda belhanda bu etkiyi gösteriyordu bence. sahaya ağırlığinı koymaya çalışıyordu ve sorumluluk almaktan kaçınmıyordu. seri de böyle olmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Abartmıyorum, adamın özelliği hep bu. Mücadele, savaş bekleme. Bu adam top kullanır, yeter ki etrafını hareketli kıl.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir