13 Ocak 2020 Pazartesi

Saracchi'nin daha basit düşünmesi uyum sağlamasıyla olacak


Altay ve Adana Demirspor maçları 2 farklı görüntü. 1 gün arayla oynanan bu maçlar adına da karşılaştırma yapmak zor. Altay maçında söylenen iyi şeyler, Adana Demirspor karşısında negatife dönebilir. Bu yüzden de yeni transfer edilen ve geri dönen bazı futbolcular adına yorum yapmak adına erken. 

Biraz daha zaman gerekiyor. Hem uyum sağlamaları, hem ezberlerini hatırlamaları, hem de fizik olarak toparlamak adına. Saracchi ve Jesse de uyum arayan futbolcular. Jesse oynayan bir isimdi, Saracchi ise bu sezon pek fazla forma şansı bulamadı. Yine de fizik eksikliğini olduğunu düşünmüyorum.

Onunla alakalı sorun ancak "uyum" olur. Potansiyelli ve iyi özellikleri olan bir sol bek. Ne diyorduk, Emre Taşdemir'in dahi temposuyla iş görebildiği ortamda Saracchi çok daha fazlasını verir. Hızlı bir isim ve hazırlık maçlarında da bunu gördük. Kanadını bütünüyle kullanabiliyor ve topla çıkışları oldukça iyi.

Basit düşünmüyor sadece. Kendini göstermek de istiyor olabilir ama uyumla alakalı bir konu. Takıma ve oyun yapısına alıştıkça basit oynar. Genç bir isim, öğrenmeye ve gelişim göstermeye açık. An geliyor ve 3 rakibin arasından geçiyor, mücadelede düşmüyor, direkt olarak çizgiden rakip ceza sahasına girebiliyor.

Nagatomo'yla topu sağa çekeyim derken hücumu öldürüyorduk. Sol ayaklı bir sol bek kullanmak x takım için sıradan, bizim için ise farklılık. Saracchi'yi bu anlamda beklemek gerekiyor ve 1.5 yıllığına kiralandığını unutmamak lazım. Bu işin gelecek sezonu da var. Şimdiden gelecek sezon için sol bek sorununu çözdük.

Resmi bir maçta görmek lazım. Hazırlık maçlarında deneme yapılıyor ve 2 tane 45 dakikayı farklı futbolcularla oynadı. Haliyle de Altay karşısındaki iyi görüntü Adana Demirspor maçında sıradanlaştı. Onyekuru'nun yokluğu da üzücü, Saracchi'yle birlikte bir an önce uyum yakalamaları gerekiyordu. Şu an sol önün en ciddi adayı Ömer Bayram'dan ziyade Jesse olmalı.

2 yorum:

  1. Bek oyuncusunun cesur olması ve orayı zorlaması sahip olduğu teknik kapasite dahilinde çok önemli... Takıma uyum sağladıkca denemeleri sonuc getirecektir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Biraz daha basit oynamayı da öğrenecektir.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir