5 Ocak 2020 Pazar

Semih Kaya & Galatasaray, karşı çıkmam ama beklenti de duymam


Galatasaray'ın stoper ihtiyacı olduğu muhakkak. Bunu da her fırsatta dile getiriyorum. Bu durumu aşmanın da 2 yolu var. Ya kendi içinize dönecek ve tüm riskleri alıp Emin Bayram'la yürüyeceksiniz. Ya da bir şekilde transfer yapacak ve kaliteyi bu şekilde arayacaksınız. Transferde şu ayrımı yapmalı, alternatif sayısını çoğaltmak için değil, kaliteyi yükseltmek adına hareket edilmeli.

Donk ve Ahmet Çalık'a güvenmiyorum. Sorunsuz alternatifler gibi görünseler de, üst üste 11'de oynamaya başladıklarında kısa zaman içinde tıkanıyorlar. Bunun da örneklerini sezon içinde izledik. Luyindama'nın sakatlığı zamansız geldi. O kalitede yerini doldurmamız güç. Belli ki daha kısa vadeli olsa da tecrübeli bir hamle de yapmak istemiyoruz.

Scout hamlesi adına da kaynak lazım. Kiralamayı düşündüğümüz isimler de çok iddialı, orada da zorlanılıyor. Hal böyle olunca da Semih Kaya ismi akıllara geliyor. Alternatif sayısını çoğaltsa da, Donk ya da Ahmet Çalık'dan fazlasını vereceğini düşünmüyorum. Ahmet Çalık'ın önüne yazayım da, Donk'dan fazlası olmayacak.

Avantajları var tabii. Altyapı kontenjanı için düşünebilirsiniz, bu da Avrupa Kupaları listesinde elinizi rahatlatır. Sorunsuz bir yerli, takım için iyi örnek, varlığı iyidir. Transferine karşı değilim, Semih Kaya'yı çok sever ve karakter olarak Galatasaray'a yakıştırırım. Saha içi noktasında ise büyük bir fark yaratmayacak. Alternatiflerden biri de o olacak.

O zaman da "gençlerden birini deneyemez miyiz" sorusu sorulur. Emin Bayram, Işık Kaan Arslan, Ogün Çalışkan gibi potansiyelli stoperlerimiz var. Bu tarz isimlerden birine yönelebilir ve kazanım deneriz. Semih Kaya buraya da alternatif olur ve kontenjan davasında elinizi rahatlatır. Gelsin, 11 onun olsun dememiz halinde ise aynı sorunları yaşarız. Stoper için bir şey değişmez.

Sparta Prag'da sözleşmesinin son yılına girdi ve ciddi de bir rakam kazanıyor. Alacaklarına karşılık sözleşmesini fesih etme durumu var. Haliyle de bedelsiz bir transfer olabilir ve ffp adına sizi zorlamaz. Yüksek de bir ücreti olacağını düşünmüyorum. Transferi olursa karşı çıkmam ama beklenti de duymam.

6 yorum:

  1. Yine gecici cozumler pesindeyiz, bizim Ozan Kabak gibi birisine ihtiyacimiz var Semih ve benzerlerini defalarca denedik, olmadi olmuyor. Semih yerine genc transfer edelim ya da altyapidan cikaralim birakalim Semihin yapacagi hatalari, penaltilari oyle bir genc yapsin Semih ile zaten sampiyon olamazsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olabilirsin, o ayrı konu da ben de Emin Bayram'la yürüyelim diye düşünüyorum.

      Sil
  2. taraftarla zıtlaşırsın. peki bunu arda için yapmaya değer mi? inanamıyorum artık. krizin sebebine bak arda! bravo hocam. daha kamp başlamadan en ufak heves bırakmadın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arda konusu farklı, ben yorum yapmıyorum artık. Diyeceğimi dedim.

      Sil
  3. Çözümü en başta söylemişsin alt yapıdan bir oyuncu oynatılması en mantıklısı eğer godin ayarında bir oyuncu gelmeyecekse

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir