5 Ocak 2020 Pazar

Seri için gider diye düşünürken, mutlaka kalmalı noktasına geldik


Nereden nereye. Seri için "gider" diye düşünürken, iş "mutlaka kalmalı" noktasına geldi. Seri'yle alakalı Fulham ciddi bonservis teklifleri alsa da Galatasaray'la olan kira sözleşmesi devam ediyor. Olası iyi performans da en çok Fulham'a yarayacaktır ve bonservis gelirini katlarlar. Opsiyonu yüksek, maalesef Galatasaray'ı aşar.

Seri'yi doğru kullanamadığımızı her fırsatta yazdım. Takım o kadar hareketsiz isimlerden oluştu ki Seri'nin pas özelliğini düşünemedik bile. Boş koşu yok, hareketsizlik had safhada, herkes topu ayağına istiyor. Antalyaspor maçında daha hareketli isimlerin arasında Seri'yi kullanınca oluşan farkı izledik. Oyunu mükemmel yönlendirdi.

Son transfer hamlelerine bakınca da tempoya yöneldiğimizi görüyoruz. Seri / Lemina / Taylan hattının bozulacağını düşünmüyorum. Sola Onyekuru'yu ekledik, beklerde de daha tempolu isimler oynayacak. Haliyle de Seri'nin bu pas özelliği çok daha ön plana çıkacak. Özellikle de bunun ekmeğini Onyekuru yer.

Onyekuru'nun gol ağırlığı geçtiğimiz sezonun 2. yarısındaydı. Sola geçtiğinde farkını ortaya koydu. Böyle bir pas atıcımız olmamasına rağmen bunu yaptı. Şu an daha rahat hareket edeceğini düşünüyorum. O koşuları ödüllendirecek bir pas atıcısı olacak. Haliyle de Seri'nin asist sayısı yükselecektir.

Onyekuru'yu özledik. Geçen sezon attığı gollere baktım da, ligin ilk yarısını gerçekten boşa geçirdik. Rakip ceza sahası içinde golü kokluyor, soldan içeri girip bitirebiliyor ve savunma arkasına sarkmayı o kadar iyi biliyor ki. Antalyaspor maçında o koşuyu atabilen herkes etki gösterdi. Şimdi eşin ehli geldi, haliyle de Onyekuru çok daha ön planda olacak.

4 yorum:

  1. Orta sahada önünde iki tane box to box oyuncusu ile çok iyi işler başaracaktır. Bu isimler de hazır zaten. Taylan Lemina ve Ömer Bayram...

    YanıtlaSil
  2. 10 numara alırsak bu sefer seri boşa çıkar. İki tane teknik özelliği ön planda olan oyuncuyu kaldırmıyor bizim orta sahamiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hareketli bir 10 numarada çıkmaz ama lüks görüyorum şu tabloda.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir