29 Ocak 2020 Çarşamba

Şu açıklama o kadar geç geldi ki


Arda Turan'ın Galatasaray'a transferiyle alakalı yapmış olduğu açıklamalar güzel. Keşke ilk andan itibaren böyle olabilseydi. Eline birçok kez fırsat geçmişti çünkü. Arda Turan'ın Galatasaray'a dönüp dönmemesi konusu sadece bugüne ait değil. Barcelona'dan kopmasını beklediğimiz andan itibaren bu transferi konuşuyorduk. Çıkıp şunları o gün de söyleyebilirdi. Söylemiş olsaydı emin olun ki bugünü değil, yılları devirmişti.

Bugüne dönelim, yine geç kaldı. Ligin ilk yarısı bittikten sonra yapması gereken açıklama bu. Arda Turan'ın transferini haklı olarak istemeyen bir kesim var. Bir de istemese dahi daha ılıman olan bir kesim. Ben de transferi istemiyordum ama daha önemli gündemlerimiz olduğu için. Gelmiş, gelmemiş takılmıyorum. Affedemeyeceğim noktalar kendisiyle alakalı ve fikrim değişmeyecektir. Arda Turan'ın Galatasaraylılığı değil, karakteriyle alakalı konular problemdi.

Bu açıklamayı Aralık sonunda yapmış olsa bu kadar katı bir tutum görmezdi. O zaman yönetim de yelkenleri suya indirir ve hocayı dinlerdi. Gerçi yine dinleyecekler, katı tutumları devam edemez. Yapmış oldukları basın toplantısının ardından taraftarın tepkisiyle karşılaştılar, çoğunluk yine haklı olarak hocanın arkasında. İbra olmayacaklarını düşünüyorlar da, her şatta olmayacaklar zaten. Fatih Hoca'ya zeytin dalı uzatacaklar ve buna mecburlar.

Yazın dönüşünü garanti görüyorum, hatta bu iş önümüzdeki 1-2 gün içinde bile gerçekleşebilir. Arda Turan'ın son kurşunu diyelim. Katı tutumu olan kesim biraz daha yumuşadı ama Arda'dan geç gelen bir açıklama. Öyle şeyler yazmış ki "ya Galatasaray, ya da futbolu bırakıyorum" tadındaydı. Bu da kendi kararıdır tabii. Bizim daha farklı gündemlerimiz olmalıydı. Bugün yana yakıla stoper arıyorken yine Arda Turan konuşuyoruz.

Bölünmemek gerekiyor. Arda Turan üzerinden dahi kutuplaşma yaşadık. O konulara girmeyeceğim şimdi, işin içinden çıkamayız. Gelsin, gelmesin ama şu süreç gerçekten bitsin. Gelmesi halinde ne yarar, ne de zarar bekliyorum, böyle bir transfer. Hoca ile arasında yaşananlar onu ilgilendirir ama işin ucu Galatasaray'a değdiğinde bizi de ilgilendiriyor işte. Hayırlısı diyelim, artık önümüze bakmaya başlayalım.

13 yorum:

  1. fatih hoca kamera önünde ben alın veya almayın demedim yerine daha net olsaydı arda'ya başakşehir ile sözleşmesini fesih ettirmeden önce bu açıklamayı yaptirsaydi arda 1 ay önce idmana çıkardı. ama hoca 2013'te millî takım olayı gibi yine arkadan dolanmayı seçti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle, geç kaldığına inanıyorum. Arkadan dolanma değil, orada netti ve gösterdi de icraatını. Farklı konular.

      Sil
  2. bu açıklamamarı yemeyelim lütfen. neymiş, gs'ya karşı hiç yanlışı olmamış. iki sezon önceki ibfk maçında emre belözoğlu ile beraber saha içi çirkeflikleri ile şampiyonluğumuza mani olmak isteyen kimdi ? o maçta bi düşman edasıyla sahaya çıkan kimdi ???

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bize karşı da yanlışı var, yok değil. Çok büyük mevzular değil tabii, oraya takılmıyorum. Karakteri anlamında çok daha büyük sorunları var.

      Sil
  3. En çok istememesi gereken Fatih Hoca o tamam diyorsa yönetimin bir şey demesi manasız. Zaten arda Galatasaray için ekstra bir maddi külfet de olusturmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oluşturmaz da taraftar çekinceli işte, haksız da sayılmaz.

      Sil
  4. Galatasarayliligi umrumda degil benim icin. Profesyonel yønden bakinca hic kendini bakmiyor.ekstra bir idman ve calismasi yok. Su an olmasi gereken yerde degil, yani Barcelona idmanlarinda degil. Vucutu cok yagli, kas orani cok dusuk. Sadece bu yuzden bile ust duzey profesyonel kulupler bu transferi gerceklestirmez. Ama bizim nerde bizim ulkelerdeki kuluplerde bøyle bilgili ve okumus teknik kadro lar. Altyapi'dan cikan her oyuncu icin evladimiz deyip kapi acmak cok sacma. Nefret ederim bøyle tipik laflardan. Evlat degil. Ne Ozan Kabak, ne Arda Turan, ne Yunus Akgun. Bunlar futbolcu. Evlat, cocuk degil. Kendine bakana kapi aciktir. Dortmund vefa gøsterirmiydi sizce Nuri Sahin ve Kagawa'ya gøbekli, yagli, idmansiz gelmek istese? Arda Turan gelmemeli. Daha gønderilmesi gereken Selcuk Inan, Hasan Sas ve Umit Davala varken kulupten. Bunlari kendini gelistirmek istemeyen grup olarak adlandiriyorum. Arda bunlardan Biri oldu. Atletico'daki øgrenime acik Arda'ya kapim her zaman acik ama. Tabi o Arda'dan birsey kaldiysa

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bugün için evet, dün farklıydı. Adamcılık dönemi bitmeli diye düşünüyorum, bu açıdan gelmemeli.

      Sil
  5. arkadaşlar hocayı az çok tanıyoruz. elbette yeri geldi mi affetmesini bilir. ama bu işte bir gariplik var. anlayan buyursun anlatsın.

    arda ufak tefek saygısızlıklar yapmadı. fransa'da yapılan idmanlarda terim'i hiç sallamıyormuş (vücut diliyle). bunu muhabirler söylüyor.

    terim "duran toplarda ne yapılacak biliyorsunuz" demiş, "yoo bilmiyoruz anlatmadın ki" demiş ters ters. maç öncesi soyunma odasında.

    medyaya bizi yem ediyor hande sümertaş ı burada istemiyorum demiş. hatta bunu öyle sert söylemiş ki akranı olsa yumruklaşacak.

    uçakta bilal meşe için "seni buraya alanın anasını..." derken bu lafı söylediği kişi fatih terim.

    bütün bunlar bir el öpmeyle unutulur mu? başka bir iş var kesin!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Abi hoca ile kendi arasındaki mevzuya hiç girmiyorum bile, kendi bilir. Ben olsam affetmezdim.

      Sil
    2. bilal meşe'yi uçağa alandan kastettiği demirören

      Sil
    3. demirören olsaydı en azından bilal meşe'nin dava açmasına izin verirdi. "açma" diye rica bile etti.

      Sil
  6. Geç kaldığına inanıyorum. Pişman olabilir, hocayla arasında bir meseledir. Ben de gelsin istemiyorum ama gereksiz takıldık bu konuya.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir