8 Ocak 2020 Çarşamba

Sürekli aynı şeyi yazıyorum ama bu tarz transferlerin artmasını diliyorum


Ozornwafor'u transfer ettiğimizde çok tanımıyorduk. Genç oluşuna ve potansiyeline inandık. Hazırlık kampında tutmadı gibi görünse de başarısız bir iş değildi. 300 bin avro bonservis verildi, sadece 1 yıllık kiralamadan 200 bin avro kazanıldı. Yarın x kulübe satıldığında da para kazanılacak. Bu tarz transferler zarar getirmiyor yani. 

Bruma da gençti ama maliyeti yüksekti. Ondan dahi zarar edilmedi. Genç futbolcu almaktan çekinmemek gerekiyor. Jesse Sekidika hamlesi için de bu açıdan umutluyum. Ben bu yazıyı yazarken maddi detaylar açıklanmasa da yüksek rakamlar konuşulmayacak. Futbolcunun sözleşmesini fesih edip öyle geldiği söyleniyor. Fesih olmasa bile en kötü ihtimal 200 - 300 bin avro'lar konuşulur.

1. Lig algısı da yapmamak lazım. Zeki Çelik ve Çağlar Söyüncü gibi isimler direkt olarak 1. Lig'den Avrupa'ya transfer oldular. Bugün de geldikleri nokta ortada. Potansiyel potansiyeldir. Dünya'nın bir ucunda da bulursun, gözünün önünde de. Jesse'yi de böyle görüyorum. Potansiyel vaat ediyor, ekonomik şartları uygun ve denemek gerekiyor.

Jesse'den de zarar etmeyeceksiniz. En kötü şartlarda dahi para kazanmak oldukça olası. Yabancı sınırına takılsa bile onu kiralayacak ve ciddi şans verecek kulüpler olacaktır. Birçok talibi var zaten. Onların arasından sıyrılmak ve bu işi bitirmek önemliydi. Sürekli aynı şeyi yazıyorum ama bu tarz transferlerin artmasını diliyorum.

Şöyle de bir şey var. Bu tarz transferi x kulüp yapar, futbolcu gelişim gösterir ve sonra "neden biz almadık" diye sorarız. Anadolu'da bu tarz birçok örnek var. Transferi için adı geçtiğinde beğenilmez, olumsuz algı kurulur. X aldığında ve futbolcu ilerleme kaydettiğinde ise kulüp eleştirilir. Bu yüzden de olumsuz algıya gerek yok.

6 yorum:

  1. Abi alakasız olacak ama başlığı görünce sormak istedim. Hiç sıkılıyor musun her gün bloga yazı yazmaktan ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sıkılıyor olsam yazmam :) Etkileşim beni diri tutuyor, kafamı dağıtıyorum burada.

      Sil
  2. Bu arkadaşın performansından sonra, şöyle bir Keita, Bruma, Rodrigues, Onyekuru ve Sekidika kalite/verdiği katkı bağlamında güzel bir yazı bekliyorum, güzel olur sanki :) En sevdiğimiz oyuncu tarzı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sekidika'yı biraz izlemek lazım, sonra yazabiliriz :)

      Sil
  3. 2.lig/liglerden kesinlikle futbolcu alınır alınmalı şu an Avrupa’da oynayan çoğu futbolcu 2. Hatta 3. Ligden gelme
    Şu an Avrupa’daki en iyi 3 stoper desen (Vandijk,Merih,Çağlar dersin) 2. Ligden gelme Çağlar’ı kesinlikle sayarsın
    Yani 2. 3. Ligden kesinlikle genç/yaşlı olmayan futbolcu alınır kesinlikle
    Ayrıca bizim Balkan ve Türki Cumhuriyetlerdeki futbolcu pazarına el atmamız lazım

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir