1 Ocak 2020 Çarşamba

Transferi düşünülen herkes için kurtarıcı gözüyle bakmak tehlikeli


Ligin ilk yarısında o kadar çok olumsuzluk var ki, transferi düşünülen herkes için "kurtarıcı" gözüyle bakıyoruz. Olağan tehlike de bu olabilir. Beklentiyi anormal şekilde arttırmak ve biraz sallanma sonrası oluşacak hayal kırıklığı. Şu ana kadar transferi için adı geçen ve geldi gözüyle bakılan isimler ihtiyaç dahilinde. Beklentim var ama ayakları yere basmak faydalı.

Linnes ve Emre Akbaba gibi isimlere de yeni transfer gözüyle bakıyorum. Ligin ilk yarısında yoklardı ve yeni bir transfer edasında başlayacaklar. Emre Akbaba'nın sakatlığı dolayısıyla yapacak bir şey olmasa da, Linnes tarafında tercih bizimdi. Bugün de baktığımız noktada hatalıyız diyorum. O gün, Mariano mu Linnes mi dışarıda kalsın denildiğinde ben de Linnes derdim. Bunu inkar etmiyorum.

Bu kadar temposuzluğu hayal etmiyordum. Pas temeli üzerinden kurulan bu takım çok fazla hareketsiz kaldı. Haliyle de tempo yapabilecek her futbolcunun fark yaratabileceği bir yapı oluştu. Ömer Bayram'ın gösterdiği etki buna en iyi örnek. Linnes de aynısını yapabilirdi. Sadece sağ bek olarak da düşünmeyin. Sol bek, orta saha, hatta sağ önde. Bu oyun çeşitliliği var çünkü.

Geri dönüşü de doğal olarak önemli. Sol kanatta, Saracchi / Onyekuru ile güzel bir hareketlilik oluşacak. Sağa da Linnes'i yazdığımız an tempomuz doğal olarak yükselecek. Çok üst düzey, inanılmaz bir fark yaratacak futbolcu bence de değil. İdeal yapıda olması gereken alternatiftir. Yine de siz Linnes'e yıllık 1.5 milyon avro veriyorsanız da bu adam takımın 1 numaralı sağ beki olmak zorunda. Öyle bir maaş çünkü.

Şu an, Emre Taşdemir ve Şener Özbayraklı gibi beklerin fark yaratabildiği bir ortamdayız. Linnes de o farkı yaratır. Tempo tarafında beklentim var, takımı hareketlendirmesi ve ileri taşıması yeterli. Üst düzey performanslar hayal etmiyorum. Ne kadar profesyonel olursanız olun, 6 aydır maça çıkmadı. Onun da eksikliğini mutlaka yaşayacak.

Ffp sarmalında her yere de transfer yapamazsın. Yaz aylarında yeni bir sağ bek transferi düşünülebilir ve Linnes'e alternatif yaratılır. Nazım Sangare diyorum, sözleşmesi sezon sonunda biteceği için. O da üst bir isim asla değil ama Milli Takım rotasyonunda, ne alacağınızı bileceğiniz bir futbolcu. Böyle bir rotasyon içinde de bekleriniz performansını belli düzeyde tutar. Maliyeti de düşürmek zorundayız, bu detayı kimse atlamamalı.

8 yorum:

  1. ama yok talisca,yok teixeira yok banega hala böyle oyuncular konuşuluyor,eğer hoca sözünün eri ise geleceği olan adamlara yatırım yapılması gerekiyor,ffp deyip morukları doldurduk takıma şimdi nasıl kurtulacağız diye bakıyoruz,kimse farkında değil ama şampiyon olunamazsa ciddi sıkıntılar bekliyor bizi ekonomik olarak,sınırlamada gelecek muhtemelen,oynatabileceğiz yerli de taylan,ömer var emre akbaba nın durumunu bilmiyorum.He bu arada takımın en potansiyelli yerlisi olan taylan ın önüne de talisca,teixeira falan ismi geçiyor,eğer bu oyuncular alınırsa taylan ın önü kesilecek ve çocuğun gelişimi duracak belki de,Fatih Terim bu kulubün efsanesi olarak artık GS yi zor durumda bırakacak maliyetli oyuncular aldırmamalı, başkanlar gelip geçici onların umrunda değil kulubün ne durumda olduğu,bir seçim kararına bakar iş.Devre arasında mümkün olsa falcao ve feg dışındakileri gönderirdim ama o kontratlarla kurtulmak zor.Alt yapı da devrim yapmamız lazım yoksa uçuruma doğru gidiyoruz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu maliyetler imkansız. Konuşulsa da gündemde mi emin değilim.

      Sil
  2. ne kadar tempolu adam o kadar iyi bence,bugün sivas neden lider kadro kalitesi olarak alt seviyede olmalarına rağmen çünkü fizikli ve tempolu oyunculardan kurulu bir takım olduğu için,rıza hocanın da oyun anlayaşına uygun bir takım, bide mert hakan,emre kılınç gibi özel oyuncular olunca işte sonuç bu,pas futbolunu zaten minimum dünyada 3-4 takım oynuyor, futbol artık fizik,tempo üzerine,fatih hocanın anlayaşı da pres üzerine olmasına rağmen neden bu pas sevdası onu hiç anlamadım ,şimdi eski anlayışına döndü ama mali açıdan ciddi zarar verdi bu iş bize

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mücadele ve taktik her şeyin önüne geçti. Bizim de bunu yakalamamız gerekiyor.

      Sil
  3. 2 hazırlık maçı var. 2 de rizeyle kupa maçı. arada ligde içerde denizli. yani oynamayan oyuncular ligin 18. haftası, ikinci yarının ikinci maçına çıkarken 5 maç yapmış olcaklar. hiç de fena değil bence

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Var da o tarihe kadar yetişecekler mi? Yine son güne kalmaktan korkuyorum.

      Sil
  4. Şunu anlamakta zorlanıyoruz günümüz futbolunda kimse kurtarıcı olamıyor. Takımın iyi olması oyuncuları iyi gösteriyor. Mesela etrafında daha tempolu isimler olduğunda Falcao bildiğimiz Falcao eğer yoksa Andone Falcao'dan daha iyi gibi görünüyor. Burda yapılması gereken topyekûn tempoyu artırmak. Sahada güçlü ve dinamik olmak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu an takım o kadar iyi durumda değil ki Emre Taşdemir de sahada olunca temposuyla fark yaratabiliyor. Bu açıdan bakıyorum. Yine de büyük beklentiler sorun.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir