21 Ocak 2020 Salı

Yeni sezona girerken de yeniden bir omurga kurma arayışı olacak


Lemina'yı bireysel anlamda sezon başından bu yana övüyoruz. Özellikle de Nzonzi'nin devre dışı kalmasının ardından daha da yükseldiğini düşünüyorum. Takım temposuzdu ve bunun temelinde de Nzonzi, Babel gibi isimlerin bir arada oynaması vardı. Lemina da o takım içinde tek hareketlenmeye çalışan isim olduğundan kendisinden vazgeçemedik. Seri, Nzonzi, Lemina üçlüsünde ideal ikili Seri / Nzonzi gibi görünürken, Lemina ikisinin de önüne geçti.

Bazı futbolcular sonrası o pozisyonlar gerçek anlamda dolmuyordu. Melo için de bunu yazarım, o ayarda bir isim bulamadık. Fernando gibi iddialı bir isme rağmen bunu yazıyorum. Lemina orayı doldurdu işte, ilk kez o ayarda bir isme sahip olduk. Temposu, baskısı, topla çıkışı ve atletizmiyle yarattığı fark çok büyük. Pozisyonunda da ligin en iyisi olduğunu düşünüyorum.

4-2-3-1'in doğru formasyon olduğunu ısrarla yazıyorum. Bu düzende roller oturdu çünkü. Yeni hamleler sonrası ön tarafı biraz daha hareketli kıldık. O hücumun arkasındaki Seri / Lemina ikilisiyle de yıllar sonra kusursuza yakın bir orta sahaya sahip olduk. Lemina işin temposunda, Seri de oyun kurma tarafında takımı ayakta tutan isimler.

Ne yazık ki 2 isim de kiralık ve sezon sonunda ayrılacaklar. Bu isimleri takımda tutmak zor olacak. Talipleri var çünkü, yeniden ayağa kalktılar. Seri için çok ciddi rakamlar konuşuluyordu. Lemina için de birkaç haftaya o rakamları konuşuruz. Galatasaray'ın bu paraları verme lüksü yok ki opsiyon bedelleri yazıldığında da bunu söylemiştim. 

Yeni sezona girerken de yeniden bir omurga kurma arayışı olacak. Lemina / Seri ayarında isimler bulmak oldukça zor. Yıllar sonra böylesine ideal bir ikili kurduk, sürekli denk gelmiyor. Bugünden çalışmak ve o pozisyonların altını doldurmak istesem de şartlar buna engel oluyor. Ffp neyse ki son yılına giriyor, biraz daha rahat nefes alacağız.

Onyekuru'nun dönüşüyle birlikte Seri'nin isminin altını daha net çizeceğiz. Savunma arkasına koşu atacak ve topu aldığında iş bitiren isim. Seri de pas yollarında o koşu atacak ismi ısrarla arıyor. Onyekuru'nun dönüşüyle birlikte, Falcao'ya son maçta yaptığı asistlerin daha fazlasını izleriz. Lemina için ise söylenecek bir şey yok, çizgisi hiç bozulmadı. Umarım "sağlık" noktasındaki istikrarı da bozulmaz.

8 yorum:

  1. Tekrar kiralama ihtimali olabilir belki özellikle Lemina olursa çok iyi olur... Taylan da oraya çekilebilir temposuyla taşır orayı bir de Ömer Bayram var yine orda tempo yapabilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lemina tutulursa güzel, tutulamazsa oradaki boşluk çok büyük.

      Sil
  2. Belhanda, Linnes, Feghouli satılır Lemina’nın bonservisi temin edilir. Mert Hakan ile Seri’nin Emre Kılınç ile de Feg’in pozisyonları ikame edilir. Eğer diğer mevkiler Saracchi benzeri takviyelerle doldurulursa karşılayamayacağımız bir para değil. Sadece bu konuda katılmıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mesele bonservis temin etmek değil. 1 futbolcuya 18 milyon avro bonservis verecek lüksümüz yok maalesef. Böyle bir gücümüz yok yani. O paraya birkaç futbolcu alabilmelisin.

      Sil
  3. Az ønceki yorumum uzun oldu, oyuzden sildim, kisaltiyorum.

    Lemina'ya o 16 milyon euro verilmesi. Usteki yorum yapan arkadasa katiliyorum. Daha Maicon, Babel, Diagne, Yunus Akgun'u var bonservis kazanabilecegimiz. FFP'lik hicbir bahane gørmuyorum. Isteyen becerir. Orta Sira turk takimi Kasimpasa'nin futbolcusuna 13 milyon euro verecek kaynak yaratmisiz, premier leauge oyuncusuna 3 fazla verip alamiyorsak sacmalik ve becerisizliktir. FFP degildir. Her transfer døneminde 3-4 oyuncuya 3-4 milyon euro bonservis vermektense lemina ve Andone ye 22 milyon bonservisi veriridim ve Mert Hakan ve bonservisiz/kiralik stoperle kapatirdim.
    Forvet ihtiyaci yok:
    Falcao-Andone-Adem-Efecan Yardimci

    10 numara ihtiyaci yok:Akbaba-Atalay.
    Lemina kalir, Mert Hakan gelir. Taylan ve Bayram yedekler.

    Sekdika-Feghouli-Jimmy- (Adem) kanat rotasyonu. Emre Kilinc katilabilir.

    Beklerde sikinti yok.

    Bence sadece 1 tane stoper transferi gerekli Luyindama'ya partner. Marcao yedek ve Emin Bayram yedek.

    Falcao
    Sekdika-Akbaba-Andone (Feghouli)
    Taylan-Lemina
    Sarrachi-Transfer-Luyindama-Linnes
    Muslera.

    Hic Nzonzi yerine, Seri yerine oyuncu bakmaya gerek yok. Bugun bile Belhanda, Feghouli, Seri ve Nzonzi olmadan guzel kadro cikiyor. Hemde yedekleriyle birlikte. Elimizde cok iyi kadro var. Kulanmayi bilmek lazim. Birkac isim disinda hic cok fazla transfere ihtiyac yok. Ilaki 14 yabanci kontenjanini doldurmak gerekmiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sana da tekrar edeyim. 1 futbolcu için 18 milyon avro ödeyecek lüksümüz yok. O paraya takım kurarsın :(

      Sil
  4. FFP maalesef son yılına girmiyor. 2021-2022 sezonunda bitecek. yani daha 2 sezon var FFP'nin bitmesine.
    Lemina'yı Melo gibi 1 sene daha ikna edip uzatıp sonra da bir punduna getirip 6-7 milyon eurolara almamız lazım. Ne olursa olsun.
    Hakan mert, emre kılınç geldiğinde seriye gerek kalmaz. Kiralık oyunculardan kalmasını isteyeceğim bir tek Lemina bir de Andone var.
    Lyundama, cagne, marcao, belanda, babel, feghouli gibi satabileceğimiz oyuncular var. Yeter ki biraz satmasını bilelim.
    Stopere büyük paralar harcamaya gerek yok. Emin geliyor arkadan. Başka gençler de var.
    Orta saha daha kritik. GS var gücü ile Lemina'yı bitirmek için uğraşmalı, ve yine ucuz fırsat transferleri kovalamalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lemina konusunda umarım başarabiliriz, bu bize nefes aldırırdı. Opsiyonu kullanamayız ama, bu imkansız.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir