3 Şubat 2020 Pazartesi

10 mu 8 mi gibi tartışmaları ben bıraktım da, maalesef bırakmayan çok


10 mu 8 mi gibi tartışmaları ben bıraktım da, maalesef bırakmayan çok. Bundan sonrasına bakıyorum. Takımda kaldı, bir şekilde katkı alacaksın. Kayserispor karşısında değerli bir alternatif ve görev adamı olduğunu gösterdi. Lemina gibi alternatifi olmayan bir ismin yerine oynamasına rağmen sırıtmadı ve maçı kazandıran isimlerden biri oldu. Özellikle de 2. yarıda gösterdiği performansla. 

Lemina'nın yerine oynayan futbolcunun savunma istatistikleri konuşulur. Belhanda da ilk yarıda kazandığı top ve mücadele sayısıyla ön plandaydı. Pas isabet yüzdesi de 98'di. İlk yarıda Seri'nin top kaybı sayısı ise 7'ydi. Belhanda kötüyken konuşuluyor da, Seri o kadar eleştirilmiyor. Tempolu bir futbolcu, sizi de öne taşıyabilir.

Lemina'nın yokluğu üzerine ihtimalleri konuşurken Belhanda için "o sertliği karşılayamaz" diyordum, yanılmışım. Tabii rakibin Kayserispor olmasının da etkisi var. Bu maç özelinden konuştuğumun tekrar altını çizeyim. İdeal ikilinini ben de Seri / Lemina olduğunu düşünüyorum. Seri de Lemina'yla oynarken daha rahat hareket ediyor.

Kayserispor karşısında 6 gibi oynayan Seri, 8 gibi ise Belhanda oynadı. Özellikle de 2. yarıda diyeyim. İlk yarıdaki o futbolun öz güveniyle de Belhanda daha da yükseldi. Feghouli de ritmi bulunca hücuma yön veren isim oldular. Özellikle de Belhanda'nın ön alan baskısı sonrası kazandırdığı toplar, "asistin asisti" diye dalga geçilen olayı iyi yapması ve bu sayede atılan 2 gol ve rakip takibi onu değerli kılıyor.

Belhanda'yı ısrarla sevmeyecek, nefret eden, "düşse de keyiflensek" diye bekleyen kesim için yapabileceğim yorum yok. Israrla kötü diyecekler, şu performansa dahi iyi diyemeyecekler. En yakınımda dahi bu tarz yorumlar yapılıyor. Görev adamı işte, performansı maç özelinden yorumlayın. Şampiyonluk yolunda Belhanda'nın iyi bir alternatif olabilmesi çok önemli. Kayserispor karşısında da Belhanda'yı kazandığımızı düşünüyorum.

15 yorum:

  1. Hasan Şaş'ın bir antremanda altapasın içinde topu kaleye yuvarlamak yerine savunma oyuncularına çalım üstüne çalım atıp, kaleciyi bir sağa bir sola yatırdığı ve Feldkamp' ın dayanamayıp antremanı keserek düdüğü Hasan'a fırlattığı sahne geldi aklıma. Belhanda'nın gözümdeki durumuda böyle sanki. Bal yapmayan arı. Seviyorum, savunmaya yardımını, futbol zekasını, oyun görüşünü beğeniyorum ama en kritik yerde çalım sevdasına girişip top kaybı yapması beni delirtiyor. Her güzelin bir kusuru vardır sözünün vücut bulmuş hali kendisi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belhanda topu sürüklüyor, Hasan Şaş da ani sağa sola topu kırıyordu. Haklısın, Belhanda bazen gereksiz zorluyor, basit düşünüp o pası çıkarması gerekirken.

      Sil
    2. Top kaybetiginden daha fazla top kazaniyor. Gørmek isteyen gøruyor.

      Sil
  2. Youtube'ta birinin yorumu şu şekildeydi. "Belhanda sezonun ilk yarısı yok ikinci yarısı var. Her sezon böyle." Bakıyoruz gerçekten de geldiğinden beri böyle. Sence de aldığı maaşı hak ediyor mu? Mesela sen de sezonun ilk yarısındaki Belhandayı beğenmiyorsun ama ikinci yarısında birkaç iyi oyunu sonrası onu en üste koyuyorsun. Bunu farkettim. İlk geldiğinde onun hakkında yazdığın olumlu yazılar tutmayacak diye mi böyle yapıyorsun?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben Belhanda'nin bu sezonun ilk yarısını beğenmedim. Geçen 2 sezonun ilk yarisini gayet begeniyordum. Feghouli için bu dediğin geçerli ama o da genel yorum. Yani yanlis bir fark edis olmuş. Biraz daha takip etmeni onerebilirim.

      Sil
  3. Yedek kulübesinde Belhanda gibi bir alternatifin olması cok kıymetli... Ayrıca takımla birlikte o da yükselecektir.

    YanıtlaSil
  4. çok net bi 8 numara. modern bi 8 numara. bu sezon evet çok kötü ama ilk 2 yıl şampiyonluklarda çok büyük katkı verdi. insanlar nankör ya da futboldan anlamıyorlar. şimdi belki linç yiyeceğim ama ben bu takımın belhanda olmadan şampiyon olacağına inanmıyorum. lemina-belhanda hattı oturursa şampiyon oluruz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. anti belhanda tayfadan değilim yanlış anlaşılmasın şampiyonluklarda emeği çok hele geçen sene.

      ama bu kadar pas hatası ve basit top kaybı yapan adamdan "modern 8 numara" falan olmaz.

      Sil
    2. Belhanda için şu numara, bu numara olayını bıraktım :) Joker özelliği var, 6 dahi oynadı :)

      Sil
  5. Geçen maç müthiş oynadı, umarım performansı devam eder. Lemina'yı aratmadı gerçekten. Ama sezon sonu Belhanda ve Feghouli'den çıkmak lazım. Güvenemiyorum ikisine bir türlü. Aldıkları maaşa göre çok istikrarsızlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu maç için evet ve iyi alternatif olabileceğini gösterdi. Yaz için katılıyorum sana.

      Sil
  6. bu saatten sonra ağzı ile kuş tutsa olmayacak
    keşke devre arasında hatta bu sene başında gitseydi. bizim için de kendisi için de en iyisi olacaktı.
    bazı şeyleri bence fazla zorlamamak lazım. böyle biri yok gibi davranmak gerektiğine inanıyorum, hala faydalanmaktan bahsedilmesi bana garip geliyor. aşırı bir risk. misal bir fener maçında oynatılsa ve klasik yanlışlarından birini yapıp maça malolsa daha mı iyi olacak? belanda yerine taylan var, başkaları var.
    taraftara rağmen bazı işlerde inat etmenin manası yok. sevmedi kimse bu kadar basit. ve bunun bir sürü nedeni var. bunların bence bir çoğu da haklı nedenler.





    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Taraftar karşına almak ne demek, hangi taraftar? Destekleyen var, ısrarla desteklemeyen, Galatasaray'ın başarısından çok Belhanda'nın başarısızlığından keyif alan bir kesim de var.

      Lemina yerine Taylan'ı koy, ayakta kalabilir mi sonra konuşalım. O kadar alakasız bir pozisyon olur ki. Bu yorum olabildiğince hatalı maalesef.

      Belhanda'yı kazanmak gerekiyor, değerli bir alternatif. İlk mesajı da iyi verdi. Yeter ki nefretler bir kenara bırakılsın ve objektif olunsun.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir