15 Şubat 2020 Cumartesi

4-2-3-1 devam edecektir ama Onyekuru'yu da kullanmak gerekiyor


Fenerbahçe'nin kaybetmesinden daha güzel olan, Luis Gustavo'nun cezalı duruma düşmesi. Galatasaray'da Lemina neyse, Fenerbahçe'de Luis Gustavo o. Kesinlikle muadili yok ve takımın tüm düzenini aşağıya çekecektir. Sayısal açıdan bakınca Tolga Ciğerci, Jailson, Tolgay Arslan gibi isimler var dersin ama orayı doldurmazlar. Bu da Galatasaray'ın mutlaka avantajı olacak ve düşündüğüm strateji değişti.

Bu maç için 4-3-3'e dönülebileceğini düşünüyordum. Luis Gustavo / Ozan Tufan ikilisinin yüksek temposu var ve Tolga Ciğerci gibi isimleri de yazınca oradaki mücadele dozu artıyordu. Galatasaray'da ise o mücadeleyi gösterebilecek isimler Lemina ve Ömer Bayram. Bu konuda eksik kalabilirdik ve tempo karşısında zorlanırız diye düşünüyordum. Luis Gustavo'nun yokluğunda ise mevcut kurguyu değiştirmenin gereği kalmadı.

4-2-3-1 devam edecektir ama Onyekuru'yu da kullanmak gerekiyor. Ankaragücü karşısında da yaşadılar, çok fazla açık alan veriyorlar. Topa sahipler ama ön alanda yaratıcılık ve oyun akılları o kadar düşük ki atak bitirilemiyor. Kaptırılan toplarda da rakibin hızlı isimleri sonuca gidiyor. Kazanmak olmazsa olmaz düşünceleri olacağından hücum demek zorundalar ve Onyekuru adına ideal ortam oluşacak.

Seri'yi tutmasam da kapılan toplarda Onyekuru'yu görecek isim olabilir. Yine de sarsılıyor işte, Ömer Bayram / Lemina ikilisiyle oynamak da mümkün. Falcao dönüyor, Emre Akbaba her geçen hafta üzerine koyuyor ve Feghouli de vitesi açabilirse hücum kozumuz yüksek olacak. Kazanıyoruz üzerinden yorum yapmıyorum, istediğimizi alalım. Son yıllarda da Fenerbahçe deplasmanında kaybetmiyor ve istediğimizi alıyoruz.

Önce Yeni Malatyaspor tabii. Kazasız belasız atlatalım ve Fenerbahçe derbisine odaklanalım. Şampiyonluk ciddi anlamda parlıyor ve kazanacağımızı da düşünüyorum. Bu noktada da en ciddi rakip Trabzonspor gibi duruyor. Sivasspor karşısında puan kaybı yaşasalar mükemmel bir hafta sonu olacak diyebiliriz. Yakaladığımız bu havanın bozulmamasını diliyorum ve ciddi anlamda umutluyum. 

19 yorum:

  1. Akbaba yedek kalmalı,FB ne kadar eksiği olursa olsun fizik olarak çok diri takım,emre seri aynı sahada olmamalı,Ömer,lemina,seri en uygunu, önde onyekuru

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arkadasa bir konuda katiliyorum seri ve Akbaba ayni anda olmamali bu macta. Ama Akbaba oynamali, Seri kesilmeli. Yeterki oyuncu degisikligi zamaninda, 60'da gelsin.
      Ama hic galibiyet beklentim yok Gustavo olmasa da. Her sene berabere ve temposuz Mac.

      Sil
    2. Derbilerdeki tansiyona dayanabilse Belhandayi oynatirdim ama eksik bırakma ihtimali.cok yüksek bizi,Ömer merkeze de olabilir tabi

      Sil
    3. Şu an o dirilikten düştüler, ana parça yok. Falcao da sahada olacaksa Akbaba değerli olabilir.

      Sil
    4. Akbaba skor dışında bence oyun içinde biraz kayboluyor o yüzden kenardan girmeli ki hoca da genellikle Emre'yi ilk oyundan alıyor çünkü düşüyor oyundan

      Sil
    5. Oyunu domine edecek onlar, ben o yüzden emre nin oynamamasi gerektiğini düşünüyorum,daha sert bir takim olmalı sahada..

      Sil
    6. Doğal, adam 1 yıllık sakatlıktan yeni yeni dönüyor. Emre Akbaba iyi bir bitirici bir de, ondan oyun kurması falan pek beklenmemeli.

      Sil
  2. o değilde ankaragücü gene iyi transferler yapmış.geçen sezonda nokta atışı yaptılar devre arasında.çoh enteresan

    şöyle bir ilk 11 düşünüyorum ankaragücü kadrosunda.

    4-4-2

    kalede ricardo : gayet iyi bir kaleci izlenimi verdi.

    sağbek kitsou:iyi bir sağbek.hücuma katkısı harika

    solbek pinto: o da tevrübeli bir bek ve hücumcu

    stoperler:pazdan ve kulusiç: gayet uyumlu bir ikili

    önlerinde çift ön libero:faty ve lukasik

    sol açık michalak: nokta transfer.ve genç oyuncu

    sağ açık gürcü saba: o da yetenekli bir oyuncu.

    çift forvet ise gerson ve orgill: iki oyuncuda terimin istediği tipte santraforlar.çok koşan ve rakibi hataya zorlayan profildeler.

    şu ilk 11 in ve dizilişin ligde kalması işten bile olmaz.iyi koşuyorlar.
    leblebi gibi kontraatağa çıktılar fenerbahçe maçında.son dönemde bu kadar rahat kontraatak yapan takım görmedim.orgil de sahada olsaydı daha fazla gol atabilirlerdi.

    oscar scarione de duruma göre oyuna dahil olabilir tabi.tek forvete dönüldüğünde.o da golcü bi isim gerçi.

    YanıtlaSil
  3. Bu akşam Ankara maçınında gördük ki mutlaka ama mutlaka savunma.arkasi koşular iş yapacak çünkü FB savunmayı oldukça önde kuran bir takım,jailson malum savunmada ki halleri,onyekuru elzem artık,basit bir taktik orta sahayı sert tut,önde kontralari kovala,FB taraftara kendi affettirmek için saldiracaktir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onyekuru o konuda büyük bir koz işte.

      Sil
    2. Muslera-Linnes-A.Çalık-Marcao-Saracchi-Mariano-Donk-Ömer-Lemina-Onyekuru-Adem

      Sil
  4. sen istersen ronaldo-messi ikilisiyle maça çık, adamlarda yusuf fahir baba var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kısmet abi. Braga 66 yılı devirdi :)

      Sil
    2. bizim de rahat 40 senemiz var yani desene :(

      Sil
    3. Braga'yı anlayamadım

      Sil
  5. Bu maçtan sonra Fenerbahçe'yi kurtaracak tek şey bizi yenmek olacak o yüzden amansız bir baskı ile oynayıp gol atmak isteyecekler. Buna göre oynayıp onyekuru'yu sürekli kaçırmaya çalışmalıyız. Özellikle Serdar Aziz ve Jailson'la başabaş kalmalı onyekuru... Orta sahada ise amansız bir mücadele yerine akıllı bir alan savunması ve kapılan topları hızlıca ileri taşımak lazım. Orta dahada Emre Belözoğlu Ozan Tufan ikilisi oynar Emre sonlara doğru düşer ondan sonra işler iyice bize doğru döner diye düşünüyorum. Tabii 60'a kadar dayanabilirsek ya da bir şekilde öne gecebilirsek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onyekuru'yu da kaçıracak isim Seri olacağından orta sahada kim oynamalı tartışmaları başlıyor.

      Sil
  6. Derbi maclarda genellikle ilk kurgu cok onemli oluyor, yani sonradan oyunu degistirecek hamleler genelde tutmuyor ve bu nedenle sahaya ilk cikacak isimler onem kazaniyor. Yillar önce Burak Yilmazin golüyle az daha kazanacagimiz bir mac oynamistik ve hizli hücum ederek Feneri zor duruma düsürmüstük yine o macin benzeri bir derbi bekliyorum umarim dogru kadroyla cikar en azindan bir beraberlik aliriz ve önümüz iyice acilir. Böyle bir durumda da tek rakip olarak Trabzonu görüyorum diger takimlar yine bu yükü kaldiramaz ve havlu atar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de rakip olarak Trabzonspor'u görüyorum. Onlar da hiç kaybetmeyecek gibi oynuyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir