18 Şubat 2020 Salı

Adem Büyük de formdayken forma onun hakkı gibi


Fenerbahçe derbisi öncesi diğer soru da forvet tercihi. Falcao geri döndü ama çok formda bir Adem Büyük var. Falcao'yu mutlaka formayı alacağını bilsek de bu maç özelinde doğru tercih mi olacağı tartışılacak. Forma adaleti de şu aşamada Adem Büyük'ü işaret ediyor. Ön alandaki baskısı, mücadelesi ve fizik olarak daha iyi durumda olması itibarıyla Adem Büyük'ün 11 oynayacağını, 60. dakika sonrası Falcao'nun oyuna dahil olacağını düşünüyorum. 

Fizik olarak tamamen hazır bir Falcao önemli. Kamp dönemi sonrası ligin 2. yarısına iyi girmiş ve her maç gol atar duruma gelmişti. Emre Akbaba'yla da uyumları hücumdaki en önemli kozumuz olmuştu. Falcao'nun sakatlığı sonrası Emre Akbaba'nın hücum etkisi biraz olsun düştü mesela. Aralarındaki uyum iyiydi. Falcao'ya yakın oynuyordu ve onun servislerinden faydalanıyordu. Rakip ceza sahası içindeki etkileri de yüksek.

Adem Büyük de gezerek oynuyor. Ceza sahası içinde iyi bir bitirici, ceza sahası dışına çıktığında da takımını hücumda tutan isim. Yeni Malatyaspor karşısında biraz olsun hücumda kaldıysak onun sayesindeydi. Ceza sahasının dışına çıktığında faul almaya başlamıştı. Bu sayede hücumda tutunduk ve penaltıya uzanan süreç başladı. Penaltı pozisyonunda Emre Akbaba'ya asisti de oldukça kaliteliydi.

Fizik olarak daha diri ve formda olması avantajı. Fenerbahçe'nin savunması sallanıyor, hatta sadece Serdar Aziz üzerindeler. Bu stoperlerle de kora kora mücadele yerine onları yarı sahada dolaştırmak iyi olabilir. Pozisyon hataları çok, uyum sorunları var, açık alanda büyük problem yaşıyorlar. Onyekuru'yu da denkleme dahil edince elimiz oldukça güçleniyor. Gol sezgisi de oldukça yüksek, rakip ceza sahası içinde bir anda beliriyor. Özellikle de ön direğe yaptığı koşularla.

Falcao da net kalite ve bu maçların adamı. Tam olarak hazır olduğunu düşünmüyorum tabii. Bu yüzden de ilk 11'de kullanıp onu yıpratmak ne derece doğru bilemedim. Adem Büyük de formdayken forma onun hakkı gibi. Son 30 dakikada kullanılacak Falcao'nun oyun aklı yıpranmış savunma karşısında çok daha iyi iş görebilir. Yeni Malatyaspor karşısında o işi iyi yaptı çünkü. Fatih Hoca'nın bu konudaki kararını merak ediyorum.

18 yorum:

  1. Kelime kelimesine katılıyorum 🤭 Twitter kullanmadığım için oy veremedim ağabey sen Adem'e ➕ 1 ekle ☺️

    YanıtlaSil
  2. Orta sahada Lemina'nin yokluğu ile düşen direnci Adem Büyük ile forvette dengelemek mümkün değil ama kötü etkilerini en aza indirebilecek yöntem de bu. O yüzden bence de Adem'le başlanmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Formda da ayrıca. Kenara almak biraz haksızlık sanki.

      Sil
  3. Mariano-ahmet-marcao-saracchi ömer-donk-belhanda onyekuru-adem-feg,şimdi seri son haftalarda çok iyi değil o yüzden daha agresif ve git gel yapacak belhanda,lemina yokluğunda mecbur donk oraya geçecek,Ömer de orta da oynamalı ki FB nin agresif oyununa karşılık verelim,baktın gol lazım emre,seri,falcao gibi silahlar kenarda hemen alırsın yani

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Donk oraya geçmez, o vakit stoper dengesi iyice sıfırlar.

      Sil
  4. abi burak yılmaz'in meşhur bi aşırtması vardı kadıköy'de :) o pozisyonla ilgili ne düşünüyorsun ? ben şahsen fenerbahçe gibi camiadan beklerim böyle şeyler. 2000'lin yılların başında yine böyle büyü olayları vs vardır fb'de. ayten diye bi kadın vardi, falcı mı büyücü mü neydi. stad müdürü ve bi yöneticiyle birlikte statda büyü gibi bişeyler yaptikları ortaya çıkmıştı...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. falci büyücü işi mi yoksa yusuf fahir filan mi orasını bilmiyorum. ama burak yilmaz'in vuruşu çok net gol olacak bi toptu. burak da maçtan sonra gol olacağinı düşünmüştüm demişti. zaten dikkat ederseniz burak vuruştan hemen sonra gol sevinci için hareketlenmişti aslında. hem öyle farklı bi şekilde üstten dışarıya çıkacak bi top için öyle gol bekletisine girmez bi oyuncu

      Sil
    2. O kısmı bilmem de geçen sezon oynanan maçtan sonra ben de inancımı yitirdim :)

      Sil
    3. öyle büyü falan diyerek kendimizi kandırırız. bu şekilde inancımızı yitirmek fb'lilerinin bizim için söylediği öğrenilmiş çaresizliğe girer. geçen sezon palabıyık golü verse ya da topal'i atıp fb'yi 9 kişi bıraksa yenerdik. hakem iyi yönetsin, bizde çatır çatır topumuzu oynayalim bi, ondan yusuf fahir baba vs gibi şeyler gelsin bakalım fb'yi kurtarabiliyor mu ?

      Sil
    4. Katılıyorum söylediğine.

      Sil
  5. Seri Ömer Emre orta 3lu, Adem solda Falcao'lu başlayacak bence

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emre Akbaba olmaz gibi o yapıda. Solda da Onyekuru kesin gibi.

      Sil
  6. Benim tahminim, hoca hucum yonelik bi kadroyla cikacak. Belki falcao/adem olur, mac 60’da beraberse andoneyi alabilir. Bu macta risk alirsak ve kazanirsak suphem olmaz. Bu hafta sonu sampiyonlugumuzu ilan ederiz ustad

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Koş koş maçına dönerse bu iş sorun yaşayabiliriz. Tempoda Lemina da yokken rakibe ayak uydurmak zor.

      Sil
  7. formayı hak eden adem + falcao 20. dakikada sakatlandım derse ne olacak? durup dururken değişiklik yapmak zorunda kalacağız.

    falcao ile yola çıkılmaz. diagne bile daha güvenilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da tehlike ama Falcao'nun tamamen hazır olduğunu düşünüyorum.

      Sil
  8. Keşke Lemina kart cezalısı olsaydı.Derbi haftalarından önce hangi oyuncu kart sınırında diye bakardım.Maalesef sevincim 1 günlük oldu.Lemina sakatlandı onlarınkiyse cezalı...

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir