4 Şubat 2020 Salı

Andone de uzun bir aradan sonra ilk kez maç kadrosunda


Saracchi koşulara başladı, Falcao da Alanyaspor maçı sonrası başlar. Bu 2 futbolcu da olsa neredeyse ilk kez tam kadro olacaktır. Onyekuru, Kayserispor maçında süre aldı ve asistle başladı. Andone de uzun bir aradan sonra ilk kez maç kadrosunda yer alacak. Alanyaspor'la oynanacak kupa maçındaki kamp kadrosu beni heyecanlandırdı. Kadronun belli başlı sorunları olsa da ivme yakaladık ve hücum konusunda üzerine ekliyoruz.

Kupada da iddia sahibiyiz ve Alanyaspor çok ciddi bir rakip. Bu yüzden de keskin bir rotasyon beklemiyorum. Rotasyon açısından düşününce de tek beklentim Onyekuru'nun oynaması olur. Bir an önce maç eksiğini gidermek gerekiyor ve Alanyaspor maçı da iyi bir fırsat. Ömer Bayram kenara gelir ve Onyekuru'yu 11'de izleriz. Ömer Bayram'a da nefes aldırmak gerekiyor. Takımın en eforlu isimlerinden biri ve hiç nefes almadan oynuyor.

Muslera
Mariano Donk Marcao Linnes
Lemina Seri
Feghouli Akbaba Onyekuru
Adem

İlle de rotasyon denilse dahi ufak dokunuşlar gelir. Seri yerine Belhanda oynayabilir ya da Emre Akbaba yerine Taylan Antalyalı. Bunun dışında bir farklılık olmaz ve Muslera da dahil olmak üzere "olmazsa olmaz" dediğimiz herkes sahada olur. Rakip çok ciddi ve deplasmanda avantajlı bir skor almalıyız. Sivasspor istim üzerinde olsa da ligin 2. yarısının parlayan takımı Alanyaspor diye düşünüyorum. Çok net bir sistem takımı ve bu da iyi işliyor.

Andone çok önemli. Adem Büyük de elinden gelenin fazlasını yapıyor ve neredeyse Falcao'yu aratmıyor. Yine de Andone'nin kalitesi ve kumaşı daha farklı. Çok tempolu, ön alanda mücadeleci, kendi pozisyonunu hazırlayabilen, teknik özelliği de olan bir forvet. Elmander / Adrian Ilie karışımı diyordum onun için. Sağlıklı günlerini hatırlayın, ağızlara bir parmak bal çalmıştı. O sakatlandıktan sonra ise elimiz çok güçsüzleşti. O günleri de Adem Büyük aştı.

10 yorum:

  1. helal olsun andone'ye. sözleşmesi askıya alınacak deniliyordu. çok erken döndü. sağlıklı kalması mühim. ona ve adem'e çok büyük iş düşecek. çünkü falcao malum. tahminim 10 gün filan daha sahaya çıkamaz. bana göre sonrasında da 1 oynar 2 oynamaz, 5 oynar 3 oynamaz gibi istikrarsız devam eder. ama andone son vuruşlarda biraz daha iyi olursa çok da üzülmeyeceğiz falcao'nun yokluğuna. ahlara vahlara pek inanmam ama gomis'in ahı olabilir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çalıştı çünkü, hiç yılmadı. Döneceğim dedi ve döndü. Helal olsun.

      Sil
  2. Andone varken ileride CL takimi havasi veriordu, Adem ile karambol ve kaos futbolu arasi bir yerdeyiz ya da izledigim maclar bana bunu hissettiriyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adem Büyük'ün oyunu bu ama, eleştiremeyiz.

      Sil
    2. Asla kötü demiyorum Adem icin ve hatta geldiginde herkes elestirirken senin blogunda iyi transfer oldugunu Galatasaray'da cok gol atacagini yorumlara yazmistim ancak Andone tarzinda forvetlerle Avrupa arenasinda basarili olabilirsin o maclarda karambol bir olur iki olur set oyunun ve buna uygun forvetin yoksa 3. ya da 4. olmaktan kurtulamazsin ayni bu sene oldugu gibi, Andone bu bakimdan cok degerli ama lig icin Ademin katkisi tartisilmaz hatta derbilerde de Adem farkini gösterebilir diye düsünüyorum.

      Sil
    3. Adem Büyük x faktör gibi, tam bir görev adamı.

      Sil
  3. Sezonu kapattı denilen adam ikinci yarı başlarken geri döndü. Seneye de kiralayabilsek ya da transfer edebilsek keşke. Taylan bu maçta oynamalı bence. Yine kenara aldık çocuğu çok iyi oynarken

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım tutarız, kimyası da müthiş tutmuştu.

      Sil
  4. Andone gibi oyunculardan pek kalmadı günümüzde. Futbola aşkı ve hırsı, bunun yanında da akıllı çalışması neredeyse Falcao'yla aynı zamanda döndürdü. Yener İnce'ye ve fizyoterapistlere bir de benden tebrik. Luyindama'yı da bir aya döndürürler bu gidişle :D

    Ben hocadan Emin veya Işık Kaan sürprizi bekliyorum. Rakip ciddi ama rotasyona 4.bir stoper eklememiz şart. Lig kadar stresli bir ortam da değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Luyindama için Mart sonu dönebilir tarzı haberler vardı. Yaz kampına tam olarak sağlıklı olsun da.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir