8 Şubat 2020 Cumartesi

Antalyaspor maçındaki performansı zirvesi olmamalı


Taylan Antalyalı'nın ligin ilk yarısında süre alamamasıyla alakalı eleştiri yapıyordum. Hak ettiğini düşünüyordum, özellikle de oynayan isimlere bakınca. Ligin ilk yarısının son dönemine doğru süre almaya başladı ve son maç olan Antalyaspor karşısında da müthiş bir performansı vardı. O rüzgarla birlikte de yükselişinin devam edeceğini düşünüyordum.

Emre Akbaba'nın bu kadar iyi döneceği hesabımda yoktu. Ocak kampıyla birlikte Taylan Antalyalı iyiden iyiye 11'e yerleşir diyordum. Emre Akbaba hem daha iyi durumda, hem daha özellikli futbolcu. 4-2-3-1'e dönmüşken de forvetin arkasında onun oynaması doğal. Taylan Antalyalı da onun alternatifi olacak. Zaten rotasyonlu da kullanılıyorlar.

Yine de Taylan Antalyalı'nın o çıkışa devam ettiğini söylemek zor. Antalyaspor maçında kaldı gibi, sonrası gelmedi. Futbolcudan şüphe etmiyorum, benim için çok iyi alternatif. Ligin ilk yarısının son haftalarındaki görüntüsüne dönmesi gerekecek. Şans buluyor çünkü, sonradan da oyuna giriyor, kupa maçlarına 11 de başlıyor.

Biraz daha ayakta kalabilmeli. Şu an geliştirmesi gereken en önemli özelliği bu. Güçsüz kalıyor, ikili mücadelelerde çabuk düşüyor. Seri ve tempolu bir futbolcu, rakip ceza sahası çevresindeki etkisi yüksek ama mücadele tarafı sorun olabiliyor. Emre Akbaba, ciddi sakatlıktan dönmesine rağmen fizik olarak daha iyi durumda.

Taylan Antalyalı'nın oynayabileceği tek yer de 4-2-3-1'in 10 numarası. Bazen 8 numara gibi yorumlar yapılıyor ama bu fizik durumuyla imkansız. Rakibi ısıramaz, defansif özellik gösteremez. Topu ileri taşır, tempoyu yükseltir ama oyunun iki yönünde katkı vermez. Seri gibi müthiş bir pasör de değil. Lemina yokken Taylan Antalyalı oynar yorumu hatalı.

Son 15 - 20 dakikalarda istisnasız şekilde kullanılıyor. Rakip de düşmüşken daha fazla etkili olması gerekir. Temposu o noktada fark yaratmalı. Antalyaspor maçındaki performansı zirvesi olmamalı, devam etmeli. Ligin ilk yarısında süre bulmaması bence hatalı bir karardı, bugün ise formayı ciddi anlamda hak ediyor diyemem.

4 yorum:

  1. taylan yerine atalay babacan’ın da ara sıra şans bulması gerekiyor. oynamayacaksa kiralanmalı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O tempoyu gösterebileceğini pek sanmıyorum.

      Sil
  2. 4-3-3'un orta ikilisinden birisi olur. Alanyaspor maçında takım genel olarak çok kötüydü Taylan'ı o maça bakarak değerlendirmemek gerekir.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir