4 Şubat 2020 Salı

Biz de ucundan kıyısından hayal kırıklığı diyoruz


Emre Mor'un vurdumduymazlığı tarihe geçecek nitelikte. Olympiakos'a transferi de az kalsın iptal oluyormuş. Anlaşma sağlanır sağlanmaz binmesi gereken uçağı kaçırmış. Diğer uçak da rötar yapınca gecikme ihtimali doğmuş. Neyse ki bu transfer bir şekilde gerçekleşti. Yarım sezon denedik, birçok şans da verdik, hatta bazı isimlerin bu uğurda hakkını yedik. Tutmadı, yapacak bir şey yok. Transferi hata değildi, gidişi ise doğru.

Gider ayak Falcao'yla dahi kavga edebiliyor. Bu olay da Falcao sakatlanmadan önce gerçekleşmiş. İdmanda oynanan maçta yenik duruma düşünce Falcao ona "hadi başarabiliriz, ayağa kalkalım" diyor. Biraz daha hırslansın ve motive olsun diye. O da "bak işine" diye yanıtlıyor. Falcao da doğal olarak "benim seviyemde" değilsin diyor. O seviyede olmadığını kendisi de biliyor ama ego kasıyor işte. Benim yanımda Falcao gibi biri olsa ondan ne kazanabilirim diye düşünürdüm.

X genç futbolcusu için büyük şans olsa da bizim Emre Mor hala kendisini o ilk çıktığı potansiyelinde zannediyor. Bitti o günler, farkına varmalı. Galatasaray bence son şansıydı ve kullanamadı. Olympiakos'da da bir şey yapabileceğini düşünmüyorum. Dortmund pişman, Celta Vigo bin pişman, biz de ucundan kıyısından hayal kırıklığı diyoruz.


Büyük beklentiyle buraya geldiği doğru. Çoğumuz "ya tutarsa" dedik ki buna ben de dahilim. Bazısı da olmaz ondan diyerek haklı çıktı. Fatih Hoca'nın da işini zorlaştırıyoruz aslında. Gerçi bu transferi isteyen de o olmuştu, karşı durduğuna inanmıyorum. İlk Milli Takım dönemindeki katkıyı alabilirim diye düşünsem de başaramadı. Bazı sorunlu karakterler hoca döneminde resmen askere dönüşüyor ve müthiş aidiyet gösteriyor. Bazısı da "gamsızlığın" kitabını yazıyor.

Çok çalıştım falan diyor da buna inanmıyorum. Celta Vigo günlerinde altın kaplamalı sandalyesinde havuz başı keyfi yapıyordu. Kaç kere kadro dışı kaldığını hatırlamıyorum bile. Çalışmadı yani, bu yaşa kadar futbola bir türlü kafa yormadı. Allah vergisi bir yeteneği olsa da bunun üzerine hiç düşmedi. Karakteri de sorunlu bir futbolcu. Eski menajerinin iddialarını da okudum, Lucescu'nun sözüyle onunla çalışmayı kesmiş ve Inter'e transferi yatmış. Dünya umurunda değil.

6 yorum:

  1. Psikolojik destek almalı belki de kimileri kaldıramıyor şöhreti kazandığı paraları... Aile yaşantısı ve nasıl onu da bilmiyoruz

    YanıtlaSil
  2. falcao olayına pek inanmadim. biraz ortam gerilmiş olabilir ki bu da aslında normaldir ama yazıda da geçen diyaloglar bence tamamen hikaye

    YanıtlaSil
  3. 6 dakika kala yetişmiş belgeleri. atina uçağını kaçırmış çünkü. bu çocuk asla adam olmaz.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir