21 Şubat 2020 Cuma

Bugün değil de, yaz döneminde bu hamle düşünülebilir


Linnes'in orta saha oynayabilme ihtimali üzerine bazı yorumlar var. Mustafa Denizli'nin Linnes transferi için "birçok mevkide oynayabildiği için transferini istedim" yorumu vardı. Hatta o dönem orta sahada da kullanmıştı. Sağ bek / sağ ön gibi de oynuyordu. Ertesi sezonlarda sol beki de ekledi buna ve elimizde iyi bir joker vardı. Bu sezona kadar da, özellikle Fatih Hoca sonrasında istikrarlı bir alternatifti.

6 ay oynamaması ve yeni sözleşmesindeki maaş durumu bazı dengeleri bozdu. Yeni sözleşmeyi hak etmişti, orada değilim. Aldığı maaş sonrası takımın 1. sağ beki olması gerekirken, gün sonunda yabancı kontenjanına takıldığı için liste dışı kalmıştı. Bugün geri döndüğünde ise istikrarsızlığı doğal olarak yaşıyor. Yine her 2 bek adına en ciddi alternatif olsa da düzene oturması zaman alacak gibi. Bu süre zarfında da bazı eksiklere göre denemeler gelebilir mi?

Yaz kampında gelebilirdi aslında. Jimmy Durmaz ve Ömer Bayram gibi isimler orta sahada denenirken Linnes düşünülmedi. Oysa sağ bekte Mariano / Şener Özbayraklı, sol bekte de Nagatomo / Emre Taşdemir vardı. Orta sahadaki sayısal eksik nedeniyle bazı denemeler yapılmış ve Ömer Bayram kazanılmıştı. O gün Linnes de denenebilir ve farklı bir katkı alınabilirdi. O gün denenmediği için de bugün öyle bir hamle yapılmaz gibi.

Belki gelecek yaz dönemi bu denemeyi görürüz. Oynayabilir çünkü, geçmişinde bu var. Mücadelesi, temposu yüksek, topla çıkabilecek, oraya tempo getirebilecek bir isim. Ömer Bayram'ın sol ayağı, Linnes'in sağ ayağına göre daha iyi olsa da Linnes'in de bu kıyasta ön plana çıkacağı özellikleri olacak. Orta sahada mutlaka oynayabilir, "imkansız" denilecek bir deneme değil. Sadece Fenerbahçe ya da sezonun kalanı adına düşünmüyorum.

Linnes'in geri dönüşü de Mariano'yu yükselten etmenlerden olabilir. Geçen 2 sezonda o rotasyonu sık kullanıyorduk. Bu rekabetten de kazanan Galatasaray oluyordu. Linnes geri döndüğünde ilk tercih olacak gibi düşünürken Mariano formayı aldı. Tempolu yapı içinde kalitesini ortaya koyar oldu. Oyun aklı olarak zaten önde, kalitesini kimse inkar etmez. Bunu sahaya yansıtmak meseleydi. Şu an o şartlar oluştu.

6 yorum:

  1. bu maçta, normalde oynadığımız diziliş ve anlayışın dışına çıkmalıyız. 4-2-3-1 vs sahaya çıkalım da nasıl denk gelirse diye oynamamalıyız. çünkü geçen sezonlar aynen böyle oynadık. hele ki öyle feghoulilerle filan inanın rakip kaleye bile gidemeyiz. 3 stoperi göm arkaya; donk, çalık, marcao. fb pozisyona bile giremez. yerden aşamazlar o kalabalığı, çünkü o yaratıcılık fb'de yok. havadan desen özellikle ahmet çalık filan geçit vermez. kanatlara da koy mariano ve saracchi'yi, ki bu oyuncular bu sistemi sever. merkeze de koy 3 tane adam. fb'ye bırak topu, onlar bu duvarı aşamazlar. ileriye de bırak onyekuru ile jesse'yi kontra kovala. michalek ile lobjanitze ikilisi duman etti fb'yi. bizimkiler de yapabilir. kontra da yakalayıp atarsak ne ala, olmazsa 1 puani bi aksilik olmazsa alır geliriz. artık fatih hoca şöyle bi şeyler yapmalı. 2011'den beri kaç defa kadiköy'de maça çıktı fatih hoca, artık bi ayar çekmeli bu deplasmana. eğer hoca maça, öyle 4'lü defans, ortada seri ile bilmem kim, sağda feghouli, solda ömer ya da onyekuru, bi 10 numara ya da bi 8 numara daha, öne de bi santrafor ile klasik bi şekilde çıkarsa, iddia ediyorum ki bırakın gol atmayı, bu takım pozisyona bile giremez, ancak duran toptan bi şans olabilir. bu son cümlem burada dursun burak abi. hoca aynı şekilde maça çıkarsa şu lafımı hatırla. zaten maçtan sonra 'ben demiştim' diyeceğim...

    YanıtlaSil
  2. haberleri gördün mü ?
    gazişehir deplasmanı gibi 3lü çıkacağız deniyor

    erken pis bi gol yemezsek çok ümitliyim.

    YanıtlaSil
  3. Bu maç için uygulanmaz ama genel olarak 3'lu savunmanın sağında hızıyla farkli bir seçim olabilir. Conte'nin Chelsea'sinde Azpilicueta böyle oynardı. Tek dezavantajı boy.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir